26 Μαΐ 2020

Η Δική σου Ιστορία - Βίντεο για την αφύπνιση κατά της ενδοοικογενειακής βίας


«Φυσικά δεν θα συνέβαινε ξανά..».

Η προσωπική ιστορία ενός ή μίας επιζώντα ενδοοικογενειακής βίας, παροτρύνει ...
όσους βιώνουν βία στις προσωπικές τους σχέσεις να μιλήσουν για αυτό.

Σενάριο / Σκηνοθεσία: Δήμητρα Μπάρλα

Μοντάζ: Στάμος Δημητρόπουλος

Μουσική: Spyweirdos

«Μετακομίσαμε μαζί. Εκείνος διάλεξε την περιοχή κι αγόρασε το σπίτι»

«Και πως ο μόνος λόγος ήταν ότι το αφεντικό μου ήθελε να…»

«Με έπιασε από τον λαιμό»

«Φυσικά δεν θα συνέβαινε ξανά»

Οι άνθρωποι που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία έχουν να πουν μια προσωπική ιστορία. Η βίαιη συμπεριφορά όμως έχει κάποια κοινά χαρακτηριστικά: σαγήνη του θύματος, απομόνωση του θύματος, εισαγωγή απειλής στη ζωή του θύματος, άσκηση βίας πάνω στο θύμα, φόνος του θύματος. Αν αναγνωρίζετε κάτι από αυτά σε μια δική σας σχέση - μιλήστε.

Τα θύματα οικογενειακής βίας μπορούν να καλέσουν στη Γραμμή SOS 15900 ή την αστυνομία στο 100, όπου μπορούν να στείλουν και γραπτό μήνυμα.Ηθοποιοί: Δήμητρα Μπάρλα, Θωμάς Χατζής Δενδρινός, Ελένη Νζάνγκα, Constantin Symsiris, Σαμουήλ Ακίνολα, Fenia Gianni, Πάνος Μάστης, Δάφνη Αλεξάντερ, Αντριάννα Αθανασίου, Άρης Αθανασίου.Σημείωμα από τη Δήμητρα Μπάρλα:

Η ενδοοικογενειακή βία ήταν πάντα στις ζωές μας. Συμβαίνει είτε σε εμάς, είτε σε κάποιον φίλο/ φίλη είτε σε κάποιον γείτονα. Λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι άνθρωποι που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία είναι ακόμα πιο ευάλωτοι. 

Με τη συνεργασία ηθοποιών και επαγγελματιών του καλλιτεχνικού χώρου που βρίσκονται στην Αγγλία και την Ελλάδα, φτιάξαμε αυτό το βίντεο, το οποίο αφηγείται την ιστορία ενός επιζώντα και παροτρύνει όσους βιώνουν βία στις προσωπικές τους σχέσεις να μιλήσουν για αυτό που τους συμβαίνει.


Λίγα λόγια για τη σκηνοθέτη:

Η Δήμητρα Μπάρλα είναι σεναριογράφος και ηθοποιός με έδρα το Λονδίνο και την Αθήνα. Έργα της έχουν παρουσιαστεί στα Chiswick Playhouse, Vault Theatre Festival, Camden Fringe, Tristan Bates Theatre, Hellenic Centre, Φεστιβάλ Αισχυλείων και αλλού. Είναι απόφοιτος του τμήματος Σεναριογραφίας του University of East Anglia.

*Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στο website Dimitrabarla.com

Συντελεστές:

Σενάριο / Σκηνοθεσία: Δήμητρα Μπάρλα

Μοντάζ: Στάμος Δημητρόπουλος

Μουσική: Spyweirdos


Διανομή:

Constantin Symsiris

Fenia Gianni

Αντριάννα Αθανασίου 

Άρης Αθανασίου

Σαμουήλ Ακίνολα

Δάφνη Αλεξάντερ 

Πάνος Μάστης

Δήμητρα Μπάρλα

Ελένη Νζάνγκα

Θωμάς Χατζής Δενδρινός

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο