3 Μαρ 2021

«Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου σε podcast από το ΚΘΒΕ


Ο σκηνικός μονόλογος «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος», του Γιάννη Ρίτσου παρουσιάζεται από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) σε σκηνοθεσία...- ερμηνεία Τάκη Χρυσικάκου.

 

Πρόκειται για ένα από τα πλέον γνωστά κι αγαπημένα κείμενα του Γιάννη Ρίτσου, μια «εκ βαθέων» εξομολόγηση και μαζί ένας φόρος τιμής και μια παρατεταμένη ικεσία για ζωή κι ελπίδα, που είναι διαθέσιμο απ' την ιστοσελίδα (www.ntng.gr) και τα podcast του ΚΘΒΕ, από την Τρίτη 2 Μαρτίου, ενώ σχεδιάζεται και το θεατρικό του ανέβασμα του όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

«Το ΚΘΒΕ», εξηγεί ο καλλιτεχνικός του διευθυντής Νίκος Κολοβός, «υποδέχεται με τιμή, σεβασμό κι αγάπη τον ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσο, που με την ασίγαστη πένα του, πλούτισε "τον κόσμο με μόχθο κι εγκαρτέρηση", ύμνησε αλήθειες του αιώνα μας, ως άλλος χρονικογράφος και διέτρεξε κάθε ζοφερή συνθήκη με παθιασμένο πείσμα».


Ο Τάκης Χρυσικάκος, από την πλευρά του, θυμίζει ότι αποστολή της τέχνης είναι «απ' τη μία να δώσει ελπίδα, κι απ' την άλλη να τρυπά σαν κεντρί τα πλευρά του κόσμου».

Στο έργο ακούγεται από παλαιότερη ηχογράφηση η φωνή του δημιουργού Γιάννη Ρίτσου καθώς κι η μουσική σύνθεση του Ludwig Van Beethoven «Moonlight sonata»

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο