14 Ιουν 2020

Ανοίγουν τα μουσεία τη Δευτέρα 15 Ιουνίου


Ανοίγουν τη Δευτέρα 15 Ιουνίου τα μουσεία στη χώρα μετά από σχεδόν τρεις μήνες αδράνειας

Για την προστασία ...
επισκεπτών και προσωπικού αναφέρονται οι εξής:




Απόσταση 1,5 μ. κατ’ ελάχιστο, για ανοικτούς χώρους και 2 μ. για κλειστούς χώρους. Είναι υποχρεωτική από τους επισκέπτες η χρήση μη ιατρικής μάσκας.

Η λειτουργία εστιατορίων/café στους χώρους των μουσείων λειτουργούν σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί για τους χώρους εστίασης. Τραπέζια και καρέκλες απολυμαίνονται πριν από κάθε χρήση τους.

Η λειτουργία πωλητηρίων στους χώρους των μουσείων διέπεται και από τις οδηγίες που έχουν δοθεί για τους χώρους λιανεμπορίου.

Θα λειτουργεί συνεχώς ο κλιματισμός, για την προστασία των εκθεμάτων, όπου επιβάλλεται. Όπου δεν επιβάλλεται, θα λειτουργεί δύο ώρες πριν από το ωράριο λειτουργίας του μουσείου και δύο ώρες μετά το ωράριο λειτουργίας του.

Ως προς τα εισιτήρια: Προτείνεται η χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, όπου υφίσταται, ώστε να ελέγχεται, κατά το δυνατόν, η ροή των επισκεπτών. Ειδική πρόβλεψη θα λαμβάνεται για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ, ατόμων άνω των 65, εγκύων κλπ.

Σε περίπτωση που πραγματοποιούνται οργανωμένες ξεναγήσεις με ξεναγό, τηρούνται αυστηρά οι αποστάσεις και τα ειδικά μέτρα, όπως χρήση ασύρματης ξενάγησης, αποφυγή χρήσης κοινόχρηστων συσκευών (tablets, ακουστικά κλπ). Στις ομαδικές ξεναγήσεις δεν θα πρέπει να μετέχουν περισσότερα από οκτώ άτομα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο