25 Ιουλ 2019

Μπόρις Τζόνσον: Ο πρωθυπουργός που θα γινόταν σπουδαίος κωμικός - Οι γκάφες που τον συνόδευσαν στην πορεία προς την πρωθυπουργία


Ο Μπόρις Τζόνσον είναι για πολλούς ο Τραμπ της Ευρώπης, όχι μόνο για τις ομοιότητες που υπάρχουν στην εμφάνισή τους, αλλά και για...
τις παρόμοιες ιδέες που χαρακτηρίζουν τους δυο άντρες. Και οι δυο είναι επιρρεπείς στην γκάφα, με τον Μπόρις Τζονσον όμως να φαίνεται πως κερδίζει στα σημεία.




Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι θα γινόταν ένας καλός κωμικός. Για πρωθυπουργός δεν μπορούμε να ξέρουμε, αλλά αν λάβουμε υπόψιν την πορεία του νέου ηγέτη των Συντηρητικών, τότε ίσως θα ήταν καλύτερος στον τομέα της ψυχαγωγίας.

@lbc.co.uk

Δεν είναι μόνο οι γκάφες του που θα τον έκαναν καλό κωμικό. Ο Μπορις Τζονσον είναι γνωστός και για τους λόγους του, που πολλές φορές είναι αστείοι και έξυπνοι. Φυσικά πολλοί από αυτούς ήταν γεμάτοι ψέματα, που όμως παρέμεναν αστεία, όταν δεν ήταν προσβλητικά ή ρατσιστικά.

Όπως όταν ήταν δημοσιογράφος της Telegraph στις Βρυξέλλες, υπογράφοντας άρθρα για το κοινό μέγεθος των προφυλακτικών που σκέφτεται να επιβάλλει η ΕΕ, ή για την πρόθεση της Κομισιόν να απαγορεύσει τα βρετανικά λουκάνικα ή να καθιερώσει την δίωξη της μπανάνας και των αγγουριών.

Ή όπως αργότερα παρομοίασε τις μουσουλμάνες που φορούν μπούρκα με «γραμματοκιβώτιο» και τους ομοφυλόφιλους «αγοράκια με φανελάκια». Ήξερε πάντα πως να προκαλεί, πως να τραβά τα φώτα στο πρόσωπό του, κάνοντάς το πάντα υπό τον μανδύα του χιούμορ. Χιούμορ που, όπως έλεγε, «οι Ευρωπαίοι δεν έχουν».



@independent.co.uk

Οι γκάφες του ως δήμαρχος του Λονδίνου αλλά και αργότερα στα υψηλά κλιμάκια των Συντηρητικών είναι πολλές. Κατά την εκστρατεία του Brexit, δήλωσε πως η Βρετανία πληρώνει 350 εκατομμύρια λίρες την εβδομάδα στην ΕΕ, ενώ το πραγματικό πόσο έφτανε τα 135 εκατομμύρια λίρες.

Ίσως το πιο viral και το πιο αστείο περιστατικό του Μπόρις Τζόνσον, ήταν εκείνη την φορά που έπαιξε ποδόσφαιρο και επιτέθηκε ως άλλος «ταύρος» στον αντίπαλο, χτυπώντας με το κεφάλι τον Μαουρίτσιο Γκαουντίνο στα αχαμνά. Η «επίθεση» αυτή μεγάλωσε την φήμη του γκαφατζή κωμικού. Ωστόσο μάλλον δεν ήταν σχεδιασμένο.


Μπερμπάντης από τους λίγους, με δυο γάμους, εξωσυζυγικές σχέσεις. Με μαλλί ατημέλητο να ανεμίζει, κάτι που έχει συμβάλλει στον χαρακτήρα καρτούν που του έχουν αποδώσει. Οι γκάφες του, τα ψέματα του και η κωμική του παρουσία, είναι για πολλούς ένα σημάδι ανικανότητας. Όμως υπάρχουν κι εκείνοι που υποστηρίζουν πως ο Μπόρις Τζόνσον έχει υιοθετήσει αυτή την περσόνα κωμικού, όταν βρίσκεται μπροστά στις κάμερες, για να γίνει πιο αγαπητός. Και μάλλον τα καταφέρνει. Αν ισχύει βέβαια κάτι τέτοιο, τότε όντως θα ήταν καλός κωμικός, αφού υποδύεται τον αστείο και γκαφατζή πολιτικό με μεγάλη επιτυχία.


@lbc.co.uk

Πάντως τα ενσταντανέ είναι πολλά, με τις φωτογραφίες Μπόρις Τζόνσον να τον μετατρέπουν σε ένα δημοφιλές καρτούν. Το αν είναι επικίνδυνος ή αν είναι απλά ένας πολιτικός που ψυχαγωγεί, θα φανεί από τις επόμενες κινήσεις του. Η καριέρα του στην πρωθυπουργία δεν είναι εξασφαλισμένη. Θα είχε όμως μια εξασφαλισμένη καριέρα ως stand-up comedian, χωρίς καμία αμφιβολία.


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο