21 Ιουν 2019

Ο πράκτορας του FBI που μισεί περισσότερο η μαφία - Ξέρετε ποια ταινία διηγείται την ιστορία του;


Κάθε δουλειά έχει τις δυσκολίες της και τους κινδύνους της. Άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο. Αυτό που έκανε βέβαια ο Joseph Pistone, δεν ...
μπορούν να το κάνουν πολλοί. Γιατί όταν πήρε αυτή την απόφαση, ήξερε πως δεν υπάρχει γυρισμός. Τουλάχιστον σύντομα...
Η δουλειά που επέλεξε και κυρίως η αποστολή του, δεν σήκωνε λάθη. Όχι γιατί θα απολυόταν, αλλά το πιθανότερο ήταν να βρεθεί νεκρός. Η ιστορία του είναι ίσως η πιο γνωστή στο κοινό, όσον αφορά σε έναν πράκτορα του FBI που διείσδυσε στις τάξεις της μαφίας. Με το κωδικό όνομα «Donnie Brasco» ανέλαβε την δύσκολη αποστολή να γίνει μέλος της φαμίλιας Bonnano, μια εκ των πέντε οικογενειών της μαφίας της Νέας Υόρκης και να αποκαλύψει με κάθε λεπτομέρεια την ιεραρχία της.

@wikipedia.org

Έμεινε στην μαφία για 6 χρόνια, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη κυρίως του Beljamin «Lefty Guns» Ruggiero αλλά και άλλων μελών. Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να μαζέψει μεγάλο αριθμό πληροφοριών και να οδηγήσει τις αρχές στην σύλληψη 200 και την καταδίκη 100 μελών της μαφίας.

Το 1976 έγινε γνωστός στον υπόκοσμο ως κλέφτης κοσμημάτων. Έκανε μαθήματα υποκριτικής και έμαθε όσα περισσότερα μπορούσε για την γλώσσα της μαφίας και τον τρόπο που λειτουργούσε. Σιγά σιγά η μαφία άρχισε να τον προσέχει. Ο Ruggiero του έπιασε κουβέντα και εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ, που πήρε τον «Donnie Brasco» υπό την προστασία του. Τα αφεντικά του τον εμπιστεύθηκαν γιατί δεν έκανε πολλές ερωτήσεις. Αλλά τα αυτιά του ήταν τεντωμένα.

@historica.fandom.com

Η αποστολή του είχε και τις απώλειές της. Ειδικά στον οικογενειακό τομέα. Η σχέση του με την γυναίκα και τις κόρες του, διαλυόταν. Κατηγορήθηκε ότι έκλεψε λεφτά από την μαφία, αλλά αθωώθηκε, ενώ όταν ήθελαν να τον «χειροτονήσουν», ο άνθρωπος που έπρεπε να σκοτώσει ως δοκιμασία, εξαφανίστηκε. Εκτός από ικανότητες χρειάζεται βέβαια και τύχη.Το 1981, το FBI τον απέσυρε επειδή έκρινε ότι πλέον ήταν πολύ επικίνδυνο να συνεχίσει. Τιμήθηκε από το κράτος, όμως η μαφία τον επικήρυξε για μισό εκατομμύριο δολάρια. Μέχρι και σήμερα, ο Pistone ταξιδεύει συνεχώς αλλάζοντας ονόματα. Σήμερα είναι 79 ετών και παραμένει ίσως ο πιο μισητός πράκτορας του FBI για την μαφία. Η ταινία για την επικίνδυνη αποστολή του κυκλοφόρησε το 1997, με τίτλο «Donnie Brasco» και πρωταγωνιστές τους Johnny Depp και Al Pacino.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο