13 Φεβ 2021

Γιάννης Μπέζος: «Φτάσαμε ως εδώ γιατί εμείς το επιτρέψαμε με τη σιωπή μας» Η δική του εξήγηση για όλα όσα συμβαίνουν


Τη δική του τοποθέτηση για όλα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στον καλλιτεχνικό χώρο έκανε ο γνωστός ηθοποιός, Γιάννης Μπέζος.

“Έχω να μιλήσω μαζί του μήνες..., πριν την πρεμιέρα του. Υπήρξαμε συνεργάτες και ειλικρινά όλα αυτά που συμβαίνουν με στεναχωρούν βαθιά. 

 

Στις τρεις, τέσσερις φορές που συνεργαστήκαμε δεν συνέβη κάτι. Το συζητούσα τις προάλλες με την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους” δηλώνει, μέσα σε όλα, ο Γιάννης Μπέζος.

Με το θάρρος της γνώμης του, όπως πάντα, ο Γιάννης Μπέζος επιλέγει να τοποθετηθεί για όλα όσα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα για γνωστούς συναδέλφους τους, ηθοποιούς και σκηνοθέτες.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο δημοφιλής καλλιτέχνης απαντά αιχμηρά στο ερώτημα «πώς εσείς επιτρέψατε να γίνουν επικίνδυνα παντοδύναμοι στο χώρο σας άνθρωποι με τέτοιες συμπεριφορές».

«Ξέραμε και εμείς, ξέρατε και εσείς και δεν μιλούσαμε. Φτάσαμε ως εδώ γιατί εμείς το επιτρέψαμε. Ναι με τη σιωπή μας. Βλέπαμε συμπεριφορές περίεργες, ακούγαμε διάφορα, αλλά ο καθένας κοίταζε τη δουλειά του» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπέζος. «Στα 25 χρόνια που είμαι θιασάρχης και παίζω σε τηλεοπτικές σειρές ελέγχω την κατάσταση, δεν έπεσαν ποτέ τέτοια πράγματα στην αντίληψή μου.

Ομως κάπου συνέβαιναν. Καταλαβαίνω τις φωνές, τον εκνευρισμό στην πρόβα, γίνονται αυτά στη δουλειά μας, συχνά είναι μέσα στη δημιουργική εργασία. Από αυτό το σημείο όμως, ως την εκμετάλλευση του άλλου στο εργασιακό περιβάλλον υπάρχει μεγάλη απόσταση».

Στο ερώτημα για τις καταγγελίες που έχουν έρθει στο φως για ηθοποιός – σκηνοθέτη φίλο του, ο Γιάννης Μπέζος απαντάει με σαφήνεια. «Φίλοι ναι, για να πω την αλήθεια έχω να μιλήσω μαζί του μήνες, πριν την πρεμιέρα του.

Υπήρξαμε συνεργάτες και ειλικρινά όλα αυτά που συμβαίνουν με στεναχωρούν βαθιά. Στις τρεις, τέσσερις φορές που συνεργαστήκαμε δεν συνέβη κάτι. Το συζητούσα τις προάλλες με την Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και μου έλεγε «Ναι, γιατί μπροστά σου δεν τα έκανε».

Τέλος, στο ερώτημα για τις καταγγελίες για βιασμούς και πώς νιώθει για όσα ακούγονται, ο Γιάννης Μπέζος ανέφερε: «Φριχτά. Είναι ό,τι πιο φτηνό, ό,τι πιο χυδαίο να παίζεις με την ελπίδα, την αγωνία, το όνειρο των παιδιών, να παίζεις με το μεροκάματό τους».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο