30 Ιουν 2020

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε το φημισμένο Cirque de Soleil


Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε το Cirque de Soleil με έδρα τον Καναδά, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού ...
ανάγκασε το φημισμένο τσίρκο να ακυρώσει τις παραστάσεις του και να απολύσει τους καλλιτέχνες του.
Οπως αναφέρει το iefimerida, η εταιρεία ψυχαγωγίας με έδρα το Μόντρεαλ, η οποία διοργανώνει 6 παραστάσεις στο Λας Βέγκας, είχε παλέψει να κρατηθεί ζωντανή εν μέσω των περιορισμών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που ξεκίνησαν τον Μάρτιο, αναγκάζοντάς την να απολύσει περίπου το 95% του εργατικού δυναμικού της και να αναστείλει προσωρινά τις παραστάσεις του.

«Με μηδενικά έσοδα από το αναγκαστικό κλείσιμο όλων των παραστάσεών μας λόγω του κορωνοϊού, η διοίκηση έπρεπε να ενεργήσει αποφασιστικά για να προστατεύσει το μέλλον της εταιρείας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ντάνιελ Λαμάρ.


Η συμφωνία του Cirque de Soleil με τους επενδυτές

Η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με τους υφιστάμενους επενδυτές της, το ιδιωτικό κεφάλαιο TPG Capital, την China Fosun International Ltd και και το καναδικό ταμείο συντάξεων, σύμφωνα με το οποίο ο όμιλος θα αναλάβει τις υποχρεώσεις του Cirque de Soleil και θα επενδύσει 300 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη της επανεκκίνησης. Στο πλαίσιο της επένδυσης, ο κυβερνητικός οργανισμός Investissement Québec θα παρέχει χρηματοδότηση χρέους ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, οι πιστωτές είναι απίθανο να συμφωνήσουν με αυτούς τους όρους, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε υφιστάμενους κατόχους χρεών να αποκτήσουν περίπου 45% ίδιων κεφαλαίων στην αναδιαρθρωμένη εταιρεία, σύμφωνα με μια πηγή εξοικειωμένη με τις συζητήσεις, που μίλησε στο Reuters.

Η TPG, η Fosun και το καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο, που κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος της εταιρείας ψυχαγωγίας από το 2015, θα είναι επίσης υπεύθυνοι για ένα ταμείο εργαζομένων ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων για την παροχή οικονομικής βοήθειας σε απολυμένους υπαλλήλους.

To Cirque de Soleil δήλωσε ότι θα ζητήσει προστασία βάση του νόμου περί εταιρειών πιστωτών και η αίτησή του θα εξεταστεί σήμερα από το Ανώτατο Δικαστήριο του Κεμπέκ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο