5 Μαΐ 2020

Διάσημοι ηθοποιοί που δεν σπούδασαν υποκριτική και αν ζούσαν στην Ελλάδα δεν θα είχαν στον ήλιο μοίρα


Πολλοί ειδικοί θα σας πουν ότι πρέπει να παρακολουθήσει κάποιος μαθήματα υποκριτικής ή να πάει σε ...
ένα σχολείο που ενεργεί με σκοπό να πετύχει στο Χόλλυγουντ. Και μάλιστα για να κάνει κάποιος μια καριέρα πρώτης γραμμής, δεν θα έπρεπε να ακολουθήσει αυτό το δρόμο ώστε να αυξήσει τις πιθανότητές να ερμηνεύσει έναν σημαντικό ρόλο; Ίσως, αλλά υπάρχουν και αρκετοί πρωτοκλασάτοι ηθοποιοί που δεν έχουν πάει ποτέ σε σχολή υποκριτικής. 




Είναι απλώς συγκλονιστικό, πως κάποιοι σταρ του Χόλλυγουντ υποδύθηκαν σπουδαίους ήρωες και έκαναν εκπληκτικές ταινίες μόνο με ένα πεντάωρο μάθημα πριν από το ρόλο.


Ακολουθεί ένας κατάλογος από επτά διάσημους ηθοποιούς που δεν πήγαν ποτέ σε δραματική σχολή.

Ο Τζιμ Κάρεϊ είχε μια μη παραδοσιακή ανατροφή. Αφού ζούσε σε ένα φορτηγό με την οικογένειά του ως έφηβος, είχε θέσει υψηλούς στόχους για τον εαυτό του, μια μέρα να γίνει επιτυχημένος. Όταν ήταν πρωτοετής στο γυμνάσιο, ο πατέρας του έχασε τη δουλειά του και αναγκάστηκε να εργαστεί για να βοηθήσει την οικογένειά του, ως φύλακας και επιστάτης σε ένα τοπικό εργοστάσιο ελαστικών στο Τορόντο. Έτσι όταν έγινε 16, ο Κάρεϊ παράτησε το σχολείο για να βοηθήσει την οικογένειά του. Αργότερα θα πάει σε μια ακρόαση και θα εργαστεί σε διάφορους μικρούς ρόλους μέχρι που πήρε ένα κανονικό ρόλο στην τηλεοπτική σειρά In Living Color και τότε η καριέρα του εκτινάχθηκε στα ύψη. Αργότερα θα παίξει τον κωμικό πρωταγωνιστικό ρόλο στο Ace Ventura: Pet Detective. Όλο αυτό το διάστημα δεν έχει ξοδέψει ούτε ένα δολάριο σε μαθήματα υποκριτικής.

Τζιμ Κάρεϊ


Ο Τομ Κρουζ μεγάλωσε αγαπώντας ταινίες, αλλά, όταν οι γονείς του χώρισαν, τα πράγματα έγιναν δύσκολα και η οικογένειά του δεν ήταν σε θέση να αγοράσει ούτε δώρα για τα Χριστούγεννα. Στο γυμνάσιο θα παίξει σε ένα παιχνίδι που θα αλλάξει τελικά τη ζωή του. Ο Τομ Κρουζ ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για να συνεχίσει την καριέρα του στην υποκριτική. Μέσα σε έξι μήνες πήρε ένα ρόλο στην ταινία “Βρύσες”. Αρχικά, είχε μόνο τρεις φράσεις να πει, αλλά τους άρεσε τόσο πολύ που του μεγάλωσαν το ρόλο. Κατά τη διάρκεια εκείνου του χρόνου, θα κερδίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο “Endless Love”. Εκεί πρωταγωνιστούσε με τη Brooke Shields στην επιτυχημένη ταινία. Ο Τομ Κρουζ θα καταλήξει να γίνει ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς στον κόσμο τη δεκαετία του 1990. Ο Κρουζ δεν φοίτησε ποτέ σε σχολή υποκριτικής, και ο ίδιος είναι πολύ ταπεινός πάνω σ’αυτό.


Τομ Κρουζ


Η Μεγκ Ράιαν μετακόμισε από το Κονέκτικατ στη Νέα Υόρκη για να σπουδάσει δημοσιογραφία. Ενώ ήταν στη Νέα Υόρκη, συμμετείχε σε ακροάσεις για διαφημίσεις και τηλεοπτικές εκπομπές. Τελικά κατέληξε να κάνει διαφημίσεις για την AIM Οδοντόκρεμα και τα Burger King. Επιπλέον εργάστηκε ως κομπάρσος σε αρκετές ταινίες μεγάλου μήκους. Πρώτη μεγάλη ακρόασή της ήταν για το “Endless Love”, αλλά θα έχανε αργότερα το ρόλο από την Brooke Shields. Στη δεκαετία του 1980 έγινε γωστό όνομα μετά από τη συμμετοχή της στη σαπουνόπερα As the World Turns. Το αποτέλεσμα ήταν να αφήσει το κολέγιο ένα εξάμηνο νωρίτερα και να εργαστεί για ταινίες μεγάλου μήκους. Η καριέρα της τελικά εξερράγη με πρωταγωνιστικούς ρόλους στο “Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι” και “Έχετε μήνυμα” με τον Τομ Χανκς. Η Μεγκ Ράιαν δεν έλαβε καμία επίσημη κατάρτιση σε όλη τη σταδιοδρομία της.

Μεγκ Ράιαν

Όταν η Κάμερον Ντίαζ ζούσε στην Καλιφόρνια, την πλησίασε ο διάσημος φωτογράφος Jeff Dunas, ο οποίος ρώτησε με ποιο πρακτορείο ήταν. Όταν του είπε ότι δεν είχε κανένα, ο φωτογράφος της έδωσε την επαγγελματική κάρτα του και της είπε να πάει σε αυτόν.Η Κάμερον αργότερα αποφάσισε να γίνει μοντέλο με το πρακτορείο μοντέλων Elite. Η Ντίαζ εργάστηκε σε μικρούς ρόλους, συμπεριλαμβανομένης της ταινίας «Φόβος και παράνοια στο Λας Βέγκας». Όμως, τέσσερα χρόνια αργότερα θα υποδυθεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο “The Mask».

Κάμερον Ντίαζ


Ο Μπραντ Πιτ πήρε $ 325 δολάρια που είχε αποταμιεύσει και οδήγησε από το Missouri στο Χόλλυγουντ για να γίνει ηθοποιός. Όταν έφτασε στο Λος Άντζελες, διέθετε μόνο 225 δολάρια . Όταν μπήκε πεινασμένος στο McDonalds και ενώ περίμενε την παραγγελία του, είδε μια αγγελία στην εφημερίδα για την εργασία κομπάρσου σε μια ταινία. Έκανε ακρόαση και πήρε το ρόλο. Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, πέρασε από ακροάσεις για διάφορες ταινίες και άρχισε να εργάζεται ως κομπάρσος σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές. Αργότερα άρχισε να παίζει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε αρκετές ταινίες που τον κατέστησαν έναν από τους πιο επιθυμητούς άνδρες στην Αμερική.


Ο Τζόνι Ντεπ μετακόμισε σε περισσότερα από είκοσι σπίτια πριν γίνει 12 ετών. Κάποια στιγμή μετακόμισε από τη Φλώριδα στην Καλιφόρνια, προκειμένου να γίνει μουσικός. Για να υποστηρίξει τη μουσική σταδιοδρομία του, πήρε μια εργασία ως telemarketer, στην πώληση στυλό μελάνης από το τηλέφωνο. Ενώ ο Τζόνι Ντεπ πωλούσε στυλό μελάνης, ο φίλος του Νίκολας Κέιτζ του ζήτησε να γνωρίσει τον πράκτορά του. Ο Τζόνι Ντεπ αργότερα θα κάνει ακρόαση για το ρόλο του Glen Lantz για την ταινία “Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες” όπου συμμετείχε. Ο Τζόνι Ντεπ δεν φοίτησε ποτέ σε καμιά σχολή υποκριτικής.


Ο Έντι Μέρφι είχε μια σκληρή παιδική ηλικία. Όταν ήταν μικρός, χώρισαν οι γονείς του. Η μητέρα του αργότερα θα εισαχθεί στο νοσοκομείο με φυματίωση. Για έναν ολόκληρο χρόνο, ο ΄Εντι Μέρφι και ο αδελφός του είχαν σταλεί σε θετή οικογένεια και έζησε εκεί για πάνω από ένα χρόνο.Ο ΄Εντι παρακολουθούσε πολύ τηλεόραση για να ξεφεύγει από αυτό που συνέβαινε γύρω του. Στη συνέχεια άρχισε να δουλεύει ως stand-up κωμικός, ενώ σπούδαζε στην 8η τάξη. Τρεις μήνες αφότου τελείωσε το κολλέγιο, πήρε μέρος σε ακρόαση για ένα ρόλο στο Saturday Night Live και επιλέχθηκε για διάφορα μέρη της παράστασης.Ο ΄Εντι Μέρφι έγινε διάσημος για το stand-up μέχρι που πήρε τον ηγετικό ρόλο στο “48 ώρες” και η καριέρα του απογειώθηκε. Ο ΄Εντι Μέρφι δεν έλαβε κανένα μάθημα υποκριτικής.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο