16 Ιαν 2020

Παράταση για την έκθεση: “Νίκολα Τέσλα – Ο άνθρωπος από το μέλλον” στο Μουσείο Κοτσανά!


Η σπουδαία έκθεση που αναδεικνύει το μεγαλείο του Νίκολα Τέσλα και τις μοναδικές εφευρέσεις του παρατείνεται μέχρι και τον Μάρτιο!

Η έκθεση που εμπιστεύτηκαν χιλιάδες μικροί και μεγάλοι επισκέπτες, λόγω της ...
μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού, παρατείνει τη λειτουργία της μέχρι την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 για να δώσει σε ακόμα περισσότερους την δυνατότητα να την ανακαλύψουν!




Η μοναδική έκθεση «Νίκολα Τέσλα – Ο άνθρωπος από το μέλλον» που προσφέρει στο κοινό μία ξεχωριστή διαδραστική εμπειρία, ήρθε για πρώτη φορά στην Αθήνα από το Μουσείο «Νίκολα Τέσλα» του Βελιγραδίου.

Ελάτε να «ηλεκτριστείτε», να πειραματιστείτε, να παίξετε και να ανακαλύψετε τα όρια του οραματισμού και της ιδιοφυΐας μιας από τις εμβληματικότερες προσωπικότητας της Ιστορίας, του μεγάλου Εφευρέτη του 20ου αιώνα Νίκολα Τέσλα!


Το όνομά του είναι συνώνυμο της καινοτομίας!

Πρόκειται για μία πολυσύνθετη προσωπικότητα, αξιοπρόσεκτη τόσο για το επιστημονικό και τεχνολογικό της έργο, όσο και για τις ανθρώπινες αξίες που πρέσβευε. Επινόησε το εναλλασσόμενο ρεύμα και αγωνίσθηκε για τη διάδοσή του, χωρίς να αποσκοπεί σε κανένα οικονομικό όφελος. 

«Το παρόν είναι δικό τους. Το μέλλον, για το οποίο πραγματικά έχω εργασθεί, είναι δικό μου», αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά φανερώνοντας μέρος του χαρακτήρα του. Αδιαφορούσε για επαίνους και φήμη και πέθανε φτωχός και μόνος, αφήνοντας κληρονομιά-τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σήμερα περισσότερο από ποτέ.

Το όραμα, το έργο και την προσωπικότητα του ξεχωριστού αυτού ανθρώπου επιχειρεί να παρουσιάσει η έκθεση από το Μουσείο «Νίκολα Τέσλα» του Βελιγραδίου που φιλοξενείται στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας .

Η έκθεση περιλαμβάνει συνδυασμό εκθεμάτων, από μοντέλα σε κλίμακα, όπως το εργαστήριο του Νίκολα Τέσλα στο Colorado Springs, το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στους καταρράκτες του Νιαγάρα, το αεροπλάνο κάθετης απογείωσης, καθώς και λειτουργικά μοντέλα των εφευρέσεών του, όπως ο επαγωγικός κινητήρας και το πηνίο Τέσλα, μέχρι οπτικά και ηχητικά στοιχεία σε πληροφοριακά πάνελ και σε video room.

Το μέλλον του Τέσλα, όπως ο ίδιος το οραματίστηκε, παρουσιάζεται στο παρόν, το παρελθόν του Τέσλα «ζωντανεύει» στο σήμερα, η ιστορία του μεγαλύτερου εφευρέτη ξαναγράφεται στο Μουσείο Κοτσανά. 

Μην περιμένετε άλλο! Τολμήστε να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία 

που είναι σίγουρο ότι θα σας «ηλεκτρίσει από ενθουσιασμό»!


Πληροφορίες:

Διάρκεια Έκθεσης: 1η Οκτωβρίου 2019 έως 18 Μαρτίου 2020

Η έκθεση είναι διαδραστική και εκπαιδευτική και απευθύνεται σε επισκέπτες όλων των ηλικιών, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται για τις επιστήμες και την τεχνολογία.

Ωράριο λειτουργίας: ΔΕΥΤΕΡΑ - ΚΥΡΙΑΚΗ: 9:00 – 17:00

Γενική είσοδος: €5

«Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας»

Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, 

Κολωνάκι, 10671

T.: 211 411 0044, 6907292002

Ε: info@kotsanas.com

kotsanas.com

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΤΣΑΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΑΘΕΙ ΩΣ «ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2019» ΑΠΟ ΤΟ EUROPEAN MUSEUM FORUM (EMF).

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο