17 Φεβ 2019

Χρύσα Σπηλιώτη : Οι φίλοι και οι συνεργάτες της ηθοποιού την τιμούν, διοργανώνοντας μια βραδιά αφιερωμένη στην ηθοποιό και θεατρική συγγραφέα


Οι φίλοι και οι συνεργάτες της ηθοποιού και θεατρικής συγγραφέως, Χρύσας Σπηλιώτη...
, οργανώνουν μια βραδιά αφιερωμένη στη ζωή και το έργο της, 





την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στις 6:00μμ στο θέατρο Γκλόρια (Ιπποκράτους 7) 

Θα προβληθεί υλικό από την δουλειά της, ενώ Θα μιλήσουν και θα διαβάσουν κείμενά της οι:

Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Γιάννης Αναστασάκης

Θοδωρής Γκόνης

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Άσπα Τομπούλη

Αυγουστίνος Ρεμούνδος

Αγγελική Αντωνίου

Βασίλης Κατσικονούρης

Έλση Σακελλαρίδου

Κωνσταντίνα Ζηροπούλου

Γεωργία Δεληγιαννοπούλου

Την εκδήλωση παρουσιάζει η Αννέτα Παπαθανασίου


Η Χρύσα Σπηλιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, παρακολούθησε μαθήματα αυτοσχεδιασμού στη Γαλλία. Έχει παίξει σημαντικούς ρόλους του διεθνούς ρεπερτορίου στο Εθνικό θέατρο και σε πολλούς ιδιωτικούς θιάσους. Έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές γνωστές τηλεοπτικές σειρές και κάποιες κινηματογραφικές ταινίες.

Σαν θεατρική συγγραφέας έχει παρουσιάσει έντεκα θεατρικά έργα έως σήμερα, στην Αθήνα, στα περισσότερα ΔΗΠΕΘΕ και δύο της έργα στο εξωτερικό. «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;» (Ν.Υόρκη, Βερολίνο, φεστιβάλ Μότοβουν Κροατία, Ολλανδία), «Φωτιά και Νερό» (Tristan Bates Theatre στο Λονδίνο). Τα έργα της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Σοκόλη», «Δωδώνη», «Καστανιώτης», ενώ η συλλογή διηγημάτων της «Χαμένο δίκιο» από τις εκδόσεις «Κέδρος». Το «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;» έχει ανέβει σε 34 διαφορετικές παραστάσεις, έχει μεταφραστεί σε επτά γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, πολωνικά, γερμανικά, κροατικά, ολλανδικά, πορτογαλικά)..

Έχει διδάξει Υποκριτική κι έχει πολύχρονη εμπειρία παράδοσης σεμιναρίων θεατρικής γραφής.


Έχει εργαστεί για χρόνια στο ραδιόφωνο σαν παραγωγός εκπομπών λόγου και κειμενογράφος, κυρίως στο κρατικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ , αλλά και στην ιδιωτική ραδιοφωνία. Έχει γράψει σενάρια για τηλεοπτικές σειρές και εκπομπές για την τηλεόραση της ΕΡΤ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο