8 Ιουλ 2019

Απέλασαν πανέμορφο μοντέλο από το Ιραν επειδή έκανε «άσεμνη» φωτογράφηση – Τώρα ζει άστεγη στη Γαλλία (Photos)


Η Νάζγκια είναι μια Ιρανή γυναίκα. Έχει την εξωτική ομορφιά των Περσίδων και ζούσε στην Τεχεράνη. Είχε συμμορφωθεί με ...
τις επιταγές των σκληρών του Αγιατολάχ, και δεν επιδείκνυε τα κάλλη της.




Κάποια στιγμή άρχισε να κάνει φωτογραφήσεις στα κρυφά. Και μάλιστα τολμηρές για τα χρηστά ήθη της περιοχής, αφού πολλές από αυτές ήταν ημίγυμνες ή με ελάχιστα ρούχα.

Ο φωτογράφος της την πόθησε ερωτικά αλλά η Νάζγκια δεν ήθελε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του. Τότε εκείνος πήγε στις αρχές και έδειξε όλες τις φωτογραφίες της με αποτέλεσμα λίγες ημέρες μετά η κοπέλα να συλληφθεί και να απελαθεί στην Τουρκία.


Από την Τουρκία η 29χρονη Νάζγκια, πέταξε στη Γαλλία όπου εκεί ζήτησε επίσημα άσυλο. Η ζωή στη χώρα της είχε γίνει επικίνδυνη ενώ διάφοροι φανατικοί απειλούσαν την ίδια της τη ζωή.


Αλλά και η Γαλλία δεν ήταν η γη της επαγγελίας. Μέχρι να εγκριθεί η αίτηση της η Νάζγκια κατέληξε άστεγη. Δεν είχε να φάει και κοιμόταν κάτω από τις γέφυρες του Σηκουάνα. Πούλησε μέχρι και το παλτό της για 10 ευρώ για να μπορέσει να αγοράσει κάτι να βάλει στο στόμα της.


Μέχρι που οι αρχές την συνέλαβαν και την έστειλαν να μείνει σε άσυλο με πρόσφυγες μέχρι να εξεταστεί η υπόθεση της.


Η ίδια δεν το βάζει κάτω: «Με έδιωξαν από τη χώρα μου που αγαπώ. Μια χώρα όμως που παραβιάζει όλα τα δικαιώματα των γυναικών. Νιώθω υπερήφανη που έκανα την πράξη αυτή. Δεν υπάρχει κανένας σεβασμός για τις γυναίκες.


Η ιστορία της έγινε γνωστή στα Γαλλικά ΜΜΕ που την ανέδειξαν και ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας αναγκάστηκε να δηλώσει ότι η χώρα του θα εξετάσει την αίτηση ασύλου της Νάζγκια, άμεσα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο