25 Φεβ 2021

Ρώμας: “Η Μενδώνη έχει παραιτηθεί και δεν το ξέρει” “Χείμαρρος” ο γνωστός ηθοποιός


Στην εκπομπή Αταίριαστοι του ΣΚΑΪ για την υπόθεση Λιγνάδη, αλλά και τη δήλωση της υπουργού Πολιτισμού ...που προκάλεσε αντιδράσεις, μίλησαν οι ηθοποιοί Κώστας Αρζόγλου, Χρήστος Λούλης και Χάρης Ρώμας.

 

Όπως είπε ο κ. Ρώμας για την υπόθεση «από τη μια υπάρχει μια λύπη για τον καταιγισμό αποκαλύψεων, από την άλλη υπάρχει μια χαρά που έσπασαν αποστήματα χρόνων, που έχουν να κάνουν με την κατάχρηση εξουσίας. Ο σκηνοθέτης-ηθοποιός που κατηγορείται είναι η κορυφή του παγόβουνου. Στον χώρο της τέχνης είναι πρόσφορο το έδαφος για να μπορέσουν κάποιοι άνθρωποι με κόμπλεξ να εκμεταλλευτούν τους νεότερους.»

Σχετικά με το θέμα της κατάχρησης εξουσίας ο ηθοποιός τόνισε πως «κατάχρηση εξουσίας υπήρχε βεβαιότητα ότι υπάρχει. Την έκταση της κάθε κατάχρησης δεν την ξέραμε.

Εγώ προσωπικά αν την ήξερα θα είχα αντιδράσει. Δεν ήξερα και πολλοί δεν ξέραμε. Άλλο οι φήμες. Δε μπορεί να στηριχτεί κάποιος στις φήμες. Εγώ για την περίπτωση Λιγνάδη είχα ακούσει πριν από 20 χρόνια ότι κάποιος του επιτέθηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας και μου φάνηκε επαρκές ότι μπορεί να είναι ένας Ρουμάνος, με τον οποίο είχε κάποιο νταραβέρι.»

Και συμπλήρωσε: «Γιατί να μου πάει το μυαλό ότι είναι πατέρας ενός ανήλικου που πήγε για να εκδικηθεί. Πώς να το ξέρω; Και γιατί αυτή τη φήμη να την υιοθετήσω. Αυτό πάει και για την κα Μενδώνη. Έχει παραιτηθεί και δεν το ξέρει, από τη στιγμή που δεν την θέλει ο καλλιτεχνικός κόσμος. Το χειρίστηκε άκομψα. Δεν είναι υποχρεωμένη όμως να ξέρει ποιος είναι ο Λιγνάδης στην προσωπική του ζωή.»

Τέλος, είπε πως θα πρέπει να μπει κώδικας δεοντολογίας και στις σχολές και πως οι γονείς δεν πρέπει να φοβούνται για τα παιδιά τους που έχουν το όνειρο να γίνουν ηθοποιοί.

Για τον ορυμαγδό που έχει προκληθεί από τις καταγγελίες και την κοινωνία που έχει ήδη καταδικάσει τον γνωστό ηθοποιό-σκηνοθέτη, ο κ. Ρώμας είπε: «Τώρα δυστυχώς δε μπορώ ούτε να λυπηθώ γι’ αυτόν τον άνθρωπο.»

«Από τη στιγμή που βγαίνουν στη χώρα πράγματα για ΜΚΟ, αυτό είναι το πρώτο μας μέλημα να ψάξουμε να δούμε τι γίνεται.», είπε κλείνοντας.

«Μετά τη συνέντευξη της υπουργού αισθάνομαι θυμωμένος. Τουλάχιστον ένα συγγνώμη. Δεν επιτρέπεται να μπερδεύει την υποκρισία με την υποκριτική τέχνη.», τόνισε ο ηθοποιός.

Ο κ. Λούλης μιλώντας για την υπόθεση Λιγνάδη επεσήμανε πως κανείς δε μπορούσε να φανταστεί την έκταση που πήρε.

«Αυτή η εικόνα με έχει σοκάρει. Κανένας δεν είναι άγιος αλλά αυτό δεν το είχα φανταστεί. Ότι υπάρχει τόσος πόνος σε τόσους πολλούς ανθρώπους. Η υπόθεση με τα μικρά παιδιά όλους μας συγκλονίζει.», είπε.

Σχετικά με το αν κάποιος από τους συναδέλφους του Λιγνάδη είχε υποψιαστεί κάτι, ο κ. Λούλης είπε: «Μπροστά σε κόσμο αυτοί οι άνθρωποι αποφεύγουν να κάνουν αυτά που κάνουν σπίτι τους. Φήμες υπήρχαν ότι υπάρχει μια προτίμηση σε πολύ νεαρότερα άτομα.»

Σε αυτό το σημείο ο κ. Αρζόγλου συμπλήρωσε: «Πράγματι φήμες υπήρχαν, δε μπορεί όμως κανείς να πάει στο δικαστήριο χωρίς στοιχεία. Εμείς που ακούγαμε τις φήμες δεν είμαστε υπουργοί Πολιτισμού. Είναι φοβερό ότι έχει ανέλθει πολύ αυτός ο άνθρωπος.»

Τόνισε, όμως, ότι δεν πρέπει να τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι. «Αυτοί που έχουν σπουδάσει την υποκριτική τέχνη, που την μπερδεύει η υπουργός με την υποκρισία, έχουν να κάνουν με έναν πρωταθλητισμό. Δεν είναι όπως οι ηθοποιοί της τηλεόρασης που αποκτούν φήμη και κάνουν μετά έναν θίασο.»

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο