20 Οκτ 2019

Πέθανε η ηθοποιός Τιτίκα Νικηφοράκη Η μεγαλύτερη εν ζωή Ελληνίδα ηθοποιός.


Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσα από ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Σύμφωνα με...
σχετική ανάρτηση της Κατερίνας Ευαγγελάτου η Τιτίκα Νικηφοράκη ήταν 107 ετών. 




«Έφυγε η μεγαλύτερη εν ζωή ηθοποιός μας στα 105... Η Τιτίκα Νικηφοράκη με την οποία πρωτοσυνεργάστηκα στο θέατρο με τον θίασο Χατζίσκου Νικηφοράκη στον ΟΙΔΙΠΟΔΑ ΤΥΡΑΝΝΟ του Σοφοκλή. Σε περιοδεία στα αρχαία θέατρα και στο θέατρο. ΚΑΒΑ που χαροπαλεύει στην Σταδίου. Μαθητής ακόμα στην Δραματική Σχολή Πειραϊκού Συνδέσμου 1976... στον χορό της τραγωδίας.. Μια σπουδαία κυρία και σημαντική καλλιτέχνης... Πέρυσι την τιμήσαμε στο λεύκωμα ημερολόγιο του 2019 από το ΤΑΣΕΗ. Ας είναι η αγάπη μας να την συνοδεύει στο ταξίδι της αιωνιότητας», έγραψε στο μήνυμά του. 

Ο ηθοποιός και μαθητής της Δημήτρης Καραβιώτης, που ήταν μαζί της την ώρα που έφυγε από τη ζωή, έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook, γράφοντας μεταξύ άλλων πως «της κρατούσαμε το χέρι ως το τέλος να μην φοβάται και να μην αισθάνεται μόνη». 


«Πριν από λίγες ώρες πληροφορηθήκαμε ότι κοιμήθηκε η αγαπημένη δασκάλα του ελληνικού θεάτρου, Τιτίκα Νικηφοράκη. Μια ιδιαίτερη και χαρισματική προσωπικότητα που άφησε εποχή ως ηθοποιός, μεταφράστρια, ποιήρια αλλά και ως δασκάλα υποκριτικής. Ήταν 107 ετών. Είχε πλήρη διαύγεια μέχρι το τέλος και άφησε τους πάμπολλους μαθητές της συντετριμμένους», έγραψε η δημοσιογράφος Ειρήνη Αϊβαλιώτου.


Η Τιτίκα Νικηφοράκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και υπήρξε σύζυγος του θιασάρχη Νίκου Χατζίσκου, στο πλευρό του οποίου η ίδια διετέλεσε ως συνθιασάρχης. Πρωτοεμφανίστηκε ως ηθοποιός στο «Εθνικό Θέατρο», στη θεατρική παράσταση του Ερρίκου Ίψεν με τίτλο «Πέερ Γκυντ».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο