16 Ιουν 2020

Ο ηθοποιός Χρήστος Κάλοου, απαντάει επί προσωπικού και ανοίγει τον ασκό του Αιόλου λίγο πριν τις εκλογές στο Σ.Ε.Η


Με μια μακροσκελή και λεπτομερή ανακοίνωσή του στο Facebook ο γνωστός μας ηθοποιός, σκηνοθέτης και ...
μουσικός Χρήστος Κάλοου απαντά αλλά και ζητά εξηγήσεις για την αήθη επίθεση που δέχτηκε.
Δείτε τη έχει αναρτήσει στο προφίλ του.




ΠΕΡΙ ΤΥΦΛΟΤΗΤΑΣ ΚΙ ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Δεν είναι του χαρακτήρα μου να απαντώ σε χλευασμούς , αλλά δυστυχώς αναγκάζομαι λόγω συνθηκών. Αγαπημένοι συνάδελφοι οργανώνει κάποιος, όταν είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Δεν υπήρξα ποτέ καθοδηγούμενος. Παρέλαβα από την γραμματεία του ΣΕΗ Παρασκευή βράδυ μετά το Δ. Σ. κείμενο πού έθετε το ερώτημα για την ύπαρξη μου στο ΣΕΗ όντας συνταξιούχος λόγω αναπηρίας, ξεχάσατε βέβαια το ενεργός. Αναρωτιόσασταν μάλιστα γιατί να είστε διαγραμμένοι εσείς. Είναι προφανές ότι το δικαιούστε συνάδελφοι, το είχα θέσει δε σε Δ. Σ. λέγοντας ότι είναι παράλογο και ανεπίτρεπτο, έχοντας μάλιστα ζητήσει δημιουργία νέου καταστατικού με απόφαση γενικής συνέλευσης γιατί το παρόν είναι ολίγον απηρχαιωμένο. Κατέθεσα μάλιστα χαρτιά από την ΕUROFIA αλλά και από το EQUITY πού δείχνουν αυτό ακριβώς. Χαίρομαι που είμαι η αιτία σε συμβούλιο που δεν ήμουν παρών να αποκατασταθεί αυτή η αδικία και να επανέλθουν οι συνταξιούχοι στον χώρο τους, όπως σε άλλα Ευρωπαϊκά κράτη.

Το ερώτημα όμως είναι γιατί δείξατε εμένα σαν το κακό παράδειγμα, σας ενόχλησε το συνδικαλιστικό μου ήθος 42 χρόνια ή η συμμετοχή μου με την παράταξη της ΔΕΗ, ή το γεγονός ότι είμαι ΑμεΑ λόγω ιατρικού λάθους. Αυτό για μένα είναι ανέντιμο. Διάβασα στην συνέλευση το κομμάτι που με αφορούσε, δεν παραποίησα τίποτα όπως ψευδώς ισχυρίζεστε. Μπορείτε να το βρείτε στην γραμματεία του ΣΕΗ. Ο γνωρίζων την Ελληνική γλώσσα μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Οι κάκιστοι θεατρινισμοί στην Γ. Συνέλευση δεν με αγγίζουν. Όσο για ανάρτηση συναδέλφου που για παραταξιακούς λόγους (υποψήφιος), καταφέρεται προσβλητικά στο πρόσωπο μου, με χυδαίο τρόπο, δεν είδα κάποιον της παράταξής του να τον συνετίσει. Καταθέσατε στο Δ. Συμβούλιο σαν Α Ε Ν Α Η υποτιθέμενη ατασθαλία από μέρους της ΔΕΗ, την ύπαρξη μου. Και βέβαια είναι άκρως ρατσιστικό να αναφέρεστε έτσι στο πρόσωπό μου, λέγοντας : αυτός που παίρνει σύνταξη από άλλη αιτία (αναπηρική). Ντροπή μεγάλη επίσης να αναφέρεστε στον συνάδελφο Κωστή Μαλκότση. Σαν επιχείρημα τον θυμηθήκατε, αναρωτιέμαι αν θυμηθήκατε να τον επισκεφθείτε όλοι εσείς στο γηροκομείο που διαμένει. Σίγουρα πάντως ξεχάσατε τους συνταξιοδοτημένους συναδέλφους άλλων παρατάξεων. Οι επιλογές μόνο από άτομα της μη αγαπητής σας παράταξης, ατυχείς.

Παρουσιάστε συνάδελφοι, σαν παράταξη θέσεις και όχι ατομικές επιθέσεις. Δεν είναι κακό να αποδεχθείτε μια λάθος κίνηση.

Τώρα αν νιώθεις θιγμένος φίλε πρόεδρε του ΤΑΣΕΗ που με βράβευσες για την διεθνή μου παρουσία, και το αναφέρεις, ζήτησε μου να επιστρέψω το βραβείο στη διάθεση σου. Δεν θεωρώ ατυχές να υπερασπίζεται κάποιος τα δικαιώματά του σαν ΑμεΑ. Κανένας δεν έχει συμβόλαιο αρτιμέλειας. Είναι λυπηρό όμως να παλεύεις να εργαστείς μέσα από τόσο αντίξοες συνθήκες (απόρριψη, ανύπαρκτο κοινωνικό κράτος, πανάκριβα ιατρικά βοηθήματα, κοινωνικό ρατσισμό) και να σε υποδεικνύουν άνθρωποι που περιμένεις να είναι συμπαραστάτες σου και να σου πριονίζουν την ύπαρξη.

Αν κάποιοι ισχυρίζεστε ότι δεν υπογράψατε αυτό το κατάπτυστο κείμενο πάρτε θέση. Οι συγκρίσεις δεν σας ευνοούν. Δεν άκουσα τα οχτώ τελευταία χρόνια κάποιον από την παράταξη της ΔΕΗ να δηλώνει κόλλημα σε απόφαση Γ.Σ. για απεργία γιατί η μέρα της απεργίας πλήττει τον μονόλογο του, ή γιατί είχε πρεμιέρα, ή που σχεδόν το σύνολο εκείνης της διοίκησης εργαζόταν σε κρατικό θέατρο. Ποιος διαστρεβλώνει τελικά την αλήθεια; Για αυτό βέβαια υπάρχουν πρακτικά.

Τα τέσσερα τελευταία χρόνια που εκπροσωπώ το ΣΕΗ σε Ευρωπαϊκά συνέδρια (υπεύθυνος διεθνών σχέσεων) έχω επιδείξει την πρέπουσα σοβαρότητα για τα προβλήματα του κλάδου προτείνοντας, μαθαίνοντας, πληροφορώντας, καταθέτοντας προτάσεις για την βελτίωση των συνθηκών του Ευρωπαίου ηθοποιού.

Όραμά μου το βέλτιστο για τον συνάδελφο που βάλλεται από τον εργοδότη Κράτος η Ιδιώτη. Είμαι μέλος τού Βρετανικού Σωματείου Ηθοποιών Equity μιας κι εργάζομαι και στο Εθνικό αλλά και στο ελεύθερο θέατρο στην Αγγλία. Για να το λήξουμε λοιπόν. Είναι κοινωνικός ρατσισμός να χαρακτηρίζεται κάποιος <<άλλη αιτία>>, σε μια εργασία, σε μια κοινωνία, σε μια οικογένεια. Στα Αγγλικά θέατρα, ιδιαίτερα στο Εθνικό παίζουν ΑμεΑ και ΑμΕΑ . Άνθρωποι τυφλοί, σε αμαξίδια, με σύνδρομο Down ... Εργάζονται και συνδικαλίζονται ενώ παράλληλα παίρνουν και τα ειδικά τους επιδόματα ή συντάξεις.



Διάβασα και σε σχόλιο υποψηφίου σας αυτός που είναι ανάπηρος. Συ είπας. Ευκρινέστατο! (σε άλλα κράτη μηνύσιμο) Αυτό για τον ρατσισμό δυστυχώς ισχύει μόνο όπου αφορά τον καθένα τελικά.

Ευχαριστώ πολύ συνάδελφοι που έχετε διαβάσει τόσο καλά το κείμενο και το έχετε υπογράψει.

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς κι όπως λέει κι ο Saramago : διαστρέφουμε την ίδια την έννοια του ορθού λόγου όταν εξευτελίζουμε την ανθρώπινη ζωή.

Ο Αγαπητός σας Χρήστος Κάλλοου. Ενεργός.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο