1 Αυγ 2019

Πριν γίνει σταρ, ήταν πορτιέρης σε club - Η ιστορία του «σκληρού» της μεγάλης οθόνης


Γεννήθηκε το 1967. Σήμερα δηλαδή είναι 52 ετών, αλλά είναι σε καλή φόρμα. Το όνομά του ήταν ...
Mark Sinclair, αλλά κανείς δεν τον έμαθε με αυτό το όνομα. Ίσως μόνο οι φίλοι του και η η οικογένειά του.




Γεννήθηκε στην Καλιφόρνια μαζί με τον δίδυμο αδερφό του, τον Paul. Η μητέρα του ήταν αστρολόγος. Τον πατέρα του δεν τον γνώρισε ποτέ. Μεγάλωσε στην Νέα Υόρκη με την μητέρα του και τον Αφροαμερικανό πατριό του. Στα επτά του έπαιξε για πρώτη φορά στην σκηνή, όταν μαζί με τον αδερφό του και την παρέα τους διέρρηξαν ένα θέατρο, αλλά ο ιδιοκτήτης μοίρασε στα παιδιά ρόλους, αντί να καλέσει την αστυνομία. Από τότε ερωτεύτηκε την τέχνη. Σπούδασε μάλιστα και δημιουργική γραφή στο Hunter College. Αργότερα άρχισε να γράφει σενάρια.

Πριν από αυτό, όταν ήταν 17 ετών, δούλευε ως πορτιέρης στο club, The Tunnel. Η ενέργειά του ήταν απίστευτη. Δεν έδειχνε να σταματάει ποτέ. Ήταν τότε και γι’ αυτόν τον λόγο που του έδωσαν ένα παρατσούκλι, το οποίο αργότερα έγινε το όνομα του στο σινεμά. Vin Diesel.


Μετά το κολλέγιο αποφάσισε πως πρέπει να κάνει τις δικές του ταινίες. Αμέσως. Πριν πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Saving Private Ryan», είχε κάνει δυο δικές του ταινίες. Η δεύτερη μάλιστα με τον τίτλο «Strays» ήταν εν μέρει αυτοβιογραφική και επιλέχθηκε από το φεστιβάλ του Sundance, όντας υποψήφια για το βραβείο της επιτροπής.

Μετά το «Saving Private Ryan», ο ρόλος που τον έκανε παγκοσμίως γνωστό ήταν αυτός του Riddick σε μια μεγάλη σειρά ταινιών που ξεκίνησε με το «Pitch Black», ενώ αυτός που τον καθιέρωσε, ήταν ο ρόλος του Dominic Toretto στο franchise του «The Fast and the Furious».

Λίγο αργότερα έγινε και ο απόλυτος πράκτορας στο «xXx». Ήταν πλέον ένας action movie star. Πλέον, εκτός από επιτυχημένος ηθοποιός, είναι και επιτυχημένος παραγωγός. Η περιουσία του είναι μεγάλη, με τον Vin Diesel να μην τα παρατάει ούτε δευτερόλεπτο προκειμένου να ακολουθήσει το όνειρό του. Για να μαζέψει λεφτά για την πρώτη του ταινία, δούλευε σε telemarketing. Και καλά έκανε. Μπορεί να μην είναι ο αγαπημένος πολλών, αλλά η ιστορία του, μπορεί να γεμίζει πείσμα, επιμονή και όνειρά, όσους θέλουν να ακολουθήσουν τα χνάρια του.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο