4 Μαρ 2020

Ομάδα Θεάτρου Playback Ψ - «Κατά τ’ άλλα, καλά»


- μια παράσταση που φτιάχνουμε μαζί –

Έναρξη παραστάσεων: Κυριακή 8 Μαρτίου

Η Ομάδα Θεάτρου Playback Ψ είναι έτοιμη να παίξει στη σκηνή τις δικές σας ιστορίες από το ...
χτες, το σήμερα, το μετά… και επιστρέφει με την παράσταση «Κατά τ’ άλλα, καλά» - μια παράσταση που φτιάχνουμε μαζί - από την Κυριακή 8 Μαρτίου και για οκτώ Κυριακές στον Παλμό, στην πλατεία Κοτζιά.




Η ιστορία του κόσμου και η δική σας ιστορία. Μοναξιά και βόλεμα ή επικοινωνία και διεκδίκηση; Ποια είναι η δική σας θέση μέσα στην «κανονικότητα» των ημερών μας;

Ιστορίες καθημερινής ζωής, στιγμές αλλαγής, εμπειρίες που στιγματίζουν, αγώνες για αποδοχή, φιλίες και έρωτες, όνειρα και ταξίδια. Τα μοιραζόμαστε στο θέατρο και τα βλέπουμε στη σκηνή. Με σάρκα και οστά από τους ηθοποιούς, με ήχο από τον μουσικό και χρώμα από τον φωτιστή της παράστασης.

Αυτοσχεδιασμός της ομάδας, στη στιγμή, με αφορμή τις ιστορίες που θέλουν να μοιραστούν οι θεατές. Στοχαζόμαστε τα τεκταινόμενα και χτίζουμε μαζί ένα παρόν δυνατό.

Το θέατρο Playback αποτελεί ένα θεατρικό δρώμενο κατά το οποίο ο θίασος ειδικά εκπαιδευμένων ηθοποιών αναλαμβάνει να αναπαραστήσει ιστορίες και αφηγήσεις των θεατών. Η επικοινωνία μεταξύ θεατών και ηθοποιών γίνεται με τη βοήθεια του συντονιστή- σκηνοθέτη που είναι παρών στο δρώμενο και αντλεί θεματικό υλικό από το κοινό για να το αναπαραστήσουν οι ηθοποιοί μέσω αυτοσχεδιασμού. Ο αυτοσχεδιασμός περιλαμβάνει ήχους, κίνηση, διάλογο, χρήση αντικειμένων, μουσική, τραγούδι και φωτισμούς.

Η ομάδα Playback Ψ είναι η πρώτη επαγγελματική ομάδα Θεάτρου Playback στην Ελλάδα, με αναγνώριση από το Διεθνές Κέντρο για το Θέατρο Playback της Νέας Υόρκης. Από το 2004 ως σήμερα δίνει παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε θέατρα, πλαίσια θεραπείας και εκπαίδευσης, συνέδρια και φεστιβάλ, προσφέροντας μια σκηνή για κάθε ανθρώπινη ιστορία.


Σκηνοθεσία: Λάμπρος Γιώτης

Συντονίζουν εναλλάξ: Λάμπρος Γιώτης, Χρήστος Θεοχαρόπουλος, Βέρα Λάρδη, Δημήτρης Μπέγιογλου, Χριστίνα Φραγκιαδάκη

Μουσική: Αλέξανδρος Μισιρλιάδης

Φωτισμοί: Νίκος Θεοχαρόπουλος, Κωστής Μπασούλης

Παίζουν εναλλάξ: Ειρήνη Αρβανίτη, Χρήστος Θεοχαρόπουλος, Μαργαρίτα Καστρινού, Άννα Κρίνου, Βέρα Λάρδη, Μαρία Μαραγκοπούλου, Δημήτρης Μπέγιογλου, Ονούφριος Ντοβλέτης, Γρηγόρης Σερμπής, Χριστίνα Φραγκιαδάκη, Άρτεμις Χατζηαργυρίου, Κατερίνα Webster

Κίνηση: Τέτη Νικολοπούλου 

Εικαστική επιμέλεια: Μάγδα Horhocea 

Φωτογράφιση: Θεόφιλος Κουτρουμάνης

Γραφιστικά: Άννα Κρίνου

Βοηθός παραγωγής: Αλεξία Πολυμενοπούλου



Συμπαραγωγή

Εταιρεία Εφαρμοσμένου Θεάτρου «Playback Ψ»

Εταιρεία Δραματικής Έκφρασης και Θεραπείας «Παλμός»

Πληροφορίες

Πρεμιέρα: Κυριακή 8 Μαρτίου και για 8 Κυριακές

Ώρα έναρξης: 20.00

Παλμός: Κλεισθένους 3, Πλατεία Κοτζιά

Κράτηση θέσεων απαραίτητη: 6973959552

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ, 8 ευρώ (εκπτωτικό)

www.palmos.info | f: Playback Ψ 

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο