2 Σεπ 2019

«Ζήτησα τα συμβόλαια από την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τα έσκισα»


Ο Κώστας Πρέκας συνεργάστηκε με κορυφαία ονόματα στον χώρο του θεάματος, ανάμεσα τους και η Αλίκη Βουγιουκλάκη, συνεργασία όμως που ...
δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Στην εφημερίδα Espresso και στον Νίκο Νικόλιζα, περιέγραψε έναν καυγά που είχε με την εθνική σταρ.
«Με την Αλίκη δεν κατορθώσαμε να παίξουμε. Διαφωνήσαμε για τους δικούς μας λόγους. Η Αλίκη είναι η… Αλίκη. Κοντραριζόταν με πολλούς. Έτσι και με μένα. Ήταν όμως η εθνική σταρ και τη μνημονεύω ακόμα και σήμερα. Μεγάλη σταρ, ειλικρινά. Στην παράσταση “Βασίλισσα Αμαλία” το ’71 διαφωνήσαμε και τη θέση μου θα έπαιρνε ο Παπαμιχαήλ, παρότι είχαν τσακωθεί ως ανδρόγυνο.

Παραιτήθηκα, λοιπόν. Της ζήτησα τα συμβόλαια και τα έσκισα. Βλέποντάς το αυτό ο Μάνος Κατράκης είπε μπροστά σε όλους: “Παιδί μου, τέτοια μεγαλοψυχία δεν έχουμε δει από κανέναν ηθοποιό.

Από σήμερα θα παίζω τους πατεράδες σου σε όλα τα έργα στα οποία θα συμμετέχεις”. Δεν πιστεύω πως ο Κατράκης ήταν αριστερός. Ήταν τόσο πικραμένος από την Αριστερά, που στα τελευταία του χρόνια είχε απομακρυνθεί από αυτή. Ο Κούρκουλος ήταν αριστερός, αλλά κοιτούσε και λίγο τον εαυτό του… 

Τέτοιοι αριστεροί – χωρίς να τους υποτιμώ – δεν είναι… αριστερά αυτοί. Είναι λίγο απ’ όλα.»

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο