15 Μαΐ 2019

Εγκαίνια Ιστορικού- Λαογραφικού Μουσείου "ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ" (βίντεο) Γράφει ο Γιώργος Νικολαΐδης


Σε κλίμα συγκίνησης, αναπόλησης προγόνων και ιστορικών γεγονότων, μα και χαράς και προσφοράς εκ μέρους των συνδημοτών των ...
Νέων Επιβατών, έγιναν τα εγκαίνια του μικρού Μουσείου χθες 12.5.19. 

Το παλιό κτηριακό ερείπιο, έτους ανέγερσης 1927, αποτέλεσε στοίχημα για τους δημότες των Ν. Επιβατών. 




Ανταποκρίθηκαν με την καρδιά τους στο κάλεσμα του Συλλόγου «ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ» και με κάθε μέσον μα και χρηματική συμβολή, συνεισέφεραν στην εκ βάθρων ανακαίνιση του παλιού τους οικήματος που στέγασε κατά καιρούς την Κοινότητα Ν. Επιβατών, το Ταχυδρομείο και την ποδοσφαιρική ομάδα ΠΑΟΝΕ. 

Βεβαίως σε έναν τέτοιον ενθουσιασμό με τον οποίο περιέβαλλαν οι κάτοικοι το εγχείρημα, ανταποκρίθηκε ευχαρίστως η προηγούμενη υπό τον κ. Γιάννη Αλεξανδρή και η παρούσα διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού υπό τον Γιάννη Μαυρομάτη και με την αρωγή της αποπερατώθηκε το έργο. 


Τον Λαογραφικό Σύλλογο "ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ" ίδρυσαν πριν από 7 χρόνια τα μέλη του, κάτοικοι Νέων Επιβατών του Δ. Θερμαϊκού. Ο Σύλλογος αριθμεί σήμερα περ. 300 μέλη, ως επί το πλείστον κατοίκους Ν. Επιβατών μα και άλλων διαμερισμάτων του Δήμου μας. Σκοπός τους είναι να διαφυλάξουν τις μνήμες και την ιστορία των προγόνων τους. Από τότε, που πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη δημιούργησαν το καινούργιο τους χωριό το 1922. 


Θέλουν να στεγάσουν τα πολλά και ποικίλα κειμήλια που προσφέρουν οι κάτοικοι βγάζοντάς τα από τα μπαούλα και τις αποθήκες τους, κληρονομιές από δύσκολα χρόνια. Καλωσορίζουμε το νέο μας "ΑΡΧΙΓΕΝΕΙΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ " των απανταχού Επιβατιανών και συγχαίρουμε τους κατοίκους και το Δ.Σ. για την ανιδιοτελή τους προσφορά. Καλορίζικο !

Δείτε το σχετικό βίντεο

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο