11 Απρ 2020

Κορωνοϊός: Η γιατρός Μις Αγγλία έβγαλε το στέμμα της και ρίχτηκε στη μάχη κατά του κορωνοϊού


Η μελαχρινή καλλονή που στέφθηκε Μις Αγγλία 2019, επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο από το ...
εξωτερικό, για να συνεχίσει την καριέρα της ως γιατρός εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο λόγος για την Μπάσα Μουκερτζί, η οποία έκανε ένα διάλειμμα στη σταδιοδρομία της ως γιατρός, για τον διαγωνισμό ομορφιάς Μις Κόσμος τον Δεκέμβριο του 2019, εκπροσωπώντας την Αγγλία.




Μετά τον τίτλο της «Μις Αγγλίας», η νεαρή κοπέλα, κλήθηκε να είναι πρέσβειρα σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις. Έτσι, σχεδίαζε να αφήσει για λίγο το στηθοσκόπιο και να επικεντρωθεί στην ανθρωπιστική δράση της μέχρι φέτος τον Αύγουστο.

«Με κάλεσαν στην Αφρική, στην Τουρκία, στη συνέχεια στην Ινδία, το Πακιστάν και πολλές άλλες ασιατικές χώρες για να είμαι πρέσβειρα για διάφορα φιλανθρωπικά δρώμενα», δήλωσε η ίδια στο CNN.


Η εντυπωσιακή Μις Αγγλία έχει σπουδάσει Ιατρική / Φωτογραφία: Bhasha Mukherjee / Facebook

Στις αρχές Μαρτίου, η 24χρονη βρισκόταν στην Ινδία για τέσσερις εβδομάδες, για λογαριασμό του Coventry Mercia Lions Club. Επισκέφτηκε σχολεία όπου έκανε δωρεές μαζί με τον οργανισμό, ενώ έδωσαν επίσης χρήματα σε ένα σπίτι για εγκαταλελειμμένα κορίτσια.

Αλλά καθώς η κατάσταση με τον κορωνοϊό επιδεινωνόταν πίσω στην πατρίδα της, το Ηνωμένο Βασίλειο, η νεαρή καλλονή, έλαβε μηνύματα από πρώην συναδέλφους της στο παλιό της νοσοκομείο, το Pilgrim Hospital, στην ανατολική Αγγλία, οι οποίοι της έλεγαν πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση για αυτούς.

Μετά από αυτό, η Μπάσα, επικοινώνησε με τους υπεύθυνους του νοσοκομείου, εκφράζοντάς τους την επιθυμία να επιστρέψει στη δουλειά.

Είπε στο CNN ότι αισθανόταν λάθος να φοράει το στέμμα της Μις Αγγλίας, ακόμη και για ανθρωπιστική δράση, ενώ οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πεθαίνουν από κορωνοϊό και οι συνεργάτες της εργάζονταν τόσο σκληρά. «Ήθελα να επιστρέψω σπίτι μου, ήθελα να έρθω και να πάω κατευθείαν στη δουλειά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η 24χρονη Μις Αγγλία, η οποία μετακόμισε στην αγγλική πόλη του Ντέρμπι από την Καλκούτα της Ινδίας στην ηλικία των 9 ετών, δήλωσε: «Ένιωσα ότι για αυτό τον λόγο είχα πάρει αυτό το πτυχίο και πως αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή για να να είμαι μέρος αυτού του συγκεκριμένου κλάδου».

Η 24χρονη Μις Αγγλία ποζάρει μπροστά από την Tower Bridge στο Λονδίνο / Φωτογραφία: AP Photo/Matt Dunham

«Ήταν απίστευτος ο τρόπος που όλος ο κόσμος γιορτάζει όλους τους εργαζόμενους, ήθελα να είμαι ένας από αυτούς και ήξερα ότι θα μπορούσα να βοηθήσω», πρόσθεσε.

Έτσι, η Μπάσα, επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Δεν υπάρχει καλύτερος χρόνος για μένα να είμαι η Μις Αγγλία και να βοηθάω την Αγγλία σε μια στιγμή ανάγκης», είπε.

Προς το παρόν, βρίσκεται σε απομόνωση για μία με δύο εβδομάδες, μέχρι να μπορέσει να επιστρέψει στην εργασία της, ως γιατρός στο Νοσοκομείο Pilgrim. Ειδικεύεται στην πνευμονολογία, αλλά λέει ότι οι γιατροί αυτή τη στιγμή πηγαίνουν όπου τους χρειάζονται.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο