20 Δεκ 2018

Συνέντευξη: Ο Στέφανος Καρυδάκης μιλάει με τον Τόλη Παπαδημητρίου, τον σκηνοθέτη και συγγραφέα του έργου "ΜΑΥΡΗ ΣΑΜΠΟΥΚΑ" που ανεβαίνει στο θέατρο Αλκμήνη


Το πέμπτο έργο του Τόλη Παπαδημητρίου είναι η μαύρη κωμωδία με τίτλο Μαύρη Σαμπούκα.

Έχουμε ήδη γράψει σχετικά με το έργο και ...
μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ




Ο Τόλης Παπαδημητρίου μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Ένας νέος ηθοποιός - συγγραφέας - σκηνοθέτης που έχει πολλά να δώσει στον καλλιτεχνικό χώρο.  Έτσι λοιπόν του ζήτησα μια συνέντευξη και ιδού! 



Η "ΜΑΥΡΗ ΣΑΜΠΟΥΚΑ" ξεκίνησε ως αστείο και τώρα κάνει "καριέρα" ως θεατρικό έργο και μάλιστα με πολύ μεγάλη επιτυχία για 2η χρονιά φέτος.

Εκτός απο θεατρικά έργα, ο Τόλης Παπαδημητρίου είναι μέλος της ομάδας όπου γράφει το σενάριο για την πολύ επιτυχημένη σειρά του Alpha tv «ΜΗΝ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ» ενώ ένα χρόνο πριν έγραφε στον Ant1 στα «ΚΑΤΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ». Του αρέσει ο Τζακ Νίκολσον, δεν σκέφτεται να φύγει απο την Ελλάδα, αγαπάει πολύ να γράφει κωμωδίες και μεταξύ τηλεόρασης, κινηματογράφου και θεάτρου τι νομίζετε ότι επιλέγει; 


Διαβάστε την συνέντευξή του και μάθετε για τον Τόλη Παπαδημητρίου.


Σ.Κ:  "Μαύρη Σαμπούκα" λοιπόν. Από που εμπνεύστηκες το όνομα;

Τ.Π: Το όνομα του συγκεκριμένου ποτού ήταν ένα inside joke ανάμεσα σ’ έναν φίλο μου και μένα την περίοδο της εφηβείας. Τώρα το πως «μου κόλλησε» κι ήρθε κι έδεσε με το έργο, το τραγούδι κτλ. ούτε κι εγώ μπορώ ακριβώς να το εντοπίσω.. Μου αρέσει πολύ πάντως σαν όνομα (και ποτού και έργου).


Σ.Κ: Αυτό είναι το 1ο σου έργο;

Τ.Π: Όχι, έχω γράψει άλλα τέσσερα (κωμωδίες επίσης) αλλά νομίζω πως αυτό είναι το πιο ώριμο τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους χαρακτήρες..


Σ.Κ: Δεύτερη Χρονιά φέτος για τη "Μαύρη Σαμπούκα" τι είναι αυτό που αρέσει στο κόσμο;

Τ.Π: Αυτό μπορεί να το απαντήσει καλύτερα ο κόσμος. 


Σ.Κ: Η δική σου αίσθηση ποια είναι;

Τ.Π: Η αίσθηση που έχω εγώ είναι ότι από γραφής αλλά και στην συνέχεια επί σκηνής κανείς δεν «τσιγκουνεύεται» τίποτα. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται «παίζουμε» το έργο «σαν μην υπάρχει αύριο»! Έτσι δουλεύω κι εγώ αλλά και οι συνεργάτες μου. Κι αυτό το καταλαβαίνει το κοινό.. Εντάξει έχει αστεία μέσα το έργο.. Οι χαρακτήρες είναι «του τρελού» κτλ. οπότε ναι! είναι «πιασιάρικο». Η εμμονή όμως στην λεπτομέρεια, η πειθαρχία, η έλλειψη ανταγωνισμού στο υποκριτικό κομμάτι αλλά και η «παράνοια» που κουβαλάμε νομίζω το κάνει να ξεχωρίζει. 


Σ.Κ: Το βλέπεις και για 3η χρονιά η ετοιμάζεις κάτι άλλο;

Τ.Π: Στο θέατρο δεν ετοιμάζω κάτι.. Θεωρώ πως η «Σαμπούκα» έχει ακόμα πορεία.. Αυτό που θέλω πολύ είναι να διασκευάσω ένα παλιότερο έργο μου.. Νιώθω πως έχει φτάσει η στιγμή για το συγκεκριμένο.. Είναι όμως αρκετά απαιτητικό οπότε χρειάζεται πρώτα να βρεθούν τα χρήματα.. Θα δούμε.. 


Σ.Κ: Γράφεις και για σήριαλ στην τηλεόραση. Πες μας λίγα λόγια

Τ.Π: Ναι, πέρυσι έγραφα στον Ant1 στα «ΚΑΤΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ» και φέτος έχω την χαρά να γράφω στο «ΜΗΝ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ» στον Alpha.. Μαθαίνω να είμαι μέρος μίας ομάδας εκεί. Είναι μεγάλο σχολείο για μένα αυτό γιατί δουλεύω με τους καλύτερους σεναριογράφους που έχουμε αυτήν την στιγμή και «παίρνω» πολλά. Είναι δύσκολο το να γράφεις για την τηλεόραση.


Σ.Κ: Σου αρέσει περισσότερο η τηλεόραση η το θέατρο;

Τ.Π: Στην τηλεόραση δεν έχω μεγάλη εμπειρία οπότε δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός.. Το θέατρο μου αρέσει πάρα πολύ.. Και καλλιτεχνικά έχω το χρόνο να κάνω ακριβώς αυτό που θέλω αλλά και πρακτικά με βολεύει γιατί δεν χρειάζεται να ξυπνάω πρωί!


Σ.Κ: Από ότι βλέπω η κωμωδία είναι το είδος που ασχολείσαι. Να περιμένουμε κάτι διαφορετικό στα επόμενα έργα σου η θα ασχοληθείς μόνο με αυτό το κομμάτι; 

Τ.Π: Μ’ αρέσει η κωμωδία. Προς το παρόν δεν νιώθω την ανάγκη να γράψω κάτι άλλο.


Σ.Κ: Με την συγγραφή πως καταπιάστηκες ; 

Τ.Π: Από πολύ μικρός μου έβγαινε. Το «γιατί» δεν το ξέρω.. Στην πορεία μπαίνοντας στην δραματική σχολή είπα θα γράψω για να παίξω.. Γράφοντας άρχισα να καταλαβαίνω ότι αυτό είναι για μένα.. και συνέχισα..


Σ.Κ: Πολλοί νέοι έχουν βγει στο εξωτερικό και ψάχνουν εκεί την τύχη τους. Πως βλέπεις τα πράγματα στην Ελλάδα; Το σκέφτηκες, η σκέφτεσαι να βρεις αλλού την τύχη σου;

Τ.Π: Δεν το πολυσκέφτομαι είναι η αλήθεια αλλά καταλαβαίνω όλους όσοι το κάνουν.


Σ.Κ: Κινηματογράφος, θέατρο η τηλεόραση; 

Τ.Π: Όταν κάνω και τα τρία εξίσου θα μπορώ να απαντήσω.. Τώρα τι να πω; Δεν ξέρω.


Σ.Κ: Ποια είναι τα χόμπι σου;

Τ.Π: Δεν έχω χόμπι. Αφιερώνω ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής μου στην δουλειά. Στο υπόλοιπο κοιμάμαι.


Σ.Κ: Αγαπημένος σου ηθοποιός; (ξένος η Έλληνας) 

Τ.Π: Τζακ Νίκολσον γιατί έτσι!


Σ.Κ:Τι είναι αυτό που σε έκανε να θέλεις να γίνεις ηθοποιός;

Τ.Π: Τρέχα γύρευε τώρα! Κάποια ανάγκη μου μάλλον θα εξυπηρετεί κι αυτό.. Μου άρεσε από πάντα..


Σ.Κ: Ποια είναι τα πλάνα σου για το άμεσο μέλλον;

Τ.Π: Προς το παρόν στο «Αλκμήνη» κάθε ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στις 21:00. Στην συνέχεια θ’ ακολουθήσει κατά πάσα πιθανότητα μια mini – περιοδεία σε επιλεγμένα μέρη στην επαρχία. Ταυτόχρονα ετοιμάζω το σενάριο μιας τηλεοπτικής σειράς που ελπίζω κάποια στιγμή να δείτε..

Ευχαριστώ πολύ! 

Το paraskinia.com πριν μερικές εβδομάδες είχε παρακολουθήσει την παράσταση "Μαύρη Σαμπούκα" και είχαμε γράψει για αυτή (Δείτε ΕΔΩ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο