27 Απρ 2021

5 celebrities που απέρριψαν τεράστια χρηματικά ποσά - Για κάποιους, το χρήμα δεν είναι το Παν


Τα χρήματα δεν είναι το παν. Και πολλοί καλλιτέχνες έχουν απορρίψει μεγάλα ποσά, γιατί ...δεν τα έχουν ως προτεραιότητα ή έστω δεν προέβλεψαν πως θα είναι πολλά. Οι 5 παρακάτω ιστορίες αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.



O Matt Damon και το 10% του Avatar

@goldderby.com

Το Avatar είναι η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία όλων των εποχών με περισσότερα από 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις. Ο Matt Damon όμως δεν μπορούσε να το γνωρίζει αυτό πριν το 2009, όταν ο σκηνοθέτης James Cameron του πρότεινε τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η πρόταση ήταν εξαιρετική με τα τωρινά δεδομένα. 10% των κερδών της ταινίας.

Ο Matt Damon δήλωσε το 2019 πως «Ο Jim Cameron μου πρότεινε το Avatar. Και όταν μου το πρότεινε μου είπε ‘Άκου, δεν χρειάζομαι κάποιον. Δεν χρειάζομαι κάποιο όνομα, έναν γνωστό ηθοποιό. Αν δεν δεχθείς, θα βρω έναν άγνωστο ηθοποιό και θα του δώσω τον ρόλο, γιατί η ταινία δεν σε χρειάζεται πραγματικά. Αλλά αν παίξεις, θα σου δώσω 10%».

Αυτό σημαίνει πως ο Matt Damon θα κέρδιζε πάνω από 280 εκατομμύρια δολάρια. Αλλά ο ηθοποιός εξήγησε πως αν λάμβανε μέρος θα προκαλούσε πρόβλημα στον Paul Greengrass και σε όλη την ταινία The Bourne Ultimatum. Οπότε αρνήθηκε. Αν το μετάνιωσε; Στην ίδια συνέντευξη είχε αστειευτεί λέγοντας πως «Είμαι ο πιο χαζός ηθοποιός όλων των εποχών».


To reunion των ABBA

@happymag.tv

Σύμφωνα με το RTE, η ABBA είχαν μια πρόταση το 2014 για ένα reunion και μια παγκόσμια περιοδεία. Τα κέρδη τους θα έφταναν το 1 δισεκατομμύριο. Τα μέλη συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν την προοπτική. και αποφάσισαν να απαντήσουν αρνητικά.

Η τραγουδίστρια Frida Lyngstad είχε δηλώσει στο ιρλανδικό μέσο πως «Έχουμε μόνο μια απάντηση και αυτή είναι όχι. Δεν θα το κάνουμε. Και κανένα ποσό δεν θα αλλάξει την γνώμη μας».


Το Chapelle’s Show

@variety.com

Ένα από τα πιο επιτυχημένα stand up comedy show της αμερικανικής τηλεόρασης ήταν το show του Dave Chapelle. To Chapelle’s Show είχε τεράστια επιτυχία και μάλιστα το 2005 ο Dave Chapelle ανανέωσε για δυο χρόνια έναντι 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο μετά από ένα ταξίδι στη Νότια Αφρική άλλαξε γνώμη και εγκατέλειψε και το show αλλά και αυτό το μεγάλο ποσό.

Ο Chapelle εξαφανίστηκε για τουλάχιστον μια δεκαετία και όταν επέστρεψε έδωσε μια μαζεμένη απάντηση για την απόφασή του.

Είχε ανησυχίες ότι το στούντιο παρέμβαινε στην δουλειά του αλλά και για το πως το κοινό του αντιλαμβανόταν το υλικό.

«Μιλούσα με έναν τύπο. Μου είπε πως η κωμωδία είναι μια συμφιλίωση με το παράδοξο. Και νομίζω πως εκείνη η στιγμή ήταν για μένα ασυμβίβαστη. Βρισκόμουν σε μια επιτυχημένη στιγμή αλλά τα συναισθήματα μου δεν δεν ήταν αυτά που φανταζόμουν ότι θα μου έφερνε η επιτυχία. Δεν μου φαινόταν σωστό».


Οι Beatles και τα 50 εκατομμύρια

@rollingstone.com

Τη δεκαετία του 1970, πολλοί ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να επανενώσουν του Beatles έστω και για μια εμφάνιση. Η μεγαλύτερη πρόταση έγινε το 1976, όταν ο Bill Sargent τους έδινε 50 εκατομμύρια δολάρια.

Η ιστορία δεν τελείωσε εκεί. Ο Ringo Star δήλωσε το 2020 πως ο λόγος που είπαν όχι στην πρόταση ήταν πως το show θα άνοιγε ένας άνδρας που θα πάλευε με έναν καρχαρία. «Αποφασίσαμε να μην το κάνουμε επειδή το εναρκτήριο νούμερο ήταν ένας άνδρας που δάγκωνε έναν καρχαρία. Οπότε είπα όχι», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.


Το Breaking Bad και τα 3 παραπάνω επεισόδια

@amc.com

Ο Jeffrey Katzenberg, στέλεχος της Disney, πήγε μια με μια βαλίτσα λεφτά στον δημιουργό του Breaking Bad, Vince Gilligan. Το μόνο που του ζήτησε ήταν να γυρίσει τρία περισσότερα επεισόδια για τη σειρά με αντάλλαγμα 75 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα τους ανάγκαζε να αλλάξουν το τέλος της σειράς. Και τα επεισόδια δεν θα ήταν πια 62, όπως ήθελαν.

Κι αυτό γιατί το νούμερο αυτό ήταν σημαντικό για τον κύριο χαρακτήρα, Walter White. Το στοιχείο σαμάριο, μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ασθενών με καρκίνο, έχει ατομικό αριθμό 62.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο