1 Φεβ 2021

O Johnny του Cobra Kai είχε μια... περίεργη κατάρα να τον ακολουθεί


O Ralph Macchio, το Karate Kid, μετά τη μεγάλη επιτυχία του στον κινηματογράφο, ενώ δεν έκανε ποτέ ξανά ...κάτι μεγάλο, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο κατάφερε να μείνει στα πράγματα, παίζοντας σε πολλές σειρές.

 

Κάτι που δε συνέβη με τον κακό του «Cobra Kai», τον Johnny o oποίος δεν βρισκόταν σε αυτό που ονομάζουμε "κύκλωμα" και ... δεν κατάφερε να ξεφύγει από την κατάρα που ήθελε όλους τους άνδρες πρωταγωνιστές της θρυλικής ταινίας να μην κάνουν κάτι σπουδαίο στη συνέχεια της καριέρας τους - γιατί αν το καλοσκεφτείτε και ο Ralph Macchio, με αυτή την επιτυχία σαν προίκα θα μπορούσε να απογειωθεί.


Όταν ο William Zabka κλήθηκε να ενσαρκώσει τον κακό της ιστορίας στην εφηβεία του, αφενός δεν είχε ιδέα από καράτε αφετέρου είχε ελάχιστη εμπειρία στον φακό. Όταν οι ταινίες του Karate Kid τελείωσαν, και τα φώτα έσβησαν, όπως ο ίδιος έχει εξομολογηθεί, προσπάθησε να ξεφύγει από το ρόλο του Johnny αλλά χωρίς επιτυχία. Είχε φτάσει δε σε τέτοιο σημείο, που ο ηθοποιός δεν ήθελε να ακούει για την ταινία. Έτσι, μέσα στις αλλαγές που έκανε για να τον αποτινάξει, ήταν να αλλάξει και την εξωτερική του εμφάνιση. Άφησε μακρύ μαλλί, πάράτησε την υποκριτική και άρχισε να ασχολείται με τη μουσική.

Tα επόμενα χρόνια, συμμετείχε κυρίως σε ανεξάρτητες παραγωγές, ενώ παράλληλα ξεκίνησε να σπουδάζει σκηνοθεσία, και μάλιστα σκηνοθέτησε και το «Most», μία ταινία μικρού μήκους που κέρδισε βραβεία σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ και το 2004 προτάθηκε για Όσκαρ, ενώ σκηνοθετούσε βίντεο κλιπ και διαφημιστικά σποτ. 

Το 2013 εμφανίσθηκε σε ένα επεισόδιο της σειράς "How I met your mother".

Ξαφνικά όμως όλα, σαν αέρας σήκωσαν τα πάντα και ξαναμοίρασαν την τράπουλα.

Η πρόταση για το Cobra Kai, με τον ίδιο ουσιαστικά πρωταγωνιστή 34 χρόνια μετά, ήταν ανέλπιστη. Ο ηθοποιός την αποδέχτηκε και η καριέρα του πάλι απογειώθηκε. Το Cobra Kai είναι μια σειρά φαινόμενο που το κοινό λάτρεψε φανατικά και όλα ξαναρχίζουν για τον Johnny, ή μάλλον, William.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο