9 Μαρ 2021

Γιώργος Κωνσταντίνου: «Ο τζόγος είναι ένα σκαλοπάτι που οδηγεί στην κατηφόρα τη μεγάλη» (Videos)


Μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο Γιώργος Κωνσταντίνου στον Νίκο Χατζηνικολάου, με ...τον ηθοποιό να αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ζωής και της πορείας του στα καλλιτεχνικά δρώμενα. 

 

"Ξετυλίγοντας" το κουβάρι της ζωής του, ο αγαπημένος ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου μίλησε για τη σχέση του με τους γονείς του, τον ρόλο που διαδραμάτισε ο έρωτας στη ζωή του αλλά και τον τζόγο ο οποίος -όπως τονίζει- καταστρέφει. Φυσικά, δεν προσπέρασε την περίφημη σκηνή με το προφιτερόλ η οποία -όπως αποκαλύπτει- ήταν αποτέλεσμα αυτοσχεδιασμού!

"Η μητέρα μου το έφερνε βαρέως ότι εγώ ήμουν ένα εξώγαμο παιδί"

«Οι γονείς μου ήταν πρωταγωνιστές της οπερέτας. Τον πατέρα μου δεν τον έζησα. Ο πατέρας μου δεν είχε παντρευτεί την μητέρα μου και η μητέρα μου το έφερνε βαρέως ότι εγώ ήμουν ένα εξώγαμο παιδί. Η μητέρα μου χρόνια μετά, ζήτησε να παντρευτούν.

“Για να συνεχίσει να σε βοηθάει ο γιός μου θα με παντρευτείς του είπε: Και παντρεύτηκαν εκείνη στα 60 και εκείνος στα 70 και μετά χώρισαν. Ο πατέρας μου ήταν τενόρος και η μητέρα μου πριμαντόνα.

Τα παιδικά χρόνια μετά την κατοχή ήταν δύσκολα δεν μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε. Mετά το 1948 αρχίσαμε να κυκλοφορούμε. Η ανάγκη για επιβίωση δεν μας άφησε να κάνουμε όνειρα. Ήμουν στο σπίτι με τη γιαγιά που ήταν αυταρχική και υπήρχε ένα κλίμα τρόμου. Από εκεί σέρνω κάποια κατάλοιπα».

"Απέκλεισα την προσωπική μου ζωή από τη δημοσιότητα"

«Είχα μια απέχθεια στο σκάλισμα της προσωπικής ζωής. Απέκλεισα την προσωπική μου ζωή από τη δημοσιότητα. Ο έρωτας δεν έπαιξε μεγάλο ρόλο στη ζωή μου. Πέρασα ελαφρά από αυτή την ιστορία. Με τα παιδιά μου είμαι φιλαράκια. Με την κόρη μου έχουμε παίξει και μαζί. Η κόρη μου θέλει με τα δικά της όπλα να πολεμήσει. Προσπαθούμε να απελευθερωθούμε ο ένας από τον άλλο».


"Όποιος τζογάρει χάνει"

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου αναφέρθηκε, επίσης, στον εθισμό του στον τζόγο τονίζοντας πόσο καταστροφικός είναι. 

«Θα είχα κάθε λόγο να εξαφανίσω αυτόν τον εθισμό μου και να μην το γράψω στο βιβλίο μου. Έγραψα για τον εθισμό μου με τον τζόγο, μόνο και μόνο για να δείξω πόσο καταστροφικός είναι. Όπως θα μιλούσα και για τα ναρκωτικά θα μιλούσα και γι' αυτό. Μιλώντας φιλοσοφικά, κατά τη δική μου την άποψη, είναι έμφυτος. Από μικρά παιδιά λέμε "αυτό είναι δικό μου". Όταν παίζαμε παιδάκια θέλαμε να κερδίσουμε τους βόλους των άλλων, να κερδίσουμε τα δίφραγκα. Που ξέραμε εμείς από τον τζόγο; Ο τζόγος είναι ένα σκαλοπάτι που οδηγεί στην κατηφόρα τη μεγάλη. Άμα μπλέξεις, είναι ένας ο εθισμός, ο οποίος είναι καταστροφικός οπωσδήποτε. Όποιος τζογάρει χάνει».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο