12 Μαΐ 2020

Το Εθνικό θέατρο και το πρόγραμμα «επόμενη ημέρα» για την μετά covid19 εποχή


Το Εθνικό Θέατρο από την πρώτη στιγμή αυτής της πρωτόγνωρης συνθήκης, της σχετικής με την πανδημία του Covid 19, με ...
πλήρη συνείδηση της αποστολής του, στάθηκε στην πρώτη γραμμή, δίπλα στους καλλιτέχνες, δίπλα στους θεατές και δίπλα στους πολίτες, με μια σειρά προσεκτικά σχεδιασμένων δράσεων και ενεργειών, πάντοτε σε συνεννόηση με τα αρμόδια Υπουργεία και τους επίσημους φορείς. 
Το ηλεκτρονικό αρχείο παραστάσεων (από το 1995 έως το 2005) του Εθνικού Θεάτρου, ήταν η πρώτη επαφή του κοινού με το θέατρο στην εποχή του εγκλεισμού, ενώ οργανώθηκαν έως και πρόσφατα πολλές διαδικτυακές προβολές από παραστάσεις της τελευταίας δεκαετίας, δράσεις που προάσπισαν τον πολιτισμό, εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες που ενίσχυσαν την παιδεία αλλά και την κοινωνική και ατομική μας ευθύνη σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο.

H Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου σχεδίασε ένα πρόγραμμα για την «επόμενη ημέρα», ενώ ταυτόχρονα από τους εργαζόμενους και συνεργάτες επιταχύνθηκαν εργασίες συντήρησης υπαρχουσών υποδομών και δημιουργία νέων, έτσι ώστε ο οργανισμός να είναι έτοιμος για το προσεχές διάστημα.

Πολύ σύντομα θα υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις, σχετικώς με το ρεπερτόριο του Εθνικού Θεάτρου την τρέχουσα θερινή περίοδο. 

Το Εθνικό Θέατρο παραμένει, χώρος δημιουργίας, χώρος έμπνευσης και συνάθροισης ιδεών και σκέψεων.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο