30 Μαΐ 2019

Πέθανε η διευθύντρια της γαλλικής εθνικής Όπερας του Ρήνου (Photos)


H Γερμανίδα Εύα Κλάινιτς, γενική διευθύντρια της γαλλικής εθνικής Όπερας του Ρήνου από το 2017, πέθανε την ...
Πέμπτη έπειτα από μακρά ασθένεια, ανακοίνωσε ο οργανισμός.





Γεννημένη το 1972, με καταγωγή από την περιοχή του Ανόβερου (βόρεια Γερμανία), η Κλάινιτς ήταν διευθύντρια της Όπερας του Μπρέγκενζ (Αυστρία), καλλιτεχνική διευθύντρια της Όπερας της Στουτγάρδης (Γερμανία) προτού αναλάβει, τον Σεπτέμβριο του 2017, επικεφαλής της Όπερας του Ρήνου, που συνενώνει τους οργανισμούς όπερας του Στρασβούργου, της Μιλούζ και της Κολμάρ (ανατολική Γαλλία).

Ήταν επίσης η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Όπερας της Ευρώπης, ενός οργανισμού με έδρα τις Βρυξέλλες που συνδέει τους οργανισμούς και τα φεστιβάλ όπερας όλης της Ευρώπης.



Ανάμεσα στα έργα που υλοποίησε στο πλαίσιο της Όπερας του Ρήνου, ήταν η δημιουργία του φεστιβάλ Arsmondo, το πρώτο από τα οποία ήταν αφιερωμένο στην Ιαπωνία και το δεύτερο στην Αργεντινή.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την όπερα χαιρετίζει «έναν προγραμματισμό τολμηρό και ανοικτό στον κόσμο, μια ακτινοβόλα και γενναιόδωρη ανθρωπιά και μια φιλοδοξία που αποτελούσε έμπνευση για όλους τους συνεργάτες (του θεσμού)».

«Έχοντας περάσει από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς οίκους, ενσάρκωνε θαυμάσια αυτή την επιθυμία να καταστεί ο πολιτισμός προσβάσιμος σε όλους», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Γάλλος υπουργός Πολιτισμού Φρανκ Ριστέρ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο