13 Ιουν 2019

Ali Stroker: Η πρώτη ηθοποιός σε αναπηρικό αμαξίδιο που κέρδισε βραβείο Tony - Eίχε ένα ατύχημα με αυτοκίνητο σε ηλικία δύο ετών


Τα φετινά βραβεία Tony είχαν μια πρωτιά, που ανοιγει ένα νέο δρόμο στα άτομα με δυσκολίες πρόσβασης και αναπηρίες: ...
Η 32 ετών τραγουδίστρια και ηθοποιός Ali Stroker είναι ο πρώτος στην ιστορία άνθρωπος σε αναπηρικό καριτσάκι που κερδίζει ένα σημαντικό βραβείο στο χώρο του θεάματος.
Η Ali Stroker είναι και η πρώτη ηθοποιός με αναπηρικό αμαξίδιο που συμμετείχε σε παράσταση στο Μπρόντγουεϊ. Συνεπώς και η πρώτη που προτάθηκε ποτέ για βραβείο Tony και από χθες το βράδυ η πρώτη που το κερδίζει. Κι αυτό σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τα άτομα με προβλήματα κινητικότητας αλλά και γενικότερα την προσβασιμότητα στο χώρο της σόου μπιζ.

Η Ali Stroker, η οποία γεννήθηκε το 1987, είχε ένα ατύχημα με αυτοκίνητο σε ηλικία δύο ετών που την άφησε παράλυτη από το στήθος και κάτω. Σε ηλικία επτά ετών είδε την πρώτη παράστασή της στο Μπρόντγουεϊ και αποφάσισε να γίνει ηθοποιός. Κόντρα σε κάθε πρόβλεψη σπούδασε, αποφοίτησε, συμμετείχε σε μικρές παραστάσεις και στο The Glee Project του Fox, πριν ανέβει στη σκηνή για την αναβίωση του θρυλικού μιούζικαλ «Οklahoma!».

«Ζούμε σε δύσκολες στιγμές αλλά πρέπει να είμαστε αληθινοί και να είμαστε σκληροί.Αφιερώνω αυτό το βραβείο σε κάθε παιδί με αναπηρία που βλέπει σήμερα την απονομή», είπε στον ευχαριστήριο λόγο της για το Βραβείο Tony Β' Γυναικείου Ρόλου για το «Oklahoma!».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο