27 Φεβ 2019

BBC και ITV ετοιμάζουν τον ανταγωνιστή του Netflix


To BBC, παραγωγός άκρως επιτυχημένων σειρών και τηλεοπτικών ταινιών και το ITV, δημιουργός επίσης δημοφιλών παραγωγών, όπως ...
τα«The Crown» και «Vanity Fair», είναι στην «τελική φάση διαπραγματεύσεων» 

για τη δημιουργία μίας υπηρεσίας streaming, που θα ανταγωνιστεί ευθέως το Netflix. 

Η υπηρεσία θα ονομάζεται «BritBox» και σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του BBC, Τόνι Χολ, στόχος είναι να λανσαριστεί στη Βρετανία μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2019. Το κόστος δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά όπως επισημάνθηκε οι τιμές θα είναι «ανταγωνιστικές».Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα στοιχίζει περίπου 5 στερλίνες το μήνα. 

Από την πλευρά της η διευθύνουσα σύμβουλος του ITV, Κάρολιν Μακόλ, σχολίασε πως θα φιλοξενεί «ό,τι καλύτερο έχει να δώσει η βρετανική δημιουργικότητα». 

Οι δύο οργανισμοί έχουν ήδη μία υπηρεσία BritBox για τη Βόρεια Αμερική, η οποία σύμφωνα με το BBC έχει «υπερβεί τις προσδοκίες» με περισσότερους από 500.000 συνδρομητές. Έρευνες αποκαλύπτουν ότι το βρετανικό κοινό έχει αυξημένη όρεξη για κάτι ανάλογο. 

Σύμφωνα με την Μακόλ το 43% των νοικοκυριών με σύνδεση στο ίντερνετ, ενδιαφέρονται για συνδρομή στο BritBox. Μάλιστα περίπου το 50% των νοικοκυριών, που ήδη έχουν συνδρομή στο Netflix, ενδιαφέρονται για το BritBox. 
naftemporiki.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο