5 Φεβ 2020

"Faces, everyday life in Africa" Ομαδική έκθεση φωτογραφίας / 6 -16 Φεβρουαρίου 2020 στο TAF-The Art Foundation


Η εθελοντική ομάδα Share, Love, Travel διοργανώνει στον πολυχώρο TAF-The Art Foundation (Νορμανού 5, Μοναστηράκι) την ομαδική έκθεση ...
φωτογραφίας "Faces, everyday life in Africa", τα έσοδα της οποίας θα υποστηρίξουν την αποστολή στο χωριό Mtakuja στην Τανζανία. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 12 – 8 μμ από τις 6 έως και τις 16 Φεβρουαρίου 2020.




Ελένη Αγγελίδου, Αλέξανδρος Τσούτης, Μάρω Κουρή, Stefano Attanasio Fratini, Αλέκα Ευθυβούλου, Δημήτρης Μπαλατσούρας, Αγγελική Κασσαλία, Marcelle Fivaz Tzamouri. Οκτώ φωτογράφοι από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ιταλία παρουσιάζουν για 6 ημέρες τη μοναδική τους άποψη για τα πρόσωπα και την καθημερινή ζωή στην Αφρική.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020 στις 8 μμ. Κατά την έναρξη της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τους ιδρυτές της ομάδας Share, Love, Travel, που θα επισκεφθεί το χωριό Mtakuja στην Τανζανία από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 9 Μαρτίου 2020 και θα δοθεί ζωντανή παράσταση αφρικανικής μουσικής και χορού από την ομάδα Yeelen-Dance & Music from West Africa.

Να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα προβάλλεται το ντοκιμαντέρ για την Τανζανία, του σκηνοθέτη Αθανάσιου Δημόπουλου.


Σημείωμα της επιμελήτριας:

Φωτογραφίες 8 φωτογράφων από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ιταλία που ταξίδεψαν σε διάφορα μέρη της Αφρικής και αποτύπωσαν με το φακό τους πρόσωπα, στιγμές της καθημερινής ζωής των ανθρώπων. Οι εκφράσεις, τα συναισθήματα, οι χειρονομίες και οι κινήσεις, σχηματίζουν το γαϊτανάκι της καθημερινής ζωής.

Η έκθεση "Faces, every day life in Africa" είναι ένας τρόπος να δεις την Αφρική με μια άλλη ματιά. Να αφήσεις την επιφάνεια και να προχωρήσεις πιο μέσα μέχρι να φτάσεις στην καρδιά της, να αφουγκραστείς τον παλμό της, να τη νιώσεις και να την καταλάβεις. Ακόμα και το πιο συνηθισμένο κάδρο αποκτάει άλλη υπόσταση με τον τρόπο που το κοιτάς. Μέσα από το βλέμμα των παιδιών και τις καθημερινές σκηνές ανακαλύπτουμε τη δική τους πραγματικότητα, την ιδιαιτερότητα και τον πολιτισμό τους.

Ελένη Αγγελίδου



Με την υποστήριξη των:

TAF-The Art Foundation| Creatists | Yeelen-Dance & Music from West Africa

Χορηγός: EVDIA Solutions

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1854846684645406/

Λίγες πληροφορίες για το εθελοντικό πρότζεκτ SHARE, LOVE, TRAVEL:

Η Έλενα Στάμου και η Ελένη Αγγελίδου, με κινητήρια δύναμη την αγάπη για το συνάνθρωπο, την προσφορά, τον εθελοντισμό και τα ταξίδια, μετά το περσινό τους εθελοντικό ταξίδι στην Τανζανία, όπου είδαν και βίωσαν από κοντά τις ελλείψεις των τοπικών κοινωνιών σε βασικές ανάγκες και ιδιαίτερα αυτές των παιδιών, αναρωτήθηκαν τι μπορούν να κάνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Όταν ένας νέος επικοινώνησε μαζί τους αναφέροντας ότι υπάρχουν 50 ορφανά στο χωριό Mtakuja στους πρόποδες του όρους Κιλιμάντζαρο στην Τανζανία, τα οποία χρειάζονται βοήθεια, αποφάσισαν να δράσουν.

Η ομάδα των 65 εθελοντών της Ομάδα Share, Love, Travel περιλαμβάνει μία πληθώρα ειδικοτήτων μεταξύ των οποίων εκπαιδευτικοί, γλωσσών και ρομποτικής, αθλητές, γυμναστές, γιατροί, μουσικοί, χορευτές, φωτογράφοι, σκηνοθέτες, κινηματογραφιστές, κοινωνιολόγοι, ηθοποιοί, ειδικοί στο μάνατζμεντ, την καινοτομία και επιχειρηματικότητα, αρχιτέκτονες, μηχανικοί και φοιτητές, θα ενδυναμώσει την τοπική κοινότητα, υλοποιώντας για τα 400 παιδιά του σχολείου εκπαιδευτικά παιχνίδια, αθλοπαιδιές, εργαστήρια θεατρικά, ρομποτική, ενώ για τις γυναίκες θα πραγματοποιηθούν μαθήματα πλεξίματος, μακραμέ, χειροτεχνιών καθώς και βιωματικά εργαστήρια επιχειρηματικότητας, ώστε να μπουν οι βάσεις για να δημιουργηθεί ένα νέο μοντέλο ανάπτυξής και ευημερίας για την κοινότητά τους.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο