7 Δεκ 2019

Λάκης Κομνηνός: Οι γυναίκες της ζωής του, η κόντρα με την Έλενα Ναθαναήλ και το πραγματικό του όνομα


Λάκης Κομνηνός ο ηθοποιός που την περίοδο της ακμής της καριέρας του, οι θαυμάστριες τον λάτρευαν και τον κυνηγούσαν για ...
ένα αυτόγραφο. Έχει υπογράψει τόσα αυτόγραφα που έχει ευχηθεί δημοσίως να ήταν λεφτά και τότε θα ήταν πλούσιος.

Η ταινία που απογείωσε την καριέρα του ήταν «εκείνο το καλοκαίρι» του 1971, όπου συμπρωταγωνίστησε με την Έλενα Ναθαναήλ. Μια ερωτική και συνάμα δραματική ταινία, με μοντέρνα σκηνοθεσία, χωρίς γλυκανάλατες ατάκες, που γοήτευσε το κοινό.




Οι δύο ηθοποιοί έζησαν ένα μεγάλο έρωτα στο πανί και άρεσαν τόσο πολύ στον κόσμο ως ζευγάρι, που πολλοί ήταν εκείνοι που εξέφρασαν την επιθυμία να τους δουν μαζί και στην πραγματική ζωή. Έτσι δεν είχε γίνει και με άλλα αστέρια;

Η πραγματικότητα όμως ήταν εντελώς διαφορετικής. Μάλιστα, ο Λάκης Κομνηνός αποκάλυψε, ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας υπήρχε μια επαγγελματική αντιπαλότητα μεταξύ τους και οι σχέσεις τους ήταν εντελώς τυπικές. Όταν έκλειναν οι κάμερες, οι δύο ηθοποιοί σχεδόν δεν μιλούσαν.

Χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να γίνουν φίλοι και να κάνουν καλή παρέα.


Λάκης Κομνηνός : Ο «ξένος»

Ο Λάκης Κομνηνός ξεκίνησε την κινηματογραφική του καριέρα το 1964 με την ταινία «Εγωισμός», όπου εμφανίστηκε με το πραγματικό του όνομα, που ήταν Λάκης Πάστος. Αργότερα μετονομάστηκε σε «Κομνηνός» και με αυτό το επίθετο έγινε γνωστός.


Η πρώτη του θεατρική παράσταση ήταν η «Αντιγόνη». Έχει πάρει μέρος σε 60 ταινίες, σε αρκετές από τις οποίες, λόγω της εξωτερικής του εμφάνισης, υποδύθηκε τον «ξένο», πότε το Γερμανό αξιωματικό και πότε τον Άγγλο πράκτορα.

Συχνά έκανε τον σκληρό με αποτέλεσμα κάποια περίοδο ο κόσμος να τον ταυτίσει με το ρόλο του κακού.

Ειδικά μετά την πειστική του ερμηνεία στην ταινία «Αγάπη και αίμα», όπου υποδύεται τον σατανικό επιστάτη της Καρέζη, που στήνει πολλές δολοπλοκίες και φονικά για να την κατακτήσει.

Ο ίδιος έχει δηλώσει: «δεν είμαι σκληρός, ούτε βίαιος. Μια χαρά άνθρωπος είμαι».

Ο Λάκης Κομνηνός παντρεύτηκε δύο φορές. Από τον πρώτο, με την ηθοποιό Ντίνα Τριάντη απέκτησε δύο γιους και έκανε έναν ακόμη γιο με τη δημοσιογράφο Τζόρτζια Κοντράρου.

Οι γυναίκες είχαν πάντα ξεχωριστή θέση στη ζωή του. Ο ίδιος δηλώνει φεμινιστής και θεωρεί πως οι άντρες είναι πιο ανεπαρκείς από τις γυναίκες.


Λάκης Κομνηνός : Η απόφαση να αφήσει μούσι

Ο Λάκης Κομνηνός γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου του 1944 στην Ερεσό της Λέσβου, όπου μεγάλωσε μέχρι τα 14 του.

Από μικρός ήθελε να γίνει ηθοποιός.

Ο πατέρας του ήταν αξιωματικός του στρατού, αλλά δεν είχε αντίρρηση με την επιλογή του γιου του.

Ο Κομνηνός ξεκίνησε τις σπουδές του στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη αλλά αποφοίτησε από τη σχολή του Κώστα Μιχαηλίδη.

Στη συνέχεια έλαβε μαθήματα κινηματογράφου και θεάτρου στην ακαδημία του Ιλινόις.

Στις πρώτες του κινηματογραφικές εμφανίσεις ο ηθοποιός δεν είχε μούσι.

Ο Νίκος Φώσκολος τον έπεισε να το αφήσει, όταν συνεργάστηκαν σε μια ταινία, όπου η συμπρωταγωνίστρια του ήταν μεγαλύτερή του και σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, το μούσι θα βοηθούσε ώστε να καλυφθεί η διαφορά. Ο ηθοποιός τον άκουσε και τελικά δεν ξύρισε ποτέ το μούσι.

Ο πρώτος πολίτης διευθυντής της ΥΕΝΕΔ

Ο Λάκης Κομνηνός το 1975 ίδρυσε δική του εταιρεία παραγωγής και δημιούργησε ντοκιμαντέρ ενώ έχει σκηνοθετήσει πολλά έργα.

Τη σεζόν 1981- 1982 διατέλεσε διευθυντής της ΥΕΝΕΔ. Ήταν ο πρώτος πολίτης που διετέλεσε διευθυντής του καναλιού. Όλοι οι προηγούμενοι ήταν αξιωματικοί του στρατού. Άλλωστε τα αρχικά σήμαιναν Υπηρεσία Ενημέρωσης Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα τελευταία χρόνια ο ηθοποιός έχει αποσυρθεί και μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Μάνης, όπου εξασκεί το αγαπημένο του χόμπι που είναι το κυνήγι.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο