4 Ιουλ 2019

Γιάννης Καπετάνιος: Τρώω από τα έτοιμα, αν έχουν περισσέψει


Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την καριέρα του αλλά και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο επάγγελμά του ...
Για την καριέρα του αλλά και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθώς αποκάλυψε πως εδώ και δύο μήνες δεν έχει πληρωθεί μίλησε ο Γιάννης Καπετάνιος στο περιοδικό «Λοιπόν»
Τι είχε πει για σένα ο Κάρολος Κουν;

Την εξής μαγική κουβέντα: «Εσύ τους ρόλους θα τους παίζεις όπως μας λες τις ιστορίες από τη ζωή, τα καράβια και το χωριό σου. Η αγνότητα και η παρθενιά που καβαλάς από το χωριό σου θα σε βοηθήσουν πολύ και θα κάνεις σπουδαία πράγματα». Αυτά τα είχα «σημαίες» στην πορεία μου.


Πώς σου ακούγεται η λέξη «σύνταξη», δεδομένου ότι είσαι ένας άνθρωπος γεμάτος ενέργεια;

Δεν το βλέπω σαν σύνταξη, αλλά σαν σταθερό εισόδημα, ότι θα έχω στην «καβάντζα» ένα σταθερό εισόδημα και από εκεί και πέρα θα κάνω ό,τι θέλω. Άλλο να έχεις ένα σταθερό εισόδημα κι άλλο να περιμένεις. «Γονατίσαμε» πάλι, ο χειμώνας βγήκε… όπως βγήκε, περιοδεία δεν πήγαμε, είμαστε απλήρωτοι 2, 5 μήνες… «Γονατίζεις», δεν τα προλαβαίνεις. Έχω να πληρωθώ από τον Απρίλιο, αφού δεν δούλευα από πού να πληρωθώ; Τρώω από τα έτοιμα, αν έχουν περισσέψει. Τρέχουν οι υποχρεώσεις και δεν προλαβαίνω…


Αυτό είναι που σε κρατάει μακριά από τη δημιουργία της οικογένειας;

Όχι, δεν είναι αυτό, δεν ξέρω τι με κρατάει μακριά από τη δημιουργία οικογένειας… λέγαμε το 2018, μπήκε το 2019… όλοι με πιέζουν να παντρευτώ. Η Έλενα Τσαβαλιά, η Αρετή Ζαχαριάδου, όλοι. Ο Μάρκος Σεφερλής σε κάθε θέατρο που παίζουμε, χειμώνα – καλοκαίρι, με βάζει να δίνω υπόσχεση, επάνω στη σκηνή, ότι θα παντρευτώ.


Περνώντας ο καιρός, τι αλλάζει σ’ εσένα;

Με κουράζουν ορισμένα πράγματα, αλλά απ’ ό,τι θυμάμαι, δεν βλέπω να έχω αλλάξει στον εαυτό μου τίποτα, τα ίδια και τα ίδια. Έχω το ίδιο κέφι, την ίδια ορμή, δεν μπορώ να πω ότι έχω καταλαγιάσει, να πω ότι κουράστηκα. Ό,τι έκανα πάντα κάνω και τώρα, οι αντοχές μου είναι οι ίδιες. Προστατεύω τον εαυτό μου, δεν τον κουράζω. Όταν ξέρω ότι το βράδυ έχω παράσταση, τρώω, κοιμάμαι και σηκώνομαι φρέσκος για να κάνω πρόβα και παράσταση. Κουραζόμουν πέρυσι στο θέατρο και έκανα μόνο 30 μπάνια στη θάλασσα όποτε μπορούσα, πήγαινα. Φέτος έχω κάνει μόνο 2 μπάνια, όταν πήγα στη Χίο, για το κτηματολόγιο. Τώρα θα πάω για να ψηφίσω, έχω αφήσει εκεί τα δικαιώματά μου, τιμής ένεκεν, στο χωριό, δεν τα πήρα ποτέ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο