4 Δεκ 2019

«Για θύμισε μου»: Η συγκινητική Ελληνική ταινία για τη ζωή των ανθρώπων που πάσχουν από Αλτσχάιμερ


“Για θύμισε μου”, είναι η ταινία για το Αλτσχάιμερ μιας 24χρονης από την Κρήτη που αφυπνίζει. Πρόκειται για ...
μια μεγάλου μήκους ταινία της Μαρίας Σβολιαντοπούλου. Που είναι αφιερωμένη στους αφανείς ήρωες, τους φροντιστές ατόμων που νοσούν από Αλτσχάιμερ.

Από την πρώτη μέρα των γυρισμάτων κάλεσε μαζί της επαγγελματίες και μη ηθοποιούς και το αποτέλεσμα, αφυπνίζει. Μια ομαδική θεραπεία φροντιστών ατόμων με Αλτσχάιμερ.





Η ταινία για το Αλτσχάιμερ που εξελίσσεται σε μάστιγα του αιώνα, με τίτλο «Για θύμισέ μου», αποτελεί μια εθελοντική και συλλογική δουλειά. Για την οποία εργάστηκαν περισσότεροι από 80 άνθρωποι, επαγγελματίες και μη. Τα γυρίσματα της έγιναν εξ ολοκλήρου στο Ηράκλειο.

Η υπόθεση της ταινίας ξεκινάει με μια ομαδική θεραπεία (group therapy) φροντιστών ατόμων με Αλτσχάιμερ. Συναντιέται με σκοπό όλοι να μιλήσουν για τους φόβους, τις ενοχές, τις άσχημες και καλές στιγμές που έζησαν.


Η μη αποδοχή του Αλτσχάιμερ

Σε αυτή την ομάδα βρίσκεται και η Ελένη, η πρωταγωνίστρια της ταινίας, μια νέα φροντιστής, που δεν μπορεί να δεχτεί πως η μητέρα της δεν θα τη θυμάται. Στη διάρκεια της ταινίας αποτυπώνονται έντονες στιγμές αγωνίας και πόνου, μέχρι τη στιγμή της αποδοχής.

Στην ταινία συμμετείχαν με γκεστ εμφανίσεις και καταξιωμένοι ηθοποιοί, όπως ο Γιώργος Κιμούλης, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Κώστας Αποστολάκης, η Κάρμεν Ρουγγέρη, ο Γιώργος Χρανιώτης και η Τάνια Ρόκκα. Δείτε το τρέιλερ της ταινίας.



Το τραγούδι των τίτλων επιμελήθηκαν η Δέσποινα Σπαντιδάκη στους στίχους και η Βούλα Στρατάκη στη μουσική και το τραγούδι. Το soundtrack ερμηνεύουν οι Bouche Fermee, σε σύνθεση της Μαρίας Γούβαλη, με πρωτότυπη μουσική εμπνευσμένη από το σενάριο και τη θεματολογία της ταινίας.


Η δημιουργός της ταινίας για το Αλτσχάιμερ

Η Μαρίας Σβολιαντοπούλου 24 ετών κατάγεται από τα Γρεβενά, αλλά γεννήθηκε και ζει στην Κρήτη. Αγαπάει να βρίσκεται κοντά σε ανθρώπους και από τα 17 της χρόνια εργάζεται εθελοντικά σε οργανισμούς που ασχολούνται με την ειδική αγωγή, την παιδική κακοποίηση, τον παιδικό καρκίνο, σε ψυχιατρικά ιδρύματα αλλά και στην Πανελλήνια Εταιρία Αλτσχάιμερ.


Τα έσοδα στην εταιρεία Αλτσχάιμερ Ηρακλείου

Η ταινία το επόμενο διάστημα θα προβληθεί σε επιλεγμένους χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ τα έσοδα από τις προβολές θα διατεθούν στην Αλληλεγγύη Ηρακλείου Εταιρεία Alzheimer και Υγιούς Γήρανσης. Η προσπάθεια τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πανελλήνιου Οργανισμού Νόσου Alzheimer και της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο