30 Αυγ 2020

Κοραλία Καράντη: Η οικογένεια στην Αφρική, ο γάμος στις 11 το βράδυ, τα 2 διαζύγια κι ο γιος που μεγάλωσε μόνη


Η Κοραλία Καράντη (γεν. Κοραλία Σαλαλίδου) ήρθε στον κόσμο την 1η Οκτωβρίου 1959 και είναι ...
Παρθένος.Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Πέλου Κατσέλη. Η εν λόγω ηθοποιός δεν πέρασε ποτέ απαρατήρητη. Ίσως γιατί διαθέτει την αύρα εκείνων των γυναικών που, πίσω από μια ωραία εμφάνιση, κρύβουν ευαισθησία και τη γοητεία μιας κρυφής μελαγχολίας.




Είναι κόρη της Αφροδίτης Γρηγοριάδου και του Αγγέλου Σαλαλίδη και νονά της η Έλλη Λαμπέτη. Για την νονά της η Κοραλία Καράντη είχε πει: Η Έλλη Λαμπέτη ήταν μαγικό πλάσμα. Ανήκει σε εκείνη την κατηγορία καλλιτεχνών που δεν συναντάει κανείς εύκολα δύο φορές στη ζωή του. Όταν την παρακολουθούσες να παίζει, ήθελες να έχεις περισσότερα αυτιά για να ακούς και περισσότερα μάπα για να βλέπεις. Ήταν πολύ γοητευτικός άνθρωπος κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τη σκηνή, αλλά και στην προσωπική επαφή που μπορεί να είχε κάποιος μαζί της. Ακόμα και ο τρόπος που μιλούσε, ή που απλώς υπήρχε στον χώρο, σε μάγευε. Δεν μπορούσες να πάρεις τα μάπα σου από πάνω της. Στεκόσουν απλώς και τη χάζευες.

Για το αν την είχε δει να παίζει η νονά της η Κοραλία Καράντη είχε πει: Στο θέατρο δεν πρόλαβε να με δει, γιατί, όταν βγήκα εγώ, είχε ήδη αρρωστήσει και λίγο μετά έφυγε από τη ζωή. Με είχε δει στην τηλεόραση. “Το Φως του αυγερινού”, η πρώτη μου τηλεοπτική συμμετοχή, προβλήθηκε το 1981.


«Με τον πατέρα μου βρεθήκαμε δύο χρόνια πριν πεθάνει»

Ο πατέρας μου ζούσε στη Νότιο Αφρική. Έφυγε όταν ήμουν έξι ετών, είχε πει η Κοραλία Καράντη το 2018 σε μεγάλο γυναικείο site. Οι γονείς μου είχαν ήδη χωρίσει από όταν ήμουν δυόμιση. Δεν ξαναγύρισε ουσιαστικά ποτέ, παρά μόνον στο τέλος της ζωής του. Τον είχα επισκεφθεί κάποιες φορές, όταν τέλειωσα το δημοτικό, και μετά στα δεκάξι μου. Αραιά και που, ερχόταν εκείνος εδώ. Δεν μεγάλωσα μαζί του. Έκανε άλλη οικογένεια στην Αφρική -έχω δύο αδέλφια, αλλά δυστυχώς ο μικρότερος δεν υπάρχει πια στη ζωή. Ο μεγάλος είναι επίσης κάπου στην Αφρική. Δεν έχουμε επαφή».

Εκείνη την εποχή τον βρήκα. Ευτυχώς η ζωή που μου τον στέρησε, μου τον επέστρεψε δύο χρόνια πριν τον θάνατό του, ήταν λίγο καρμικό. Με λύτρωσε… Του κρατούσα κακία γιατί με είχε εγκαταλείψει αλλά έτσι όπως είχαν έρθει τα πράγματα, με είχε ανάγκη. Αναρωτήθηκα τι θα έπρεπε να κάνω και επέλεξα να κάνω αυτό που θα με έκανε να κοιμάμαι ήσυχη τα βράδια. Του συμπαραστάθηκα απόλυτα μέχρι την τελευταία του μέρα, είχε πει η ταλαντούχα ηθοποιός.


«Έκανα τον γάμο μου στις 11 το βράδυ για να μην το πάρει κανείς είδηση»

Είναι αλήθεια ότι και οι δύο γάμοι μου ήταν με πρόσωπα γνωστά, είχε εξομολογηθεί η Κοραλία Καράντη. Όταν ήμουν παντρεμένη με τον Τζώννυ Καλημέρη, ήμασταν και οι δύο πολύ νέοι και η δημοσιότητα με ενοχλούσε. Χωρίς να το θέλουμε ήμασταν στο στόχαστρο. Δεν μπορούσαμε να έχουμε ιδιωτική ζωή, μας σχολίαζαν. Από αυτή την άποψη ανακουφίστηκα όταν χώρισα. Στάθηκα στα πόδια μου, ένοιωσα ελευθερία. Μετά παντρεύτηκα τον Γιώργο Λιάνη. Πριν τον γάμο μας έγινε ένας κακός χαμός με τους παπαράτσι, για να μάθουν πού θα γίνει. Παντρευτήκαμε στον Άγιο Δημήτρη τον Λουμπαρδιάρη, και ο παπάς συνεργάστηκε μαζί μας και έκανε τον γάμο έντεκα τη νύχτα για να μην το πάρει κανείς είδηση. Τα καταφέραμε. Αν θέλεις, μπορείς να τα αποφύγεις όλα… Ούτε στο διαζύγιο μας ενόχλησαν.

Τώρα γιατί και οι δύο άντρες που παντρεύτηκα ήταν γνωστοί, δημόσια πρόσωπα, δεν ξέρω. Είχαν όμως και οι δύο ένα κοινό στοιχείο: Ήταν κυνηγοί. Και οι δύο με κυνήγησαν για πολύ μεγάλο διάστημα και κατάφεραν με την επιμονή τους, να με κάνουν να ξεπεράσω τη φυσική μου δειλία και αποστασιοποίηση. Ουσιαστικά με κέρδισαν, με έπεισαν. Κανείς τους δεν με άλλαξε στην πορεία. Ούτε κι εκείνοι άλλαξαν. Έκανα το λάθος να αφήνομαι στους ανθρώπους που επέμεναν. Δεν έπρεπε. Γιατί αυτοί που επέμεναν, μου ταίριαζαν λιγότερο σαν ιδιοσυγκρασία. Δεν είναι τυχαίο ότι χώρισα και με τους δύο…»


Ο γάμος και ο χωρισμός με τον Γιώργο Λιάνη

Οι δυο τους γνωρίστηκαν μόλις έναν χρόνο πριν το καλοκαίρι του 2002 στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού φεστιβάλ των Πρεσπών που καθιέρωσε και διοργανώνει χρόνια τώρα με επιτυχία ο Φλωρινιώτης πολιτικός. Ο έρωτάς τους ήταν σφοδρός και μέσα σε λίγους μόλις μήνες τους οδήγησε στα σκαλιά της μικρής γραφικής εκκλησούλας. Από τότε, μέχρι στο 2013 δεν έδωσαν ποτέ δικαίωμα για σχόλια. Ζούσαν ήρεμα σε ένα διαμέρισμα στο Ψυχικό και έκαναν από καιρό σε καιρό κάποιες κοινές εμφανίσεις συνήθως σε θεατρικές πρεμιέρες αφού το θέατρο και γενικά ο πολιτισμός είναι μεγάλη κοινή τους αδυναμία. Προβλήματα βέβαια, πάντα υπήρχαν, όπως και σε όλα τα ζευγάρια. Τα ξεπερνούσαν όμως μέχρι τώρα μαζί. Το τι μεσολάβησε και πλέον δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τις όποιες διαφορές τους αυτό το γνωρίζουν μόνο οι ίδιοι. Αυτό που είναι γεγονός όμως είναι το ότι εδώ και λίγο καιρό οι δυο τους ζούνε χωριστά. Το κοινό τους διαμέρισμα στο Ψυχικό ξενοικιάστηκε και ο καθένας τράβηξε τον δικό του δρόμο. Το ίδιο αθόρυβα με τον γάμο τους. Ελάχιστοι γνωρίζουν την κατάσταση ανάμεσα στο εν διαστάσει πια αντρόγυνο. Κι αυτοί που ξέρουν λένε ότι η αίτηση διαζυγίου ήταν απλά μια τυπική διαδικασία ανάμεσά τους. Εξάλλου δεν είχαν τίποτα να χωρίσουν πέραν από την κοινή τους ζωή.


«Προτιμώ να είμαι μόνη μου, παρά να υπάρχω σε σχέσεις που δεν με καλύπτουν απόλυτα»

Δεν ανήκω στις γυναίκες που μεγαλώνοντας θέλουν οπωσδήποτε να έχουν έναν σύντροφο πλάι τους για να μείνουν όρθιες. Έχω ερωτευτεί, έχω ζήσει μεγάλους έρωτες, έχω περάσει καλά και έχω περάσει δύσκολα. Μπορώ, πλέον να ζήσω και μόνη μου. Έχω γίνει πιο απαιτητική, καθώς μεγαλώνω, Ποτέ δεν το έκανα, πόσο μάλιστα τώρα. Προτιμώ να είμαι μόνη μου, παρά να υπάρχω σε σχέσεις που δεν με καλύπτουν απόλυτα και νομίζω πως κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της θα συμφωνήσει.


Η Κοραλία Καράντη έχει ένα γιο 23 ετών . Ο Εδουάρδος Καλημέρης σπουδάζει στο εξωτερικό και η μητέρα του είχε πει το 2014: Τον αποχωρίζοµαι πρώτη φορά και είναι δύσκολο για µένα. Τον µεγάλωσα µόνη, παρόλο που ο Τζώννυ είναι εξαιρετικός πατέρας και έχουµε πολύ καλή σχέση.

Είχε πει για τον γιο της:

“Δεν μου αρέσουν οι “ταμπέλες”. Το παιδί μου είναι, που το μεγάλωσα μόνη μου. Πώς θα μπορούσα να φύγω και να τον αφήσω; Τώρα, που πήγε στην Αμερική για τις σπουδές του, ναι, μπόρεσα να φύγω για να κάνω το “Γλυκό πουλί”.


«Έχω πέσει θύμα παρενόχλησης»

Η ηθοποιός σε ερώτηση δημοσιογράφου είχε αποκαλύψει σχετικά: Ασφαλώς και μου έχει συμβεί μες στη δουλειά… Παλιότερα μάλιστα τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα γιατί δεν ήμασταν όσο σεξουαλικά απελευθερωμένοι είμαστε τώρα.

Ναι, μερικές φορές οι άνθρωποι δεν έχουν όρια. Όταν είσαι νέος, μπορεί να πέσεις θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Ο θάνατος της μητέρας της Αφροδίτη Γρηγοριάδου

Η μητέρα της Κοραλίας Καράντη ήταν πρωταγωνίστρια στο θέατρο, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση για 50 χρόνια. Είχε σπουδάσει στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου από όπου αποφοίτησε το 1962, οπότε έκανε το ντεμπούτο της στο θέατρο σανίδι με την παράσταση «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε». Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1958 στην ταινία “Το εισπρακτοράκι”, όπου ξεκίνησε και ο Νίκος Ξανθόπουλος, μαζί με τον οποίο έπαιξε σε άλλες 5 ταινίες.

Αφροδίτη Γρηγοριάδου


Σταθμός στην καριέρα της υπήρξε η συμμετοχή της στη ραδιοφωνική σειρά «Σπίτι των Ανέμων», μαζί με το σύζυγό της, Βύρωνα Πάλλη, το οποίο γνώρισε τεράστια επιτυχία. Βραβεύτηκε με το Α’ Βραβείο Γυναικείου ρόλου για τη συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά «Η αγάπη άργησε μια μέρα» του Κώστα Κουτσομύτη. Η κηδεία της είχε πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουλίου στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο