17 Ιαν 2019

Πέθανε ο ηθοποιός Τρύφων Καρατζάς


Σε ηλικία 84 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο ηθοποιός Τρύφων Καρτζάς, o οποίος είχε παίξει σε ...
πολλές θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές.





Στο σανίδι η πρώτη του παράσταση ήταν «Η δωδέκατη νύχτα». Επί δέκα χρόνια ήταν μέλος του θιάσου του Κώστα Μουσούρη με μικρούς και μεγάλους ρόλους. 

«Δέκα μικροί νέγροι», «Ευτυχώς τρελάθηκα», «Τσάι και συμπάθεια», «Το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι» μερικές από τις παραστάσεις στις οποίες τον είχαμε δει. Η τελευταία παράσταση του ήταν «Οι 12 ένορκοι».

Επίσης, είχε εμφανιστεί στον κινηματογράφο. Η πρώτη ταινία που συμμετείχε στο σινεμά ήταν οι «Ερωτικές ιστορίες» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, στην οποία κρατούσε έναν μικρό ρόλο.


Στη συνέχεια συμμετείχε μεταξύ άλλων στις ταινίες: «Ο εμποράκος», «Ο Λαμπίρης εναντίον των παρανόμων», «Εκείνοι που ξέρουν ν' αγαπούν», «Πληγωμένα νιάτα», «Σκιές στην άμμο», «Βία & γοητεία», «Ζιγκολό», «Το κλάμα βγήκε απ' τον Παράδεισο».

Στη μικρή οθόνη είχε γίνει γνωστός από σειρές, όπως: «Ο σπαγγοραμένος», «Οι εντιμότατοι», «Οι τρεις χάριτες», «Χάι Ροκ», «Ονειροπαγίδα», «40 κύματα».

Πριν ενάμιση χρόνο ο Τρύφων Καρατζάς είχε ένα ατύχημα και χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση και να μείνει ένα διάστημα μακριά από το θέατρο.

Την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή η ηθοποιός Δανάη Μπάρκα, η οποία με ανάρτησή της στο Facebook τον αποχαιρέτησε γράφοντας το εξής: «Πάντα θα θυμάμαι την ευγένεια και το χαμόγελό σου στην αυλή του σπιτιού μας».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο