14 Ιουν 2019

Καιρός – Αγίου Πνεύματος: Διαβάστε με τι καιρό θα ταξιδέψετε για το τριήμερο


Με τι καιρό θα περάσουμε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος; Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ο αλλοπρόσαλλος καιρός θα «παιδέψει» ορισμένους εκδρομείς. Παρόλο που...
οι υψηλές θερμοκρασίες διατηρούνται, υπάρχουν περιοχές που ο καιρός θα χαλάσει με βροχές και καταιγίδες. Ενισχυμένοι και άνεμοι. Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. 





Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.


Η πρόγνωση για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) το Σάββατο (15/6) στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά.


Την Κυριακή (16/6) και τη Δευτέρα (17/6), στην ανατολική και νότια χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση τη Δευτέρα. Η θερμοκρασία σε πτώση.


Αγίου Πνεύματος: Όπου φύγει – φύγει οι Αθηναίοι – Το αδιαχώρητο στα λιμάνια – Επί ποδός η Τροχαία

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων, λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της μεγάλης κίνησης των εκδρομέων, ενόψει του εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος.

Στο λιμάνι του Πειραιά, τα πλοία τόσο για κοντινούς προορισμούς όσο και για πιο μακρινούς φεύγουν σχεδόν γεμάτα, ενώ η έξοδος των εκδρομέων αναμένεται να κορυφωθεί το απόγευμα. Αυξημένη είναι η κίνηση αυτή την ώρα και στην Αθηνών – Λαμίας αλλά και στην Κηφισίας και στα δύο ρεύματα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει: – Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής. – Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. – Αυξημένα μέτρα Τροχαίας στις εισόδους – εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων όπου παρατηρείται αυξημένη ροή διέλευσης.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο