3 Απρ 2020

Sergio Rossi: Πέθανε από κορωνοϊό ο Ιταλός θρυλικός σχεδιαστής παπουτσιών


Ο Ιταλός θρυλικός σχεδιαστής παπουτσιών, Sergio Rossi, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών, αφού...
έδωσε μάχη με τον κορωνοϊό.

Ο Sergio Rossi είχε εισαχθεί πριν από μερικές ημέρες στο νοσοκομείο της Τσέσενα, μιας πόλης της Εμίλια-Ρομάνα, ενός από τους νομούς που χτυπήθηκαν βιαιότερα από την πανδημία του κορωνοϊού. Σύμφωνα με το Reuters και το Ansa o Sergio Rossi είχε διεγνωσθεί θετικός με κορωνοϊό.





Ο διευθυντής του Οίκου παπουτσιών Riccardo Sciutto αναφερόμενος στο θάνατο του Sergio Rossi είπε: «Ηταν ένας μεγάλος δημιουργός, ήταν μεγάλη χαρά μας που συναντήθηκαν οι δρόμοι μας. Ηταν ένας πνευματικός οδηγός και είναι και τώρα, και σήμερα, περισσότερο από ποτέ. Αγάπησε τις γυναίκες και κατάφερε να συλλάβει τη θηλυκότητα με έναν μοναδικό τρόπο. Τα παπούτσια οτυ ήταν πάντα ευκολοφόρετα και ο ίδιος δεν ικανοποιούνταν ποτέ, παρά μόνο όταν τα παπούτσια του ήταν πραγματικά τέλεια. Τα παπούτσια δεν ήταν ένα αξεσουάρ γι 'αυτόν. Μου είπε μία φορά ότι ήθελε να δημιουργήσει την τέλεια επέκταση του ποδιού μιας γυναίκας».

Τα παπούτσια του Sergio Rossi χρησιμοποιούνταν από σχεδιαστές όπως ο Azzedine Alaïa, ο Versace και οι Dolce & Gabbana στην παρουσίαση των συλλογών τους, ενώ ήταν αγαπημένος σχεδιαστής μεγάλων σταρ, από την Lupita Nyongο και τη Rihanna, έως την Paris Hilton και την Laura Dern.

Ο Sergio Rossi έμαθε την τέχνη της υποδηματοποϊίας από τν πατέρα του και ξεκίνησε να πουλά τα δικά του παπούτσια σε μαγαζιά στην Μπολόνια το 1966, πριν λανσάρει το δικό του brand το 1968.

Από τα πιο διάσημα σχέδια του Sergio Rossi, τα strappy πέδιλα, η στρογγυλή σόλα το πέδιλο Opanca με τα λουριά και το πιο κλασικό στιλέτο Godiva.

Το 1999, το brand Sergio Rossi πωλήθηκε στον όμιλο Gucci, γνωστός ως Kering, ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους πολυτελούς μόδας στον κόσμο, πριν πωληθεί από το Kering στο Ευρωπαϊκό επενδυτικό οίκο Investindustrial το 2015.

Το προηγούμενο μήνα ο Sergio Rossi δώρισε 100.000 ευρώ στο νοσοκομείο του Σάκο στο Μιλόνα, για να το ενισχύσει στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο