23 Ιουλ 2020

Μόνικα Μπελούτσι, αλλά και Σάκης Ρουβάς στο Ηρώδειο τον Σεπτέμβριο


Μέσα στο πολιτιστικά αμήχανο καλοκαίρι που ζούμε λόγω των περιορισμών που έφερε η πανδημία, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ...
έδωσε το πράσινο φως για την παραχώρηση του Ηρωδείου τον Σεπτέμβριο σε σειρά συναυλιών και παραστάσεων, με τη Μόνικα Μπελούτσι να κλέβει τα φώτα ως Μαρία Κάλλας.

Λίγη από την λάμψη του εξωτερικού, των σταρ που κάθε χρονιά ερχόντουσαν στην Ελλάδα για εμφανίσεις, θα αποκαταστήσει η Μόνικα Μπελούτσι, σε μια τολμηρή για την καριέρα της κίνηση. Τολμηρή με την έννοια όχι της εμφάνισης αλλά του έργου που επέλεξε να ανεβάσει στη σκηνή του Ηρωδείου: Εναν μονόλογο βασισμένο σε αδημοσίευτες επιστολές της Μαρίας Κάλλας που θα παρουσιαστεί στις 21 Σεπτεμβρίου.

Εικόνα από τον τρόπο λειτουργίας του Ηρωδείου φέτος λόγω πανδημίας / ΑΠΕ

Αυτή είναι μία από τις 21 παραγωγές που ενέκρινε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, από το σύνολο των 30 προτάσεων που υποβλήθηκαν, κόντρα στους φόβους για την απώλεια σημαντικών εσόδων λόγω των μέτρων που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας για τον κορωνοϊό. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν ξεσπάσει η πανδημία, ενδιαφέρον για να εξασφαλίσουν την σκηνή του Ηρωδείου είδαν εκδηλώσει 80 παραγωγές ελληνικών και διεθνών προδιαγραφών. Φυσικά η πλειοψηφία αποσύρθηκε, αφού ακόμα και οι τεράστιες δυσκολίες στην μετακίνηση από το εξωτερικό κάνουν απαγορευτικές αυτές τις παραγωγές. Επίσης είναι σημαντικό ότι με τα έξοδα να παραμένουν σχεδόν τα ίδια, οι θέσεις που μπορούν να διαθέσουν στο Ηρώδειο ανέρχονται περίπου στο 1/3 αυτών που προσφέρονταν τις περασμένες χρονιές.

Η εποχή προσφέρεται για ολιγομελή σχήματα και όχι πολύπλοκων απαιτήσεων παραστάσεις. Ετσι, θα δούμε την ειδικά προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις αλλά και στα μηνύματα που έφερε η πανδημία παράσταση των Tiger Lillies που έχουν πιστό κοινό στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες. Οι συναυλίες θα κλέψουν όμως την παράσταση: σύμπραξη της σοπράνο Σόνιας Θεοδωρίδου με τον Σάκη Ρουβά (έχουν βρεθεί ξανά στη σκηνή πριν από περίπου πέντε χρόνια με μεγάλη επιτυχία), η «Ομορφη Πόλη» του Μίκη Θεοδωράκη, μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στην Μαρινέλλα που θα έχει πλάι της τον Σταύρο Ξαρχάκο, την Αλκηστι Πρωτοψάντη, τον Μάριο Φραγκούλη.


Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα ενώσει τη συμφωνική μουσική με τη ροκ στο «Classic Rock IV», η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης θα εμφανιστεί με σολίστ τον Γεφίμ Μπρόνφαμ, ενώ παραστάσεις χορού θα παρουσιάσουν μεταξύ άλλων τα μπαλέτα Μπολσόι και Μαριίνσκι.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο