22 Σεπ 2020

Η Κέιτ Μπλάνσετ μεταμορφώνεται -Σε installation εμπνευσμένο από τον Ελληνα φιλόσοφο της αρχαιότητας Γαληνό [βίντεο]


Τέσσερις διαφορετικές εκφράσεις. Τέσσερα χρώματα. Μία Κέιτ Μπλάνσετ.

Η σταρ του Χόλιγουντ, που ήταν ...πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του φετινού Φεστιβάλ Βενετίας, πρωταγωνιστεί στο έργο του video artist Marco Brambilla με τίτλο The Four Temperaments. Πρόκειται για ένα video installation, στο οποίο σύμφωνα με το Dazed, η Κέιτ Μπλάνσετ ερμηνεύει τέσσερις διαφορετικούς ανθρώπους, τέσσερις διαφορετικούς χαρακτήρες, όπως τους όρισε ο αρχαίος Ελληνας φιλόσοφος Γαληνός.

 

Οι χαρακτήρες αντιπροσωπεύονται από τα χρώματα: Το κόκκινο, το μπλε, το πράσινο και το κίτρινο. Σύμφωνα με τον Γαληνό, γράφει το Dazed, ο Αιματώδης «μιλά τη γλώσσα των ανθρώπων και της διασκέδασης», ο Χολερικός τη γλώσσα «της δύναμης και του ελέγχου», ο Φλεγματικός «της ηρεμίας και της αρμονίας» και ο Μελαγχολικός της «τελειότητας και της τάξης».


Το βίντεο της Κέιτ Μπλάνσετ

Ο θεατής μπορεί να δει την Κέιτ Μπλάνσετ να του λέει «Σ’ αγαπώ» και στη συνέχεια «Δεν σ’αγαπώ». Το αποτέλεσμα, καθώς οι δηλώσεις αλληλεπιδρούν και αλληλεπικαλύπτονται, είναι συγκλονιστικό, δείχνοντας πώς οι συναισθηματικοί τόνοι μπορούν να αλλάξουν.


Η πρεμιέρα του έργου «Οι τέσσερις ιδιοσυγκρασίες» έγινε στο Βερολίνο στις 11 Σεπτεμβρίου, ενώ το installation θα βρίσκεται στην γκαλερί Michael Fuchs του Βερολίνου μέχρι τις 14 Νοεμβρίου 2020.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο