18 Δεκ 2018

Ανοιχτό κάλεσμα στους νέους σκηνοθέτες κάνει το Local Short Film Festival - Η διοργάνωση του θα λάβει μέρος στον Πολυχώρο WE τον Μάρτιο


«Νέοι» σκηνοθέτες καλούνται να συμμετέχουν με τις μικρού μήκους ταινίες τους στο Local Short Film Festival που ...
διοργανώνεται στον Πολυχώρο WE τον Απρίλιο του 2019.
Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους νέων κινηματογραφιστών ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016 και σκοπό έχει να αναδείξει όσο το δυνατόν περισσότερους σκηνοθέτες και δημιουργούς και να δημιουργήσει μια πλατφόρμα επικοινωνίας στην πόλη που αγαπάει το σινεμά και το έχει έμπρακτα αποδείξει. Η επιλογή των ταινιών που προβάλλονται γίνεται με γνώμονα το αρτιότερο τελικό αποτέλεσμα, τη σύγχρονη ματιά και τεχνική.

Φέτος το Φεστιβάλ σε παράλληλο πρόγραμμα θα προβάλει και ταινίες σκηνοθετών από όλη την Ελλάδα που θα διεκδικήσουν και αυτές το βραβείο κοινού.


Πιο συγκεκριμένα τα προαπαιτούμενα για συμμετέχει μια ταινία στο Φεστιβάλ, είναι τα εξής:

1. Η ταινία να έχει άμεση σχέση με την Θεσσαλονίκη (αφορά μόνο στο διαγωνιστικό). Συγκεκριμένα είτε ο σκηνοθέτης να έχει άμεση σχέση με την πόλη, είτε η δημιουργία της ταινίας.

2. Η ταινία να έχει διάρκεια έως 45 λεπτά.

3. Απορρίπτονται οι ερασιτεχνικές ταινίες που δεν πληρούν τις βασικές αρχές της κινηματογραφικής αφήγησης.

4. Γίνονται δεκτά όλα τα είδη καθώς και ο πειραματικός κινηματογράφος.

5. Απαραίτητη προϋπόθεση η παρουσία των συντελεστών της ταινίας, καθώς μετά την προβολή ακολουθεί συζήτηση με το κοινό.

Σε κάθε Φεστιβάλ το κοινό στο τέλος έχει την ευκαιρία να ψηφίσει την ταινία που ξεχώρισε δίνοντας στον δημιουργό το βραβείο κοινού. Τις προβολές τις έχουν παρακολουθήσει πάνω από 5,000 άτομα από την έναρξη του έως σήμερα και έχουν προβληθεί 70 ταινίες.

Εάν θέλετε να συμμετέχετε κι εσείς στο μεγάλο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης στείλτε την ταινία σας εδώ ώστε να αξιολογηθεί.

Επικοινωνία με τους υπεύθυνους του φεστιβάλ μέσω e-mail στο localshortfilmfestival@gmail.com ή στη σελίδα του Local short film Festival.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο