12 Ιαν 2019

Μουσικός Διάλογος Ελληνικής & Κινέζικης Ποίησης στον Χώρο Τέχνης "Ιδιόμελο"


Μια μοναδική μουσική και ποιητική συνάντηση Ελληνικής και Κινέζικης ποίησης στον Χώρο Τέχνης "Ιδιόμελο". ...Οι λυρικοί ποιητές της αρχαιότητας συνδιαλέγονται με τους κλασικούς ποιητές της Κίνας, μέσω των στίχων, των ιδεών, των νοημάτων και ακόμα περισσότερο, μέσω της εκλεπτυσμένης ματιάς προς τον κόσμο, την φύση και τον άνθρωπο.

Η αρχαία ελληνική λύρα συνομιλεί με τα αρχαία κινέζικα μουσικά όργανα, το φλάουτο σιάο και το σαντούρι γκουτσέν.

Με την ανάγνωση και μελοποίηση ποιημάτων του Ομήρου, της Σαπφούς, του Λή Μπάϊ, του Αλκμάνα, του Γουέϊ Γουάνγκ κ.ά αναδύονται ιδέες και οι εικόνες που αγγίζουν την ψυχή μας.

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με τελετή τσαγιού, δηλαδή τον παραδοσιακό κινέζικο, μυσταγωγικό τρόπο σερβιρίσματος του τσαγιού.


Miao Bin- xiao (αρχαίο κινέζικο φλάουτο), ανάγνωση ποίησης

Yuan Yuan- guzheng (κινέζικο σαντούρι), αρχαία λύρα, τελετή τσαγιού

Αλίκη Μαρκαντωνάτου- αρχαία λύρα, τραγούδι

Νάνσυ Κλαμπάτσα- αρχαία λύρα, ανάγνωση ποίησης, τραγούδι

Οι Μιάο-Μπιν και η Γιουάν- Γιουάν είναι οι ιδρυτές του πολιτιστικού φορέα Meet Culture, με επίκεντρο την ανταλλαγή πολιτισμού μεταξύ Κίνας και Ελλάδας. Έχουν διοργανώσει πλήθος εκδηλώσεων στην Κίνα με θέματα όπως η Ελληνικη μουσική, Ελληνική βιβλιοθήκη, αξιοθέατα της Ελλάδας κ.ά. Με την Αλίκη Μαρκαντωνάτου έχουν συνεργαστεί πολλές φορές σε διοργάνωση συναυλιών με Έλληνες και Κινέζους μουσικούς. Το 2015 διοργάνωσαν την ηχογράφηση του πρώτου παγκοσμίως άλμπουμ ελληνοκινέζικης συνεργασίας με τίτλο "Αιγαίο" και η παρουσίαση του έγινε σε περιοδεία στην Κίνα και στο Μέγαρο Μουσικής.


Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο Τηλ: 2106817042, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Β. Κων/νου Μαρούσι, κοντά στον ΗΣΑΠ.

Έναρξη 20:00

Είσοδος: 10 € 

Προπώληση: 8€
https://www.eventora.com/en/Events/greek-chinese-poetry-concertΑντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο