30 Μαρ 2020

Νέες αποκαλύψεις για τη Νάταλι Γουντ: Επιασε στα πράσα τον άντρα της με τον μπάτλερ -Το μοιραίο βράδυ και ο μυστηριώδης θάνατός της


Νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη ζωή της διάσημης ηθοποιού Νάταλι Γουντ, η οποία ...
βρέθηκε νεκρή το 1981, σε ηλικία 43 ετών.

Ο θάνατός της συνέβη υπό μυστηριώδεις και αδιευκρίνιστες συνθήκες κι οι μαρτυρίες σχετικά με το περιστατικό ήταν ασαφείς κι αντιφατικές. 




Οι έρευνες που ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια ώθησαν τις αρχές του Λος Άντζελες να υποστηρίξουν το 2012 ότι ο θάνατός της οφειλόταν σε πνιγμό κι άλλους μη καθορισμένους παράγοντες.

Το 1961, η Νάταλι Γουντ ήταν 22 χρονών. Η καριέρα της ήταν σε ανοδική πορεία, ενώ πολύ καλά πήγαινε και η προσωπική της ζωή. Η ηθοποιός, είχε καταφέρει να πραγματοποιήσει ένα από τα παιδικά της όνειρα. Είχε παντρευτεί τον γοητευτικό σταρ και καρδιοκατακτητή, Ρόμπερτ Βάγκνερ. Οι δυο τους ήταν ένα από τα «χρυσά» ζευγάρια του Χόλιγουντ. Ζούσαν τον έρωτά τους σε ένα άσπρο αρχοντικό στο Μπέβερλι Χιλς, το οποίο έμοιαζε με αρχαίο ελληνικό παλάτι.


Νάταλι Γουντ, Βάγκνερ, στιγμιότυπο από το γάμο τους

Μια μέρα λοιπόν, όπως περιγράφεται στο βιβλίο, η Γουντ πηγαίνοντας στο πολυτελές κρεβάτι τους, είδε ότι ο άντρας της έλειπε. Τρομοκρατημένη, μιας και από μικρή φοβόταν να μένει μόνη στο σκοτάδι, πήγε να τον ψάξει. Αυτό που ανακάλυψε στη συνέχεια ήταν σοκαριστικό. Βρήκε τον αγαπημένο της να κάνει σεξ με κάποιον. Και αυτός ο «κάποιος» δεν ήταν γυναίκα. Ήταν ο Ντέιβιντ Κάβεντις, ο Άγγλος Μπάτλερ του Βάγκνερ.

Αυτό αναφέρει η νέα βιογραφία της άτυχης σταρ, όπως γράφει η Daily Mail. Η συγγραφέας της, Σούζαν Φινσταντ, υποστηρίζει ότι η «σεξουαλική προδοσία» στη Γουντ, όχι μόνο κατέστρεψε τον πρώτο της γάμο, αλλά ήταν και ένα «μαύρο σύννεφο» που σκέπαζε το νέο της γάμο και τον μυστηριώδη θάνατό της το 1981.


Ο μυστηριώδης θάνατος της Νάταλι Γουντ

Η Νάταλι Γουντ πνίγηκε κατά τη διάρκεια μιας «μεθυσμένης» και χαοτικής κρουαζιέρας στην ακτή της Καλιφόρνιας.

Σύμφωνα με τη Φίνσταντ, αν η Γουντ, η οποία τότε ήταν 43 ετών, δεν είχε «καταστραφεί» από την απιστία του Βάγκνερ δύο δεκαετίες νωρίτερα, δεν θα προσπαθούσε να τον κάνει να ζηλέψει, με τον φίλο και συνάδελφό τους, Κρίστοφερ Γουόκεν.

Στη βιογραφία της Νάταλι Γουντ του 2001 από τη Φίνσταντ, στην οποία αποκάλυψε νέα στοιχεία που υποδήλωναν ότι ο θάνατός της δεν ήταν τυχαίος, έκανε την αστυνομία του Λος Άντζελες να ανοίξει εκ νέου την έρευνά της για την υπόθεση, το 2011.

Το πρωί της 28ης Νοεμβρίου του 1981, η Γουντ βρέθηκε να επιπλέει νεκρή σε έναν όρμο του νησιού Καταλίνα, σε απόσταση ενός μιλίου από το σκάφος. Τι είχε συμβεί; Πώς βρέθηκε μέσα στο νερό η ηθοποιός, που φοβόταν το κολύμπι και το σκοτάδι όσο τίποτα άλλο; Αρχικά, η πιθανότερη εκδοχή ήταν, ότι όταν πήγε να πάρει τη βάρκα από την αποβάθρα, έχασε την ισορροπία της, έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε. Η αυτοψία του ιατροδικαστή έδειξε ότι είχε γδαρσίματα στο σώμα, τα χέρια και στον λαιμό.



Το γιοτ «Splendour» που πέρασε τις τελευταίες της ώρες η Νάταλι Γουντ

Το 2008, ο Ρόμπερτ Βάγκνερ στην αυτοβιογραφία του, «Τα κομμάτια της καρδιάς μου», έγραφε ότι εκείνο το βράδυ είχαν έναν έντονο καβγά με τη Γουντ, η οποία πήγε σε άλλη καμπίνα όταν τσακώθηκαν και αυτός έσπασε ένα μπουκάλι κρασί στο τραπέζι. Όταν τα μεσάνυχτα την αναζήτησε, έλειπε. Τον Νοέμβριο του 2011 η υπόθεση ξανάνοιξε όταν ο καπετάνιος του σκάφους, Ντένις Ντάβερν, δήλωσε ότι το βράδυ που πέθανε η Νάταλι Γουντ, είχε προηγηθεί ένας φοβερός καβγάς του ζευγαριού.

Το 2012, ο ιατροδικαστής άλλαξε την επίσημη αιτία θανάτου από «τυχαίο πνιγμό» σε «πνιγμό και άλλους απροσδιόριστους παράγοντες». Ο 90χρονος σήμερα Βάγκνερ, αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στον θάνατό της. Το 2018 όμως, ονομάστηκε «πρόσωπο ενδιαφέροντος» από την αστυνομία, καθώς χαρακτηρίζει τον θάνατο της Γουντ ως «ύποπτο».

Τόσο η αδερφή της Νάταλι Γουντ, Λάνα, όπως και ο καπετάνιος του γιοτ -ο οποίος ήταν παρών στο σκάφος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού- υποστηρίζουν πως ο Βάγκνερ δολοφόνησε τη σταρ του Χόλιγουντ. Η Φίνσταντ τώρα δηλώνει πως έχει αποδείξεις πως η αρχική έρευνα ήταν μια απάτη και πως ο Βάγκνερ μπορεί να ήταν υπεύθυνος για το θάνατο της συζύγου του.

Αποκαλύπτει επίσης, τα περιεχόμενα των μη δημοσιευμένων απομνημονεύματων της Γουντ, στα οποία κάνει σαφή τον πραγματικό λόγο για το τέλος του πρώτου γάμου της με τον Βάγκνερ. Η Νάταλι Γουντ, ήταν ένα από τα πιο ταλαντούχα λαμπερά αστέρια του Χόλιγουντ, αλλά ο θάνατός της αποτελεί ένα από τα πιο σκοτεινά μυστήριά του. Πριν κλείσει τα 25 της χρόνια είχε ήδη τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ.



Το ζευγάρι σε ευτυχισμένες στιγμές / Φωτογραφία: ΑΡ


Οι φήμες ότι ο Βάγκνερ ήταν αμφιφυλόφιλος

Ο Βάγκνερ ήταν οχτώ χρόνια μεγαλύτερός της. Η Νάταλι Γουντ είχε μια σύντομη σχέση με τον Έλβις Πρίσλεϊ, αλλά αυτός που της έκλεψε την καρδιά ήταν ο Βάγκνερ, με τον οποίο παντρεύτηκε τον Δεκέμβριο του 1957, παρά τις επιφυλάξεις της μητέρας της. Πήραν διαζύγιο τον Απρίλιο του 1962, ενώ στις 16 Ιουλίου 1972, ξαναπαντρεύτηκαν. Παρέμειναν παντρεμένοι, μέχρι τον θάνατο της Γουντ, στις 29 Νοεμβρίου 1981.

Υπήρχαν φήμες, τις οποίες πάντα ο ίδιος αμφισβητούσε έντονα, ότι ο Βάγκνερ ήταν ομοφυλόφιλος ή αμφιφυλόφιλος. Στα απομνημονεύματά του το 2008, ο ηθοποιός ισχυρίστηκε ότι είχε σχέσεις με τις σταρ Joan Crawford, Elizabeth Taylor, Anita Ekberg, Joan Collins και Barbara Stanwyck, μεταξύ πολλών άλλων.

Ο ηθοποιός Robert Quarry, ο οποίος ήταν ομοφυλόφιλος, κάποτε είπε σε συνέντευξή του: «Όλοι ήξεραν ότι ο Βάγκνερ ήταν υποκριτής. Θα έπαιζε το στρέιτ αγόρι για τις έφηβες».



Ο Ρόμπερτ Βάγκνερ το 2013 / Φωτογραφία: Todd Williamson /Invision/AP

Ο Quarry εμφανίστηκε μαζί του στην ταινία του 1956 «A Kiss Before Dying», όπου κατά τραγική ειρωνία, ο Βάγκνερ παίζει έναν άνδρα, ο οποίος σκοτώνει τη γυναίκα του, σπρώχνοντάς της από την ταράτσα ενός κτηρίου. Ο Quarry δήλωσε ότι το 'όμορφο αγόρι' έβαζε το χέρι του γύρω από οποιαδήποτε νεαρή ηθοποιό που το στούντιο προήγαγε ως φίλη του, ποζάροντας για τους φωτογράφους σαν ερωτευμένος άντρας.

Η Νάταλι Γουντ άκουσε τις φήμες ότι ο σύζυγός της ήταν αμφιφυλόφιλος, αλλά είπε σε έναν φίλο: «Όλοι αυτοί οι άνθρωποι απλώς μας ζηλεύουν».


Η απόφαση του Βάγκνερ να έχει μπάτλερ

Φυσικά, το 1961, όλες αυτές οι αποκαλύψεις θα κατέστρεφαν την καριέρα του. Και όμως, λέει η Φίνσταντ, η απόφασή του να έχει έναν μπάτλερ «χτύπησε» κάπως εκείνη την εποχή και φάνηκε σε πολλούς περίεργο.

Ο Βάγκνερ είχε προσλάβει τον Ντέιβιντ Κάβεντις πριν παντρευτεί την Γουν και η παρουσία του μπάτλερ στο μικροσκοπικό διαμέρισμα των δύο υπνοδωματίων του ηθοποιού είχε κάνει τη μητέρα της Γουν να υποπτευθεί ότι κάτι δεν πάει καλά.

Η Νάταλι Γουντ επίσης αμφισβήτησε την παρουσία του μπάτλερ και παρότρυνε τον Βάγκνερ να τον διώξει. Αντίθετα, αυτός μετακόμισε μαζί τους στο νέο τους σπίτι, μια μικρή μεζονέτα στο Μπέβερλι Χιλς. Φυσικά, ο σκανδαλοθηρικός Τύπος δεν το άφησε ασχολίαστο.


Η Νάταλι Γουντ


Ένας φίλος της Γουντ, περιέγραψε τον μπάτλερ «ανατριχιαστικό», περιγράφοντας έναν ηλικιωμένο άνδρα με γκρίζα μαλλιά και μια συνήθεια να σηκώνει τα παντελόνια του τόσο ψηλά ώστε να μπορεί κανείς να δει το σχήμα των όρχεων του.

Ωστόσο, η Νάταλι Γουντ, απτόητη, ήταν αποφασισμένη να ζήσει το «παραμύθι» με τον «πρίγκιπά» της που ονειρευόταν από 11 χρονών, έχοντας μια φωτογραφία του πάνω από το κρεβάτι της.


Το μοιραίο βράδυ της ανακάλυψης

Σχετικά με το περιβόητο βράδυ που η Γουντ ανακάλυψε τον σύζυγό της να την απατά, η Φίνσταντ ισχυρίζεται πως τρεις κοντινοί φίλοι της Γουντ, η κολλητή φίλη της μητέρας της, καθώς και η αδερφή της Λάνα, της είπαν ότι η ηθοποιός «άνοιξε μια πόρτα» ψάχνοντας τον Βάγκνερ εκείνο το βράδυ στο σπίτι τους και τον βρήκε να κάνει σεξ με τον μπάτλερ. Η Λάνα θυμήθηκε ότι το όνομά του ήταν Ντέιβιντ Κάβεντις.

Η Γουντ τότε αντέδρασε υστερικά, σπάζοντας ένα κρυστάλλινο ποτήρι στο χέρι της και έφυγε φορώντας το νυχτικό της στο σπίτι του γείτονα, από όπου τηλεφώνησε στη μητέρα της.

Η Λάνα, η οποία ήταν 15 ετών, θυμάται ότι η Νάταλι έφτασε στο σπίτι των γονιών της εκείνη τη νύχτα, με το χέρι της να αιμορραγεί, φωνάζοντας ότι ο γάμος της τελείωσε. Έχει κλειστεί σε μια κρεβατοκάμαρα και πήρε κατά λάθος υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών. Οι γονείς της την μετέφεραν στο νοσοκομείο για πλύση στομάχου.


Διάσημα ονόματα του Χόλιγουντ έδωσαν το παρών στην κηδεία της. Εδώ ο σύζυγός της, χαϊδεύει για τελευταία φορά το φέρετρο


Εκείνη κρύφτηκε για μια εβδομάδα, χάνοντας αρκετά κιλά από το άγχος. Οι φίλοι της, είπαν στη Φίνσταντ ότι η Γουντ δεν το ξεπέρασε ποτέ αυτό και ότι «κατέληξε να την καταστρέψει». Το παραμύθι που ήθελε τόσο να ζήσει, δεν είχε ευτυχισμένο τέλος. Το άστρο της θρυλικής πρωταγωνίστριας των ταινιών, «Επαναστάτης Χωρίς Αιτία» και «West Side Story», δεν θα έλαμπε ποτέ ξανά...

Στην κηδεία της, το φέρετρο κράτησαν ιερά τέρατα του θεάματος, όπως οι Φράνκ Σινάτρα, Φρεντ Αστέρ, Ροκ Χάντσον, Γκρέγκορι Πεκ, Ντέιβιντ Νίβεν, Λόρενς Ολίβιε και Ηλίας Καζάν.
Φωτογραφίες: ΑΡ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο