13 Μαρ 2020

Κλείνουν τα θέατρα το ένα πίσω από το άλλο και αναβάλλουν ή κατεβάζουν της παραστάσεις τους


Δεν μπορούσε να μη χτυπήσει και τα θέατρα ο Κορονοϊός. Έτσι το ένα μετά το άλλο, τα θέατρα και οι χώροι εκδηλώσεων επέλεξαν τον σκληρό και ....
σωστό δρόμο ώστε να προφυλάξουν τους θεατές τους αλλά και το σύνολο του πληθυσμού από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις των θεάτρων που κλείνουν της σκηνές τους, κατεβάζουν πρόωρα τα έργα τους ή τα αναβάλουν





Το Εθνικό Θέατρο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναστέλλει τη λειτουργία όλων των σκηνών του για χρονικό διάστημα δεκαπέντε ημερών.

Αναλυτικά οι παραστάσεις που ακυρώνονται:


Κεντρική Σκηνή

• Η κυρία του Μαξίμ του Ζωρζ Φεντώ (θα οριστεί νέα ημερομηνία έναρξης παραστάσεων)


Θέατρο Rex - Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη»

• Φεγγάρι από χαρτί των Μιχάλη Ρέππα –Θανάση Παπαθανασίου


Θέατρο Rex - Σκηνή «Κατίνα Παξινού»

• Παίζοντας το θύμα των Όλεγκ και Βλαντιμίρ Πρεσνιακόφ (θα οριστεί νέα ημερομηνία έναρξης παραστάσεων)


Θέατρο Rex - Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη»

• Μαθήματα πολέμου ΙΙΙ Αθηναίων Δράματα

• Χίλιες και μια ιστορίες του Μάικ Κέννυ


Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος»

• Hotel Éternité του Γιάννη Καλλαβριανού

Επίσης σημειώνεται ότι έχει ήδη ανασταλεί η λειτουργία της Δραματικής Σχολής σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς και όλων των Εργαστήριων. 

Η Βιβλιοθήκη του Εθνικού Θεάτρου θα παραμείνει κλειστή για το κοινό το παραπάνω διάστημα. 

Οι θεατές που έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια να προσέλθουν στα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου για αλλαγή ή εξαργύρωση των εισιτηρίων τους (από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-16:00) ή να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 210 7234567 για εισιτήρια που έχουν προαγοραστεί μέσω τηλεφωνικού κέντρου και internet.


Θέατρο Αλκμήνη


Ενόψει της δραματικώς επιδεινουμένης εθνικής και παγκόσμιας συγκυρίας λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης και επικινδυνότητας του νέου κορωνοϊού Covid-19, ο οποίος αποτελεί πλέον, και επισήμως, με βάση την από 11.3.2020 ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, πανδημία, λαμβάνοντας υπόψιν τα διαθέσιμα επιδημιολογικά φαινόμενα, καθώς και την συνεχή έκδοση διατάξεων από τις αρμόδιες αρχές για την λήψη αυστηρών μέτρων προς τον σκοπό της πρόληψης και τον περιορισμό μετάδοσης της νόσου, ιδία σε κλειστούς χώρους, όπως είναι και τα θέατρα, σε συνδυασμό και με τις προβλεπόμενες αυστηρές, και ποινικές, κυρώσεις εναντίον όσων παραβιάζουν με οποιονδήποτε τρόπο τα μέτρα που νομίμως έχουν διαταχθεί για την αποτροπή ή επιβράδυνση διάδοσης της νόσου, με αίσθημα ευθύνης, συμμορφούμενοι στην νομιμότητα αλλά και στην επιτακτική αναγκαιότητα, την οποία πλέον συνιστά η κατάσταση απολύτου ανωτέρας βίας την οποία αντιμετωπίζουμε, σας ενημερώνουμε ότι αναστέλλεται η λειτουργία του θεάτρου ΑΛΚΜΗΝΗ μέχρι νεότερης ανακοίνωσης.

Για το θέατρο Αλκμήνη

Μανώλης Ιωνάς

Ειρήνη Παπαδημάτου



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  HALF NOTE JAZZ CLUB


Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες του Half Note Jazz Club,

Mε απόλυτο σεβασμό και υπευθυνότητα απέναντι στην υγεία του κοινού, των καλλιτεχνών και του προσωπικού μας και για την προστασία όλων, πριν ακόμη αυτό καταστεί υποχρεωτικό από το Υπ. Υγείας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αναστέλλουμε από σήμερα καιια διάστημα τουλάχιστον 4 εβδομάδων τη λειτουργία του Half Note Jazz Club, αναβάλλοντας ή ακυρώνοντας όλα τα προγραμματισμένα live στο χώρο μας.  

Στην 40χρονη ιστορία του χώρου, δεν είχαμε παρά ελάχιστα περιστατικά ακυρώσεων ή αναβολών αλλά ο απόλυτος σεβασμός στην ιστορία μας αυτή, στο κοινό μας - που τόσο πολύ μας στήριξε - και στην κρισιμότητα της κατάστασης, μας υποχρεώνει να αναστείλουμε την λειτουργία μας. Ελπίζουμε ότι αυτή η αναστολή θα είναι πρόσκαιρη και όσο το δυνατόν σύντομη.  

Η σοβαρότητα της κατάστασης μας επιβάλλει να βάλουμε «τον αυτοσχεδιασμό» που τόσο αγαπούμε στην άκρη για λίγο και να δώσουμε προτεραιότητα στο προφανές και το ουσιώδες, που είναι η υγεία όλων μας.  

Με όσους έχουν προαγοράσει εισιτήρια για τις παραστάσεις μας θα επικοινωνήσει  το τηλεφωνικό κέντρο για να τους ενημερώσει για τον τρόπο επιστροφής των χρημάτων τους.

Για κάθε άλλη πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλεφωνικό κέντρο του Half Note Jazz Club στο 210 9213310. 

Σας ευχαριστούμε!


θέατρο Από Κοινού

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι 
και συνεργάτες του θεάτρου Από Κοινού,
Σας ενημερώσουμε πως λόγω της κατάστασης που έχει βρεθεί η χώρα μας εξαιτίας του κορωνοϊού και για λόγους ασφάλειας της δημόσιας υγείας το Από Κοινού Θέατρο αναστέλλει τις παραστάσεις και όλες τις δραστηριότητές του για 2 εβδομάδες. Το θέατρο θα επαναλειτουργήσει στις 28 Μαρτίου, εκτός και αν ανακοινωθούν αναγκαστικά μέτρα για παράταση της  αναστολής από τις αρμόδιες αρχές. 
Ως εκ τούτου οι παραστάσεις: α) "ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ" του Ευγένιου Ιονέσκο
και β) "Ψ." της Άλκηστης Ηλιάδη δεν πραγματοποιούνται μέχρι τις 28 Μαρτίου 2020, όπως επίσης και τα μαθήματα του εργαστηρίου Υποκριτικής με την Ελένη Γερασιμίδου. 
Σε περίπτωση επέκτασης της αναστολής οι παραστάσεις θα παραταθούν και μετά το Πάσχα.

Με σεβασμό και εκτίμηση
Από Κοινού Θέατρο


Ενημέρωση από την "ΠΕΙΡΑΙΩΣ 131"

         αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης για τον κορονοϊό 

H μουσική σκηνή Πειραιώς 131, σεβόμενη το κοινό αλλά και τις παραινέσεις της πολιτείας για αποφυγή των συναθροίσεων σε κλειστούς χώρους, ανακοινώνει ότι αναστέλλει για διάστημα 3 εβδομάδων τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις στον χώρο της.

Οι υπεύθυνοι του Πειραιώς 131 θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά τους καλλιτέχνες και ιδιαιτέρως την Ελευθερία Αρβανιτάκη, που συναίνεσαν σε αυτή την απόφαση καθώς και τον κόσμο για την κατανόησή του.  Επίσης, εκφράζουν ευχαριστίες σε όλους τους εργαζόμενους που στήριξαν τη φετινή σεζόν όλες τις εκδηλώσεις του.

Τέλος δηλώνουν ότι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και εκφράζουν την ελπίδα ότι σύντομα θα επιστρέψουν κοντά σας.







Η ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ ενημερώνει 

«Με αίσθημα ευθύνης προς το κοινό και λόγω των συστάσεων του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τον Covid-19 ακυρώνονται οι παραστάσεις της Κάρμεν Ρουγγέρη " ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ  ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και "Ο ΤΣΑΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΡΙΑ ΓΕΝΕΙΑΔΑ"  στο θέατρο Κιβωτός. Ελπίζουμε όλα να πάνε όλα καλά και να είμαστε σύντομα κοντά σας.

Ευχαριστούμε όλους για την κατανόηση, εις το επανιδείν. Την αγάπη μου Κάρμεν Ρουγγέρη»


Σας ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξή σας στην προβολή των παραστάσεων και ευελπιστούμε να είμαστε πάλι σύντομα όλοι μαζί στις επάλξεις υγιείς και γεμάτοι δύναμη να αντιμετωπίζουμε ενωμένοι τα άσχημα και με πολύ αγάπη να ονειρευόμαστε τα καλά τόσο για το θέατρο που είναι η χαρά και η ζωή μας όσο και τα καλά για όλο τον κόσμο.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο