24 Ιουλ 2020

Σαββόπουλος, «Θωρηκτό Ποτέμκιν», «Φέτα, sex και αναπηρία» -Τον Σεπτέμβριο στους Κήπους του Μεγάρου Μουσικής


Αντίστοιχη εμπειρία με αυτή της φωτογραφίας αλλά με μεγαλύτερες αποστάσεις θα ζήσει το κοινό τον ...
Σεπτέμβριο στους Κήπους του Μεγάρου Μουσικής / Χάρης Ακριβιάδης

Από την πρώτη μέρα του Σεπτέμβρη, οι κήποι του Μεγάρου Μουσικής περιμένουν το κοινό, με αποστάσεις ασφαλείας, μαξιλαράκια, συναυλίες και προβολές, προκειμένου η πανδημία να μην καταλύσει την απόλαυση του αστικού πολιτισμού.




Οι κήποι ανοίγουν με τον Διονύση Σαββόπουλο να δίνει το σύνθημα με τον μοναδικό τρόπου που ξέρει να το κάνει (1 και 2/9). Στη μουσική παράσταση με τον εντελώς… σαββοπουλικό τίτλο «Στο Woodstock εγώ – ήμουν εδώ, Gardenedition», θα τραγουδίσει δικά του και ροκ τραγούδια από αυτά που πάντα δίνουν παλμό. Μια μέρα μετά η παραδοσιακή μουσική συναντά την αυθεντική αλλά και τη σύγχρονη ποπ στη συναυλία που ετοίμασε για τον Κήπο η Μαρίνα Σάττι (4/9), ενώ οι μικροί μουσικοί της Camerata Junior μοιράζονται τη σκηνή με την ΚΟΑ σε μια συναυλία με πρωτότυπες συνθέσεις αλλά και μεταγραφές γνωστών κλασικών έργων (6/9), με σολίστ τη μεσόφωνο Ινές Ζήκου και την ομποΐστα Χριστίνα Παντελίδου και μαέστρους τον Νικόλαο Χαλιάσα και τον Κορνήλιο Μιχαηλίδη.

Ιδιαίτερης συγκίνησης αναμένεται να είναι η συναυλία αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στις 9 Σεπτεμβρίου. Ακριβώς ένα χρόνο μετά τον θανατό του, οι φίλοι του θα τον τραγουδήσουν: Παυλίνα Βουλγαράκη, Γιάννης Κότσιρας, Νίκος Πορτοκάλογλου, Διονύσης Τσακνής. Η μουσική ατμόσφαιρα αλλάζει στις 12/9, με τον κοσμοπολίτη τζαζίστα Πέτρο Κλαμπάνη να παρουσιάζει στον Κήπο τη νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο Irrationalities (guest: Katerina Duska), αλλά και νέα κομμάτια.

Βωβός κινηματογράφος στη συνέχεια, με το Θωρηκτό Ποτέμκιν, το αριστούργημα του Σεργκέι Αϊζενστάιν, να προβάλλεται με ζωντανή συνοδεία ρωσικής μουσικής και αυτοσχεδιασμούς από τον πιανίστα Μάνο Κιτσικόπουλο (18/9). Γιορτινή θα είναι η ατμόσφαιρα στο μουσικό ταξίδι στις γειτονιές του κόσμου της Κατερίνας Πολέμη με τίτλο Λουλούδια στον Κήπο (19/9) και special guest τη Δήμητρα Γαλάνη. Μια απόλυτα… εύθυμη βραδιά stand-up comedy υπόσχεται η Κατερίνα Βρανά (26/9), η οποία φέρνει στον Κήπο τα best of τριών επιτυχημένων παραστάσεών της με τον τίτλο «Φέτα, sex και αναπηρία». Απώτερος σκοπός της Κατερίνας Βρανά; Να γίνει Κυρίαρχος του Πλανήτη, τώρα και με αμαξίδιο!

Οι Κήποι του Μεγάρου Μουσικής / Χάρης Ακριβιάδης

Το κλίμα αλλάζει στις 29 και 30/9 με τα Μαθήματα Πολέμου ΙΙΙ: Αθηναίων Δράματα (Επεισόδια από τα Ελληνικά του Ξενοφώντα), το τρίτο μέρος της τριλογίας Μαθήματα Πολέμου, σε δραματουργική σύνθεση του Γιάννη Λιγνάδη και σκηνοθεσία Γιωργή Τσουρή. Η προπώληση έχει ήδη αρχίσει.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο