11 Σεπ 2019

Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα


Το τελευταίο «αντίο» δίνουν σήμερα συγγενείς και φίλοι στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Η εξόδιος ακολουθία...
θα γίνει στις 3.30 μμ. στο Κοιμητήριο Ζωγράφου, με την οικογένεια του εκλιπόντος να παρακαλεί, αντί στεφάνων, να ενισχυθεί η πρωτοβουλία Ένωση "Μαζί για το παιδί"*.




Ο αιφνίδιος θάνατος του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα σε ηλικία 63 ετών σόκαρε και γέμισε με θλίψη την ελληνική μουσική σκηνή στην οποία άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του. Από το πρωί της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου, οπότε έγινε γνωστός ο θάνατός του, ραδιόφωνο, τηλεόραση και κοινωνικά δίκτυα κατακλύστηκαν από τραγούδια του αγαπημένου τραγουδοποιού, αλλά και από μηνύματα συντριβής για τον ξαφνικό χαμό του. Ειδικά στα κοινωνικά δίκτυα, καλλιτέχνες, πολιτικοί, αλλά και πλήθος απλού κόσμου εξέφρασαν μέσα από τις αναρτήσεις τους τη θλίψη για την απώλεια του καλλιτέχνη που σφράγισε με τα τραγούδια του όχι μόνο τη σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή, αλλά και αμέτρητες προσωπικές στιγμές.

Από τις πιο συγκινητικές αναρτήσεις ήταν εκείνη του αγαπημένου φίλου και συνεργάτη του, Νίκου Πορτοκάλογλου, που μαζί με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα θα έδιναν μια μεγάλη φιλανθρωπική συναυλία στις 10 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο για τους σκοπούς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». Ο τραγουδιστής ανέβασε μία φωτογραφία στο Instangram από την τελευταία κοινή τους συναυλία πριν λίγες μέρες στον Βόλο, μαζί με στίχους από το τραγούδι «Ψέματα» (https://www.instagram.com/p/B2MQJuVFrl0/?utm_source=ig_embed). Όπως είχε πει ο Νίκος Πορτοκάλογλου στην πρόσφατη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ (3/9), οι δυο καλλιτέχνες θα συνεργάζονταν την επόμενη σεζόν σε μια νέα παράσταση: «Ένας μουσικός-νοσταλγικός και χιουμοριστικός-διάλογος μεταξύ μας, που θα αναφέρεται στα τραγούδια που μας μεγάλωσαν. Από λαϊκά μέχρι ροκ εν ρολ και από ιταλικά μέχρι δημοτικά. Ο τίτλος: Jukebox».

Ξεχωριστή όμως ήταν και η κίνηση της μοναχοκόρης του Λαυρέντη, Μαρία Κλάρα Μαχαιρίτσα, να βάλει σκίτσο του πατέρα της στο προφίλ της στο facebook.

Ο Μαχαιρίτσας γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1956 στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με την μουσική. Αργότερα θα εργαστεί χειρωνακτικά στην αποθήκη κάποιας δισκογραφικής εταιρείας, στην οποία κατά σύμπτωση θα κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ το 1978 με αγγλικό στίχο με τους "P.L.J. Band" με τίτλο "Gaspar", έναν δίσκο extended play 45 στροφών.

Ακολουθούν διάφορες δουλειές, ενώ μετά τη στρατιωτική του θητεία αρχίζει να τραγουδάει αντάρτικα με τον Πάνο Τζαβέλα στη «Συντροφιά». Στα 20 του χρόνια δημιουργεί με τον Παύλο Κικριλή και τον Τάκη Βασαλάκη το συγκρότημα P.L.J. Το 1983 οπότε και κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος, το τελευταίο μετονομάζεται σε «Τερμίτες», όνομα που παραπέμπει στους Beatles (σκαθάρια). Το 1989 ξεκινά η προσωπική του σταδιοδρομία ως συνθέτης και ερμηνευτής.

* Τα στοιχεία για όποιους θα θέλουν να κάνουν δωρεά αντί στεφάνου στο "Μαζί με το Παιδί": EUROBANK: Αρ. Λογ.: 0026.0102.16.0200303078, IBAN: GR 8302 601020000 160200303078. ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Αρ. Λογ.: 6017 0400 56698, ΙΒΑΝ: GR210 171 0170 0060 1704 0056 698

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο