4 Μαρ 2021

Aγνωστοι βανδάλισαν το Μουσείο Γουλανδρή στο Παγκράτι -Πέταξαν κόκκινες μπογιές [εικόνες & βίντεο]


Σε μια αδιανόητη κίνηση, άγνωστοι έριξαν κόκκινες μπογιές στην πρόσοψη του Μουσείου Γουλανδρή στο ...Παγκράτι και εξαφανίστηκαν.

 

Σήμερα νωρίς το απόγευμα, άγνωστοι, περίπου έξι στον αριθμό, προσέγγισαν το νέο μουσείο-κόσμημα της Ελλάδας στο Παγκράτι με μηχανές και πέταξαν κόκκινες μπογιές στην πρόσοψή του επί της Ερατοσθένους αλλά και μπροστά στην κεντρική είσοδο στην πλατεία. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Σε επικοινωνία του iefimerida με το Μουσείο Γουλανδρή, μας ενημέρωσαν ότι οι δράστες έφυγαν χωρίς να αφήσουν κάποια φυλλάδια ή οτιδήποτε που να τους ταυτοποιεί ή να εξηγεί την αδιανόητη αυτή πράξη. Διαβεβαιώνουν επίσης ότι δεν γράφτηκαν συνθήματα. Αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση καθαρισμού του Μουσείου.

Διεξάγονται έρευνες αυτή τη στιγμή για το περιστατικό που έγινε στο Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, την κιβωτό μοντέρνας και σύγχρονης Τέχνης της Αθήνας που λειτουργεί εδώ και περίπου 1,5 χρόνο φιλοξενώντας έργα-ορόσημα του Ελ Γκρέκο, του Πικάσο, του Βαν Γκογκ και άλλων.

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το μουσείο δεν επιδοτείται από το ελληνικό Δημόσιο, αλλά από το Ιδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, και παρουσιάζει την παγκόσμιας φήμης συλλογή του ζεύγους.


Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ


Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο