24 Ιαν 2019

Θέατρο με γυμνoύς ηθοποιούς - Και οι θεατές πρέπει να είναι γυμνoί για να παρακολουθήσουν την παράσταση (Photos)


Υπάρχει ένα θέατρο στη Γαλλία που κάθε βράδυ είναι γεμάτο. Ασφυκτικά γεμάτο. Οι ηθοποιοί που παίζουν ...
επάνω στην σκηνή είναι ολόγυμνoι, 

αλλά και οι θεατές που κάθονται στις θέσεις τους πρέπει για να μπουν και να παρακολουθήσουν την παράσταση να είναι και εκείνοι γυμνoί.

Η παράσταση έχει τον τίτλο: «γυμνoί και εγκεκριμένοι» και δεν υπάρχει εισιτήριο ούτε για δείγμα. Όλα έχουν εξαντληθεί. Οι θεατές μπαίνουν κανονικά ντυμένοι και ξεντύνοτναι μόλις φτάσουν στη θέση τους. Διπλώνουν τα ρούχα τους και τα αφήνουν στην «κεφαλή» της καρέκλας τους.


Η παράσταση σε πολλά της σημεία είναι διαδραστική, απαιτεί δηλαδή και τη συμμετοχή του κοινού.

Η παράσταση είναι κωμωδία. Το θέμα της αφορά στις σχέσεις μιας οικογένειας και κυρίως ανάμεσα σε μια αδερφή και τον αδερφό της που συνεχώς συγκρούονται μέσα στο σπίτι για διάφορα θέματα ηθικής τάξης όπως ο γυμνισμός.


Στην πόρτα του θεάτρου υπάρχει η επιγραφή: «προσοχή μη βγείτε γυμνoί» για την περίπτωση που κάποιος θεατής ξεχαστεί και πάει να βγει γυμνoς στο δρόμο.


Ο Σεντρίκ Αμαντό, παραγωγός της παράστασης δήλωσε: «Η παράσταση μας προσφέρει άφθονο γέλιο, γέλιο και γέλιο, μόνο αυτό.»


Πάντως το εγχείρημα του γυμνoύ στη Γαλλία δεν είναι πρωτόγνωρο. Ήδη έχει υπάρξει το πρώτο εστιατόριο για γυμνoύς, το οποίο όμως σύντομα θα κλείσει επειδή δεν προσέλκυσε πολλούς πελάτες.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο