4 Νοε 2019

Τα σημάδια που δείχνουν ότι προκαλείς άγχος στους άλλους και δεν το καταλαβαίνεις


Εσύ μπορεί να μην το καταλαβαίνεις, αλλά κάνεις τους γύρω σου να στρεσσάρονται και να τι παθαίνουν...
Ολοι αντιμετωπίζουμε ένα είδος στρες στην καθημερινότητά μας. Είτε αυτό προκαλείται λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων, του λιγοστού ελεύθερου χρόνου, την άσχημης συμπεριφοράς ενός συναδέλφου στο γραφείο ακόμη και λόγω της συναναστροφής μας με ένα συγγενικό πρόσωπο που δεν μπορούμε να καθίσουμε μαζί του ούτε δέκα λεπτά στον ίδιο χώρο.
Κάθε φορά που συναντούμε κάποιον εκπέμπουμε μία σειρά από μηνύματα -λεκτικά και μη- που δίνουν σημαντικά στοιχεία για το άτομό μας και τα οποία ο άλλος αντιλαμβάνεται άμεσα. Η στάση του σώματός μας, το αν ή πόσο σφίγγουμε το χέρι του άλλου, ο τρόπος που χαμογελάμε, ο τόνος και η ένταση της φωνής μας, το ντύσιμό μας, εάν κοιτούμε τον άλλον στα μάτια ή όχι κ.τ.λ., όλα αυτά και άλλα πολλά εκπέμπουν μηνύματα για την αυτοεκτίμησή μας και για το είδος του ατόμου που είμαστε, κάτι που καθορίζει και τον τρόπο που θα εξελιχθεί, στη συνέχεια, η επικοινωνία μας με τον άλλον.

Yπάρχουν φορές που μπορεί να προκαλούμε αρνητικά συναισθήματα στους γύρω μας χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε. Ολοι είμαστε διαφορετικοί και πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους δεν τα πάμε καλά.

Εχει συμβεί σε όλους μας να αντιπαθήσουμε κάποιον από την πρώτη ματιά χωρίς να ξέρουμε τον λόγο. Βλέπεις κάποιον για πρώτη φορά και η πρώτη αντίδραση που σου 'ρχεται στο μυαλό είναι ότι αυτός ο άνθρωπος δεν σου ταιριάζει καθόλου. Κάτι δεν σου αρέσει, αλλά δεν μπορείς να προσδιορίσεις τον λόγο. Ισως αυτό να ισχύει και στην δική σου περίπτωση και να μην το έχεις συνειδητοποιήσει ότι προκαλείς εκνευρισμό, αντιπάθεια και στρες στους γύρω σου.

Αλλωστε όπως έχουμε επισημάνει και σε παλιότερα άρθρα υπάρχει ένα (αλάνθαστο) σημάδι που υποδεικνύει με απόλυτα εύστοχο τρόπο αν ένας άνθρωπος πρέπει να υπάρχει στη ζωή σου ή όχι: το πώς πραγματικά σε κάνει να νιώθεις κάθε φορά που τον συναναστρέφεσαι. Νιώθεις καλά;

Ή νιώθεις να χάνεις τον εαυτό σου και η αυτοπεποίθησή σου εκμηδενίζεται; Μπορείς να πεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου χωρίς φόβο; Ή είσαι διαρκώς σε άμυνα; Μήπως για κάποιο λόγο σε κάνει να νιώθεις αφόρητη πίεση και ενοχές; Καμιά φορά μπορεί να προκαλούμε στρες στους γύρω μας με τον χαρακτήρα μας και να μην το έχουμε καν αντιληφθεί.


Διάβασε τα παρακάτω σημάδια που δείχνουν ότι προκαλείς αρνητικά συναισθήματα στους άλλους, όπως διαβάζουμε σε άρθρο του Bestlife:

Τρώνε περισσότερο όταν είσαι μαζί τους

Είναι απασχολημένοι με το κινητό τους όταν τους μιλάς

Αποφεύγουν την οπτική επαφή μαζί σου

Χτυπούν τα πόδια τους στο πάτωμα από νευρικότητα

Αναστενάζουν συχνά

Τρώνε τα νύχια τους

Βρίσκουν μια δικαιολογία για να αποχωρήσουν

Σου παραπονιούνται ότι έχουν πονοκέφαλο

Αισθάνονται κούραση μετά από λίγη ώρα

Είναι αφηρημένοι και δεν προσέχουν τι τους λες

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο