7 Μαΐ 2019

Σε δημοπρασία η τελευταία μεγάλη συλλογή του Αντρέ Μαλρό (Photos)


Λάδια και παστέλ του Ζορζ Μπρακ και του Ζουάν Μιρό, αντικείμενα πρωτόγονης τέχνης...
, περίπου εκατό αντικείμενα που αποτελούν την πολύ προσωπική και άγνωστη συλλογή του Αντρέ Μαλρό θα διατεθούν σε δημοπρασία στο Παρίσι στις 19 Ιουνίου, ανακοίνωσε ο οίκος Artcurial.
"Η συλλογή που τον συντρόφευσε έως τις τελευταίες ημέρες της ζωής του δείχνει τα πάθη του και αντανακλά τους βαθιά φιλικούς δεσμούς του με τις πιο μεγάλους καλλιτέχνες της εποχής", υπογραμμίζει ο οίκος δημοπρασιών που έλαβε εντολή για την πώληση αυτή από τους απογόνους της Σοφί ντε Βιλμορέν, της τελευταίας συντρόφου του Αντρέ Μαλρό.


Ανάμεσα στα έργα, θα διατεθεί και το προσωπικό γραφείο του συγγραφέα και πρώτου υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας που ήταν στην ιδιωτική του κατοικία στο Βεριέρ-λε-Μπουισόν, στα νότια προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας. Το αγαπημένο του γραφείο έχει στυλ ρουστίκ και η αξία του εκτιμάται μεταξύ 4.000 και 6.000 ευρώ. Ενα άγαλμα αφρικανικής τέχνης Κότα από τη Γκαμπόν, αξίας 6.000 έως 8.000 ευρώ και μια μάσκα από την Παπούα Νέα Γουινέα, αξίας έως 10.000 ευρώ.

Ο πίνακας "Ουρανός και πουλιά" του Ζορζ Μπρακ, ένα λάδι σε χαρτί, μπορεί να αγγίξει τις 30.000 ευρώ, σύμφωνα με τις υψηλότερες εκτιμήσεις.


Η πώληση θα επιτρέψει επίσης να αποκαλυφθεί μια πολύ προσωπική πλευρά της προσωπικότητας του Μαλρό: από παιδί λάτρευε να σχεδιάζει. Δώριζε συχνά στους συγγενείς και στους φίλους του ζωγραφιές.

Τρία σκίτσα- πορτραίτα του Πάμπλο Πικάσο που ο οραματιστής συγγραφέας σχεδίασε με μελάνη σε χαρτί, αξίας μεταξύ 3.000 και 4.000 ευρώ, βγαίνουν επίσης στο σφυρί.

Η "πολύ προσωπική συλλογή" του Μαλρό (1901 – 1976) θα εκτεθεί στο κοινό από 15 έως 18 Ιουνίου σε αίθουσα του Artcurial, κοντά στο Ηλύσια Πεδία, στο Παρίσι.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο