22 Ιουν 2020

O Δημήτρης Τάρλοου ανακοίνωσε το πρόγραμμα του «Πορεία» για το φθινόπωρο -Με Πανταζάρα και Στάνκογλου


Το θέατρο Πορεία, έπειτα από τρεις ακριβώς μήνες αναγκαστικής αναστολής της λειτουργίας του, ανακοινώνει το νέο πρόγραμμά του ...
για το Φθινόπωρο του 2020.

Αυτό το φθινόπωρο στο Πορεία θα επαναληφθεί η μεγάλη επιτυχία «Γιούγκερμαν» με το Γιάννη Στάνκογλου και «Δόξα Κοινή», αλλά και νέες παραστάσεις που δεν πρόλαβαν να κάνουν πρεμιέρα την άνοιξη όπως το «ThisisnotRomeo&Juliet» του Αργύρη Πανταζάρα.
Θέατρο Πορεία: Είμαστε όλοι εδώ! 46 καλλιτέχνες καταθέτουν από ένα προσωπικό βίντεο

«Η πανδημία έπληξε βαρύτατα τον χώρο του πολιτισμού και ιδιαίτερα εκείνο των παραστατικών τεχνών. Αυτή είναι μία πολύ κρίσιμη περίοδος για όλους όσοι εργάζονται για να προσφέρουν ψυχαγωγία, τροφή για σκέψη, γέλιο ή συγκίνηση στο κοινό. Ως πολιτιστικός οργανισμός έχουμε αποφασίσει να αντι-σταθούμε με τόλμη και γενναιότητα, ώστε να προασπιστούμε το ζωτικό αυτό –για όλους μας– χώρο και την επιβίωση των καλλιτεχνών και να πραγματοποιήσουμε παραστάσεις την προσεχή περίοδο 2020-2021» αναφέρει η ανακοίνωση του Δημήτρη Τάρλοου και του θεάτρου Πορεία.


Μέτρα προστασίας για ηθοποιούς και κοινό στο Πορεία

Είναι αυτονόητο ότι το θέατρο Πορεία θα ακολουθήσει με σχολαστικότητα όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και όλες τις οδηγίες, έτσι ώστε κανείς να μη στερηθεί το αγαθό του καλού θεάτρου εξαιτίας μιας φυσιολογικής διστακτικότητας.

«Είμαστε βέβαιοι ότι η προσπάθειά μας θα στηριχθεί έμπρακτα και όχι μόνο θα παραμείνουμε ανοιχτοί, αλλά και θα προσφέρουμε στο κοινό, όπως πάντα, ένα νέο ποιοτικό και εξαιρετικά πλούσιο ρεπερτόριο. Σ’ αυτό περιλαμβάνονται επαναλήψεις αγαπημένων παραστάσεων που διακόπηκαν «Γιούγκερμαν» και «Δόξα Κοινή», νέες παραστάσεις που δεν πρόλαβαν να κάνουν πρεμιέρα την άνοιξη «ThisisnotRomeo&Juliet”, αλλά και η αναβίωση μίας από τις σπουδαιότερες παραστάσεις της τελευταίας δεκαετίας για το θέατρο μας, «Ευρυδίκη». Εντός του φθινοπώρου θα ανακοινωθεί ολοκληρωμένο το ρεπερτόριο του θεάτρου για το 2020-21 με νέες παραστάσεις έκπληξη!

Γιουγκερμαν με τον Γιάννη Στάνκογλου, φωτοπγραφία ©Vasia Anagnostopoulou


Το ρεπερτόριο του Φθινοπώρου του θεάτρου Πορεία

Μ. Καραγάτση ΓΙΟΥΓΚΕΡΜΑΝ / Διασκευή: Στρατής Πασχάλης /Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου / Από 30 Σεπτεμβρίου έως 11 Οκτωβρίου 2020 / Για 10 τελευταίες παραστάσεις

Έπειτα από 2 χρόνια επιτυχίας, 60.000 θεατές και περισσότερες από 250 sold-out παραστάσεις, ο Γιούγκερμαν, το εμβληματικό μυθιστόρημα που θεωρείται το πλέον εντελές και συναρπαστικό του Μ. Καραγάτση, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου και διασκευή Στρατή Πασχάλη, επιστρέφει για να κλείσει τον κύκλο του με 10 τελευταίες παραστάσεις από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 11 Οκτωβρίου.

Sarah Ruhl / ΕΥΡΥΔΙΚΗ Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου / Από 4 Νοεμβρίου 2020 έως 17 Ιανουαρίου 2021 / Εισιτήρια θα διατίθενται με προσφορά προπώλησης έως και την ημέρα της πρεμιέρας.

Η Ευρυδίκη, μία από τις σημαντικότερες παραστάσεις της τελευταίας δεκαετίας για το θέατρο Πορεία με πολλά βραβεία και εξαιρετικές κριτικές, ξανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με τους ίδιους πρωταγωνιστές κι έναν εξαιρετικό θίασο! Ένα συγκινητικό έργο σκηνοθετημένο ως underground μιούζικαλ από τον Δημήτρη Τάρλοου, με την πρωτότυπη μουσική της Κατερίνας Πολέμη να ερμηνεύεται ζωντανά από τους ηθοποιούς.

THISISNOTROMEO&JULIET a work by ArgyrisPandazaras / Από 5 Οκτωβρίου 2020  Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Η πολυαναμενόμενη παράσταση του Αργύρη Πανταζάρα ThisisnotRomeo&Juliet, βασισμένη επάνω στο Σαιξπηρικό αριστούργημα κάνει πρεμιέρα στις 5 Οκτωβρίου και θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.


Μία ποιητική παράσταση στο Πορεία

ΔΟΞΑ ΚΟΙΝΗ / ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΤΩΝ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ Σύνθεση κειμένου: Στρατής Πασχάλης / Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου /Από 14 Νοεμβρίου 2020έως 16 Ιανουαρίου 2021 / Για 10 ακόμα παραστάσεις

Δοξα κοινή, φωτογραφία Patroklos Skafidas

Η Δόξα Κοινή μετά τις εξαιρετικές κριτικές που έλαβε και τη θερμή ανταπόκριση του κοινού επιστρέφει για 10 ακόμα παραστάσεις από τις 14 Νοεμβρίου. Ένα ensemble εξαιρετικών ηθοποιών και μουσικών συνομιλεί με τον λόγο των μεγάλων ποιητών μας, κύριο θέμα της οποίας είναι ο έρωτας σε όλες του τις μορφές. Ο Δημήτρης Τάρλοου εμπνέεται από το ποίημα του Ανδρέα Εμπειρίκου «Εις την Οδό των Φιλελλήνων» και προτείνει μια παράσταση όπου η ποίηση μετατρέπεται σε δράση, ο θάνατος σε ηδονή και το σκοτάδι διαλύεται κάτω από το υπέρλαμπρο ελληνικό φως. Ο Στρατής Πασχάλης, που υπογράφει τη σύνθεση του κειμένου, ενώνει την ποίηση με το θέατρο.

Περισσότερες πληροφορίες και προαγορά εισιτηρίων για τις παραστάσεις ΕΔΩ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο