13 Απρ 2020

Η «απαγωγή» της θετής κόρης της Έλλης Λαμπέτη και η πολύκροτη δικαστική περιπέτεια με τους φυσικούς γονείς


Η Έλλη Λαμπέτη υπήρξε μια από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς της μεταπολεμικής Ελλάδας. Λάτρευε παθολογικά το θέατρο.

Δεν έγινε ...
ποτέ μητέρα, γιατί δεν ήθελε να εγκαταλείψει το σανίδι.




Με αφοπλιστική ειλικρίνεια είχε παραδεχτεί στη βιογράφο της ότι έκανε εκτρώσεις, χωρίς ποτέ να συμβουλεύεται τον πάτερα της. Παρά τη συνειδητή επιλογή της να μη γίνει μητέρα, η ζωή της επιφύλαξε ένα εντελώς διαφορετικό σενάριο. Στις αρχές του 1970 ένας αγαπητός συνεργάτης της διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση. Η σύντροφός του έμεινε έγκυος και γέννησε ένα κοριτσάκι. Το «παράνομο» ζευγάρι δεν μπορούσε να μεγαλώσει το παιδί και έτσι την ανατροφή του ανέλαβε προσωρινά η ηθοποιός.

Μέσα σε λίγες μέρες, η Λαμπέτη δέθηκε με τη μικρή, ενώ λίγο αργότερα άκουσε από τα χείλη της τη λέξη που τη συγκίνησε και ξύπνησε το μητρικό της ένστικτο. Την πιο γλυκιά λέξη: μητέρα. Η πρωταγωνίστρια που δεν ήθελε οικογένεια, μεταμορφώθηκε σε μία τρυφερή μαμά. Η Λαμπέτη αφοσιώθηκε στη φροντίδα του παιδιού και έβαλε σε δεύτερη μοίρα ακόμη και το θέατρο. Με τον αμερικανό σύζυγό της αγάπησαν τόσο πολύ τη μικρή, ώστε είχαν ξεχάσει πως δεν ήταν δικό τους παιδί και κάποια στιγμή θα μπορούσε να γυρίσει στη φυσική του οικογένεια.


Το κοριτσάκι έμεινε μαζί τους περίπου 5 χρόνια.

Η ζωή της οικογένειας της ηθοποιού ήταν σαν παραμύθι και κανείς δεν περίμενε ότι θα έχει άσχημο τέλος.

Το 1974 οι φυσικοί γονείς της μικρής, αφού παντρεύτηκαν, άρχισαν να διεκδικούν το παιδί τους. Η υπόθεση έφθασε στα δικαστήρια.


Η Λαμπέτη άρχισε να καταρρέει ψυχολογικά και σωματικά.

Έμπλεξε σε έναν δικαστικό αγώνα που δεν έφερε κανένα θετικό αποτέλεσμα, εκτός από την προσωπική της φθορά.

Αποκορύφωμα της τραγωδίας ήταν η «απαγωγή» του παιδιού από τους φυσικούς του γονείς, που ήθελαν να το αναθρέψουν και να ζήσουν μαζί του.

Το ζευγάρι πήρε τη μικρή για μια βόλτα, όπως προέβλεπε ο νόμος, αλλά δεν την επέστρεψε ποτέ. Η Λαμπέτη έγινε ράκος, αλλά δε σταμάτησε να αναζητά το παιδί, που της είχε αλλάξει τη ζωή.

Η ιστορία της ηθοποιού έγινε λαϊκό ανάγνωσμα και κάθε μέρα αποκαλύπτονταν στον Τύπο, νέα επεισόδια.

Η Έλλη Λαμπέτη πέθανε στις 3 Σεπτεμβρίου 1983 από καρκίνο. Ήταν 58 ετών.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο