21 Ιαν 2019

Ο πολιτισμός ταξιδεύει δια μέσου της μουσικής.- Συναυλία για την Κινέζικη πρωτοχρονιά


Αυτήν τη φορά η δραστήρια Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών συναντά την κινεζική κουλτούρα και παράδοση μέσα από ...
τον εορτασμό της πρώτης μέρας της χρονιάς.

Σας περιμένουμε σ΄ένα μαγικό μουσικό ταξίδι.

Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στον Χώρο Τέχνης και Πολιτισμού " ΆΡΤΕΜΙΣ" (Πυθαγόρα 8, Άλιμος)


Ώρα έναρξης, 20:00.


Eίσοδος Ελεύθερη

Δελτία εισόδου :viva.gr

Μια πολύ ιδιαίτερη συναυλία προσφέρει στο Αθηναϊκό κοινό, αλλά και στα πολυάριθμα μέλη της Κινεζικής Κοινότητας της Αθήνας η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών την Κυριακή, 27 Ιανουαρίου. Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα, το Τμήμα διεθνών πολιτιστικών ανταλλαγών Hebei και το Τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού Hebei, οργανώνει μια συναυλία με σπάνια έργα Κινέζων συνθετών.

Ο πανάρχαιος Κινεζικός πολιτισμός έχει τη δική του προσωπικότητα, τη δική του ιστορία και ιδιοσυστασία. Η σχέση του με τον δυτικοευρωπαϊκό πολιτισμό, και ειδικότερα τη μουσική, είναι μια σχέση αυτονομίας αλλά και αλληλεπίδρασης. Στη συναυλία αυτή το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ακριβώς αυτή την αλληλεπίδραση ακούγοντας έργα που παρουσιάζουν σε σολιστική θέση τα χαρακτηριστικά παραδοσιακά όργανα των Κινέζων με συνοδεία συμφωνικής ορχήστρας. Εξαιρετικοί δεξιοτέχνες σολίστ από την Κίνα θα ερμηνεύσουν έργα όπου πρωταγωνιστούν όργανα όπως το pipa, ένα χορδόφωνο όργανο που μοιάζει με το δικό μας λαούτο, το erhu, ένα ιδιότυπο όργανο που παίζεται με δοξάρι, και το zheng, που θυμίζει το κανονάκι ή το σαντούρι. Ο ήχος της συμφωνικής ορχήστρας που πλαισιώνει τα εξωτικά αυτά μουσικά όργανα, που προέρχονται από την Άπω Ανατολή, δημιουργεί ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άκουσμα.

Το πρόγραμμα πλαισιώνεται από πολύ γνωστά έργα του συμφωνικού κλασικού ρεπερτορίου. Η συναυλία δίνεται στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού «Άρτεμις», Πυθαγόρα 8 στον Άλιμο με ώρα έναρξης 8 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου από το viva.gr.Σολίστ

Tu Shan Xiang, pipa


Zhang Pei, zheng


Bai Yu, erhu


H Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών

Μουσική Διεύθυνση: Miran Vaupotić


info: 

Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού «Άρτεμις»

Πυθαγόρα 8 Άλιμος

Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2019, ώρα έναρξης 8 μ.μ.

Δελτία ελεύθερης εισόδου: viva.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο